Пятница, 03.05.2024, 00:24

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 8
Гостей: 8
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2009 » Октябрь » 11 » ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ

11.10.2009 | 20:58
ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ

                                     ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ

В жовтні 2009 року управління праці та соціального захисту населення Котовської міської ради
починає прийом громадян міста для призначення субсидій по оплаті житлово-комунальних послуг на новий опалювальній період ( квартири та будинки з центральним опаленням і з природним газом, який використовується на індивідуальне опалення житла).

Нагадуємо, що житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах установлених норм споживання з урахуванням пільг, що надаються відповідно до чинного законодавства, і розміром обов»язкового відсотка платежу ( 20% сукупного середньомісячного доходу сім»ї ). Якщо в житловому приміщенні зареєстровані тільки пенсіонери, інваліди і діти або у складі зареєстрованих є діти, інваліди 1 чи 2 групи і середньомісячний сукупний дохід на одного зареєстрованого в житловому приміщенні не перевищує 50% прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць ( до 313 грн. на одну особу ) обов»язковий відсоток платежу становить 15%.

 

   Наприклад: * у квартирі площею 58 кв.метрів зареєстровано подружжя - двоє осіб (пенсіонер і працездатна працююча особа), їх загальний середньомісячний доход складає 1890 грн., плата за житлово-комунальні послуги у межах санітарної норми на двох осіб (52,5 кв.метрів) складає 456 грн., 20% сукупного середньомісячного доходу сім»ї - 378 грн., отже, субсидія буде призначена вказаній сім»ї у розмірі 78 грн.

* у квартирі площею 42 кв.метрів зареєстрована одна особа - пенсіонер, середньомісячна її пенсія складає 710 грн., плата за житлово-комунальні послуги у межах санітарної норми на одну особу (31,5 кв.метрів) складає 255 грн., 15% середньомісячного доходу пенсіонера – 106,50 грн., отже, субсидія буде їй призначена у розмірі 148,50 грн. на місяць.

 

 Але, при призначенні субсидії визначається її орієнтовний розмір. Остаточний розмір обраховується після закінчення терміну дії субсидії та отримання відомостей від заявника чи організації, яка надає послуги, про фактичні обсяги їх споживання. У разі коли по закінченні терміну отримання субсидії зазначені послуги використано на суму, меншу від суми призначеної субсидії та обов`язкової частки плати в межах норм споживання, невикористані перераховані кошти повертаються організаціями, що надають послуги, на рахунок управління праці та соціального захисту населення. У разі, коли по закінченні терміну отримання субсидії зазначені послуги використано на суму, більшу від суми призначеної субсидії та обов`язкової частки плати, управління дораховують необхідну суму коштів на рахунки громадян в організації, що надає послуги, але не більше від встановлених норм.

 

Для призначення житлової субсидії до управління праці та соціального захисту населення необхідно звернутися особисто власнику квартири чи будинку і подати такі документи:

- паспорт;

- заява встановленої форми (видається та заповнюється в управлінні);

- декларація про доходи та майновий стан усіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (видається та заповнюється в управлінні);

- довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні за попередні 6 місяців, для непрацюючих – трудові книжки;

- довідки про забезпеченість житловою площею та комунальними послугами та розрахункові книжки, квитанції по оплаті за всі послуги за попередній період ( з 01.10.2008 року по 30.09.2009 року).

 

У випадку, коли в період отримання субсидії у минулий опалювальний період, громадянин не сплачував свій обов»язковий відсоток платежу за житлово-комунальні послуги, субсидія не буде призначатися до повного погашення заборгованості!

 

 Необхідно зазначити, що субсидія не призначається, якщо:

1) у житловому приміщенні зареєстровані працездатні громадяни працездатного віку, які не працювали і не навчалися за денною формою навчання та не були зареєстровані у центрі зайнятості як такі, що шукають роботу, протягом 3 місяців, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії (крім громадян, які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку; громадян, які доглядають за дітьми, що потребують догляду протягом часу, визначеного у медичному висновку лікарсько-консультативної комісії, але не більш як до досягнення ними шестирічного віку; громадян, які мають трьох і більше дітей віком до 16 років і доглядають за ними; громадян, які доглядають за інвалідами I групи або дітьми-інвалідами віком до 18 років, або інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу, або особами, які досягли 80-річного віку; а також фізичних осіб, які надають соціальні послуги);

 2)  особи, зареєстровані у житловому приміщенні, здають за договором у найм або в оренду житлове приміщення;

3) особи, зареєстровані у житловому приміщенні, мають у своєму володінні  чи володінні дружини (чоловіка, неповнолітніх дітей) у сукупності більше ніж одне житлове приміщення, загальна площа яких у сумі перевищує встановлені норми володіння загальною площею житла; у випадках придбання житлового приміщення субсидія для відшкодування витрат на оплату житла та комунальних послуг призначається не раніше ніж через рік з місяця придбання;

 4)  особи, зареєстровані у житловому приміщенні, мають у своєму володінні чи володінні їх дружин (чоловіків, неповнолітніх дітей) більше одного автомобіля, транспортного засобу (механізму). При цьому не враховуються транспортні засоби, які згідно із законодавством не є об’єктами оподаткування (крім тракторів на гусеничному ходу);  

 5) будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку тощо або оплатив послуги з навчання, будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв’язку тощо, крім житлово-комунальних послуг у межах норм споживання та медичних послуг, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для зазначених осіб;  

6) під час обстеження матеріально-побутових умов сім’ї державним соціальним інспектором з’ясовано, що будь-хто із складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, має додаткові джерела для існування, не зазначені у декларації про доходи та майно (здає у найм (оренду) житлове приміщення (будинок) або його частину; працює без оформлення трудових відносин у встановленому порядку; отримує дохід від утримання худоби, птиці, інших тварин, дохід від народних промислів, використання наявної сільськогосподарської техніки, вантажної машини, мікроавтобуса тощо).  

 

Також, попереджаємо, що громадяни несуть повну відповідальність за надані відомості про доходи та майновий стан, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру, тому необхідно дуже уважно самостійно заповнювати заяву та декларацію.

 

Прийом громадян для призначення субсидії з 01.10.2009 року буде проводиться спеціалістами управління щоденно з понеділка по п»ятницю з 8 до 16 часів за адресою вул. 50 років Жовтня, 229 2 поверх, кабінет № 7.

 

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення

Котовської міської ради – начальник  відділу грошових виплат і компенсацій  О.А. КЛЮШКІНА




Категория: Новини міста | Просмотров: 2189 | Добавил: kotovsk | Теги: ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ Котовськ, Жилищная субсидия Котовск, ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання