Четверг, 25.04.2024, 18:05

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

ФОРПОСТ КОТОВСЬК
Главная » 2011 » Сентябрь » 14 » Журналіст Володимир Антонович Дорош

13.09.2011 | 22:30
Журналіст Володимир Антонович Дорош

Журналіст Володимир ДОРОШ

 Володимир Антонович Дорош – людина добре відома котовчанам. Свого часу він працював кореспондентом «Одеських вістей» по півночі області. Шанувальники місцевих ЗМІ добре пам’ятають численні публікації Володимира Дороша на різноманітну тематику, завжди цікаві та актуальні.
 Сьогодні Володимир Антонович мешкає на батьківщині у м. Старий Самбір, що на Львівщині. Там він також працює за покликанням у одній з міжрайонних газет та, одночасно, є кореспондентом відомої на всю Україну газети «Високий замок».
На питання, щодо остаточного повернення у Котовськ, В.Дорош зауважив, що сьогодні він відчуває свою потребу бути там, де він приносить користь людям і, де прислухаються до його думки.
Хай Вам щастить, пане Володимире!

Пропонуємо ознайомитися з дописами Володимира Дороша


Буде фінансування – будуть і дороги

- Щоразу стримуюся, щоб не адресувати недобрі побажання відповідальним за стан доріг у районі, - сказав спересердя водій мікроавтобуса, котрим репортер «ГП» їхав до Головецька. – Цю ділянку, на якій ось так трясемося, не можуть до пуття відремонтувати вже стільки років. Таке неподобство діється, що практично кожна машина виїжджає тут на зустрічну смугу. Інакше, ніж зигзагоподібно, рухатися по дорозі неможливо…

 Та хіба це лише один такий автошлях на Старосамбірщині?! Стан інших, якщо не жахливий, то катастрофічний. Їм дивуються усі – від пересічних водіїв до чиновників з вищого ешелону влади, які вряди-годи наїжджають у район. Візьмемо, для прикладу, напрямок Львів-Самбір-Ужгород. У самісінькому центрі Старого Самбора, поблизу міськради та міліції такі ямища, що годі й обїхати. За цю ділянку, до речі, відповідає «Турківська ДЕД». Кожної весни шляховики ведуть тут ремонтні роботи. Влітку, восени «пломби» ще якось тримаються, а після зими це покриття злізає разом зі снігом. І все починається знову. Фактично, на вітер ідуть мільйони народних коштів. Та хто за це відповів?! На даній трасі вже давно не було капітального ремонту, так що сьогоднішнього інтенсивного руху автотранспорту вона просто не витримує, адже її проектували ще у минулому столітті.

 Таким чином, про стан автодоріг на Старосамбірщині можна багато говорити, одначе все впирається у кошти, вірніше, їх відсутність. Про все це говорилося і на нещодавній колегії РДА, де з основних питань доповідав начальник відділу економіки Микола Масляк. Слухаючи інших виступаючих, зокрема, Богдана Дмитришина – начальника філії «Старосамбірський райавтодор», його колегу Євгена Оховича із Самбора, головного інженера «Турківської ДЕД» Володимира Гривнака, а також інших відповідальних працівників, у тім числі й «Львівоблавтодору», ловив себе на думці, що всі вони говорили по суті одне і те саме: неналежне фінансування. Пан Дмитришин бідкався, як завжди. Мав 120 тисяч гривень, але використав їх на латання дір на маршруті до Нижанкович. А лише година роботи грейдера коштує 3 тисячі гривень. Загалом, як підкреслили дорожники, на капітальний ремонт кілометра автошляху потрібно нині 3,5 млн. гривень. Для області ця сума становить 6 мільярдів! Одначе таких грошей немає і в помині. На сьогодні «Укравтодор» виділив Львівщині усього 59 мільйонів гривень на експлуатаційне утримання доріг, з яких нашому району перепало 1 млн. 400 тис. грн., а залишилося усього 100 тисяч. Смішна цифра. Що можна зробити за такий мізер. Щоправда, не можна не погодитися і з думкою про те, що хоча наші дороги латані-перелатані, і на них живого місця немає, та все-таки це краще, аніж суцільне бездоріжжя. Зрозуміло, вибір є: можна зробити, приміром, 10 кілометрів дороги, а решту шляхів залишити з вибоїнами, чи все-таки залатати автошлях по усій протяжності, щоби по ньому можна було їздити бодай рік. І все-таки йшлося про кілька пріоритетних напрямків. Зокрема на Смільницю, Ужгород, деякі інші. Смільницьку дорогу вже давно слід би було перевести у розряд державного значення.
Як і ведеться, дорожників критикували, висловлювали різні претензії, чимало запитань надійшло, зокрема, і від очільника представницької влади району Володимира Горбового. Серед рекомендацій, які прозвучали у рішенні колегії з цього приводу – дорожникам слід узгоджувати з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування плани та обсяги проведення ремонтних робіт, проводити їх у відповідності до існуючих технологій, постійно контролювати правила експлуатації користувачами доріг, додатково встановити дорожні знаки тощо.

 Все це добре, та, однаково, філіям без фінансової підтримки нічого не вдасться зробити, і все залишиться так, як і було. Можливо, після Євро-2012 ситуація зміниться на краще, бо нині повним ходом ведуться єврооб’єкти. Це, зокрема, траси Львів-Шегині, Львів-Рава Руська, Львів-Краковець.

Володимир ДОРОШ.


Петро ЛЮТЕНКО
"Форпост-Котовськ"




Категория: ФОРПОСТ КОТОВСЬК | Просмотров: 2332 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 3.7/3
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання