Суббота, 20.04.2024, 06:16

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовська ОДПІ
Главная » 2011 » Апрель » 19 » ВІСТІ З ПОДАТКОВОЇ 19.04.2011 р. №31-0023/10/7592

18.04.2011 | 22:44
ВІСТІ З ПОДАТКОВОЇ 19.04.2011 р. №31-0023/10/7592

В І С Т І   З   П О Д А Т К О В О Ї . . . . .

ЗАБЕЗПЕЧЕНО  ВИКОНАННЯ  БЮДЖЕТНИХ  ПОКАЗНИКІВ

     Своєчасна та  сумлінна  сплата  податків є  гарантом  виконання соціальних  програм  міста  і  району.
    Котовською  ОДПІ  у  першому кварталі 2011 року забезпечено  виконання  бюджетних  показників.
     За січень – березень 2011 року до Зведеного бюджету надійшло 25050,7  тис.грн., або  на 1592,2 тис.грн.  більше, ніж у аналогічному періоді 2010 року.
     До Державного бюджету  протягом І кварталу  2010 року  надійшло 4534,2 тис.грн., або на   1018,2 тис.грн.  більше, ніж у аналогічному періоді 2010 року.
     Основним джерелами поповнення Державного бюджету є:
-    податок на додану вартість –   38,5 % у загальних надходженнях;
-    податок на прибуток підприємств -   40,0 %.
     До місцевих бюджетів надійшло 20516,5 тис.грн., що на 2,9 відсотків перевищує фактичні надходження за аналогічний період 2010 року.
     Основними бюджетоутворюючими  джерелами місцевих бюджетів є:
     -    податок з доходів  фізичних осіб -  78,4 % у загальних  надходженнях;
-    плата за землю  -  14,3 %  у загальних надходженнях;
-    єдиний податок з підприємницької  діяльності – 2,7 %.
     Значно збільшилися  надходження до  місцевого бюджету єдиного податку  з доходів фізичних  осіб. Якщо у першому  кварталі 2010 року надходження по єдиному  податку від фізичних осіб – підприємців  складали 282,0 тис.грн., то у першому  кварталі  2011 року  надійшло  388,0 тис.грн.
     При проведенні  контрольно-перевірочної  роботи у першому  кварталі 2011 року  донараховано  1231,0 тис.грн.,  що складає  4,9 %  у  загальних  надходженнях.


*       *      *

ВИМОГИ  ДО  ПИСЬМОВИХ  ЗВЕРНЕНЬ  ГРОМАДЯН


     Усі  громадяни  мають  право  направляти  індивідуальні  чи  колективні письмові  звернення  або  особисто  звертатися  до органів державної  влади, органів місцевого  самоврядування  та посадових  і  службових  осіб  цих  органів, що зобов*язані розглянути  звернення  і  дати  обгрунтовану  відповідь у  встановлений  законом  строк.
     Під  зверненнями  громадян  слід  розуміти  викладені  в  письмовій  або  усній  формі  пропозиції  (зауваження), заяви (клопотання) і  скарги.
     У  зверненні  має  бути  зазначено  прізвище, ім*я, по  батькові,  місце  проживання громадянина, викладено  суть  порушеного  питання, зауваження,  пропозиції, заяви  чи  скарги,  прохання  чи  вимоги.
     Письмове  звернення  повинно  бути  підписано  заявником (заявниками)  із зазначенням дати.
     Слід  зазначити, що звернення, оформлене без дотримання  цих вимог  повертається заявникові з відповідним роз'ясненням не пізніше, ніж через 10 днів із дня його надходження.
      Отже, для того, щоб Ваше  звернення було розглянуто своєчасно, не забувайте  виконання  всіх  вимог  щодо  оформлення   письмового  звернення.
      Слід  зазначити, що забороняється переслідування громадян і членів їх сімей за подання звернення до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, посадових осіб за критику у зверненні їх діяльності та рішень.
      Ніхто не може бути примушений до подання власного чи підписання колективного звернення або участі в акціях на підтримку звернень інших осіб чи організацій.
     Протягом  січня-березня 2011 року до Котовської  ОДПІ  надійшло 63  письмових  зверненя, на які  своєчаснго надані  відповіді. У своїх  зверненнях  громадяни  порушують  питання, пов*язані  з порядком  відмови від ідентифікаційних номерів  в умовах  дії  Податкового кодексу, інші  питання, пов*язані  з  застосуванням  податкового законодавства.
     Не допускається розголошення одержаних із звернень відомостей про особисте життя громадян без їх згоди чи відомостей, що становлять державну або іншу таємницю, яка охороняється законом, та іншої інформації, якщо це ущемлює права і законні інтереси громадян. Не допускається з'ясування даних про особу громадянина, які не стосуються звернення. На прохання громадянина, висловлене в усній формі або зазначене в тексті звернення, не підлягає розголошенню його прізвище, місце проживання та роботи.

*      *     *

ВИПЛАТА  ЗАРОБІТНОЇ   ПІД  ПОСТІЙНИМ  КОНТРОЛЕМ


     Одним з першочергових  завдань  податкової  служби  є  легалізація  заробітної  плати. Податківці  Котовської  ОДПІ  постійно проводять  роботу  щодо  перевірки  підприємств, установ, організацій та  фізичних осіб-підприємців, які  мають найманих  осіб  щодо  дотримання  ними  діючого  законодавства при виплаті  заробітної  плати, адже  кожний  громадянин  нашої  країни  має  право  отримувати  за  свою  працю  гідну  заробітну  плату, а  згодом  і  пенсію.
     Крім цього, фахівцями  відповідних  підрозділів  приділяється  увага  аналізу  податкової  звітності, яка відображає  нарахування  доходу, та нарахування і перерахування  до  бюджету  податку з доходів фізичних  осіб (щомісячна  декларація з податку на доходи фізичних осіб та  щоквартальна  звітність за формою 1-ДФ).
     При проведенні  аналізу  виплати  заробітної  плати  деякі  платники податків продовжують  нараховувати  та  виплачувати  заробітну  плату  менше  законодавчо  встановленого  рівні, або  виплачують її у "конвертах”, порушуючи  статті  Основного  закону  України – Конституції  щодо  гарантії  кожному  громадянину  права на  гідний  життєвий  рівень.
          Звертаємо увагу керівників підприємств, установ, організацій та підприємців на обов’язкове оформлення трудових відносин із найманими робітниками, на недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень, та плати в "конвертах”. Незареєстрований належним чином працівник ризикує залишитися без права на отримання пільг та допомог, гарантованих державою, особливо при нарахування пенсії. Адже лише утримані та сплачені до бюджету кошти із офіційного заробітку – це гарантований захист прав та інтересів кожної працюючої  людини .         

*       *      *
ЗРУЧНОСТІ  У  "ВІРТУАЛЬНОМУ  КОНТАКТІ”


     Подання податкової   звітності  в  електронному  вигляді  є приорітетним  напрямком  у  розвитку  партнерських  відносин  між  податковими органами  та платниками податків, тому  питанню  впровадження  платниками податків цієї форми звітування приділяється  велика увага.
     Обов*язок  подавати звітність в  електронному вигляді   закріплений  на  законодавчому  рівні тільки для платників  податків, що  належать  до великих та  середніх. Інші категорії  платників  обирають самі   у який  спосіб  їм надавати  податкову  звітність. Але, платники податку на додану  вартість в обов*язковому  порядку  подають до органів  податкової  служби реєстри виданих та отриманих  податкових  накладних, незалежно від категорії  платників.
     Так чи інакше  платники  податків  мають вибір, і дехто з тих, що переконалися у зручності "віртуального контакту”  вже навіть не уявляють собі податкову звітність на паперових носіях, адже спробувавши на практиці подавати  електронну  звітність, вони зрозуміли, що це: економія  робочого часу та  економія власних  коштів.

*        *       *

ДЕКЛАРАЦІЙНА  КАМПАНІЯ   НАБЛИЖАЄТЬСЯ  ДО  ЗАВЕРШЕННЯ

       Декларування доходів у 2011 році, отриманих  громадянами протягом  2010 року, з яких не був утриманий податок  здійснюється  відповідно  до  Закону  України "Про податок з доходів  фізичних  осіб”, який діяв до 1 січня  2011 року.
     Наближається  до завершення  кампанія  по декларуванню  доходів  громадян, адже останній день надання  громадянами  декларації про  доходи  - 3  травня  2011 року.
     Декларування доходів у 2011 році, отриманих  громадянами протягом 2010 року, з яких не був утриманий податок  здійснюється  відповідно  до  Закону  України "Про податок з доходів  фізичних  осіб”, який діяв до 1 січня  2011 року.
     Декларація  подається  до  податкового органу за місцем  проживання, бланк декларації та консультації по її  заповненню  можна отримати у податковому органі  безкоштовно.
     Котовська ОДПІ  щиро вдячна тим громадянам, які вже виконали свій  конституційний обов*язок – задекларували доходи, а таких   станом на  1 квітня  2011 року вже 464 , з них  414 – задекларували  свої  доходи  і  50 використали   своє право на  податковий  кредит. Нараховано до сплати  податку з доходів фізичних осіб 110,9 тис.грн.
      Громадяни, які  у 2010 році  отримали спадщину  чи подарунок, зобов*язані до 3  травня 2011 року  задекларувати  свої  доходи від прийняття  спадщини чи  подарунку.
     Якщо  громадяни, які протягом 2010 року  отримували  іноземні  доходи,  надавали в  оренду рухоме  або нерухоме майно, земельні  ділянки  особам, які не є  податковими агентами або  самі  займалися сільськогосподарським виробництвом та продажем сільгосппродукції, вирощеної на земельних ділянках (паях), приєднаних до присадибних ділянок та отримували дохід, з якого не було сплачено податок  зобов*язані  до  3 травня 2010 року  задекларувати ці доходи та у встановлені  строки сплатити  податок  з цих  доходів за  ставкою 15 відсотків.
     Слід  зазначити, що при проведенні  деклараційної кампанії у цьому році спостерігається  підвищення  рівня  податкової  культури  громадян, про це  свідчать  збільшення  кількості  громадян, які  вже  задекларували  свої  доходи  та визначили  суму податку, яку вони повинні  сплатити. Так, станом на 1-е квітня 2011 року задекларували свої доходи 338 громадян, які отримали дохід  від продажу  сільськогосподарської  продукції (одноосібники), сума нарахованого  податку – 36,2 тис.грн.  Громадяни, які отримали  спадщину та подарунки (10 осіб)  задекларували доходи на суму 803,4 тис.грн., нараховано до сплати податку – 21,0 тис.грн..
     За  наслідками  2010  податкового року  платник податку  має право на  податковий кредит. Для цього йому необхідно  відобразити  понесені  витрати  у  податковій  декларації, яка подається до  податкового органу  до 3  травня 2011  року.
     Станом на 1-е  квітня 2011 року  право на податковий кредит  використали  50 платників податків, сума  податку  до  повернення  складає 42,6  тис.грн.
     Сподіваємося на Ваше  поважне  ставлення до виконання громадянського обов*язку і  своєчасне  виконання  його перед  державою.
     
*         *       *

ДЕКЛАРУВАННЯ  ДОХОДІВ ВІД  ВІДЧУЖЕННЯ  РУХОМОГО МАЙНА


     Деклараційна  кампанія 2011 року  хоча і проходить у терміни, визначені у Податковому кодексі, тобто  до 1 травня 2011 року, але порядок  декларування  доходів проводиться за нормами  діючого до 1 січня 2010 року Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб”.
     За  результатами проведення  підготовчих  заходів, аналізу  наданої  платниками податків податкової  звітності, податкові  органи  володіють відомостями про отримані громадянами, з яких не був  утриманий  податок.
      Відповідно до норм  Закону, об'єктом оподаткування податком  з доходів фізичних  осіб зокрема, дохід від продажу рухомого майна, якщо факт зміни власника (продажу рухомого майна) підлягає державній реєстрації та/або нотаріальному посвідченню  та звичайна  вартість  майна, яке передається  платником податку за  довіреністю  іншій  особі, якщо умови  такої  довіреності  передбачають  право  такої  іншої особи  продати таке майно або відчужити  його в інший  спосіб.
     Нормами статті   12 Закону встановлено, що як виняток, при продажу одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера або моторного (парусного) човна не частіше одного разу протягом звітного податкового року доходи продавця від зазначених операцій оподатковуються за ставкою в розмірі 1 відсотка від вартості такого об'єкта рухомого майна за умови сплати (перерахування) ним суми державного мита до бюджету або суми плати нотаріусу за нотаріальне посвідчення відповідного договору купівлі-продажу  до такого посвідчення.
     Дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш ніж одного із зазначених об'єктів, підлягає оподаткуванню за ставкою 15 відсотків.
      Якщо об'єкт рухомого майна продається за посередництвом юридичної особи (її філії, відділення, іншого відокремленого підрозділу) або представництва нерезидента (в тому числі комісіонера), така особа вважається податковим агентом платника податку стосовно оподаткування доходів, отриманих таким платником податку від такого продажу.
     При укладенні угод купівлі-продажу рухомого майна, яке належить продавцю - фізичній особі (в тому числі і автотранспорту), за посередництвом юридичних осіб - комісіонерів, податковим агентом такого платника - фізичної особи стосовно оподаткування доходів, одержаних ним від такого продажу, є такі комісіонери.
     Звертаємо увагу, що при продажу  об*єктів  нерухомого майна (автотранспорту) без посвідчення  договорів купівлі-продажу нотаріусами,  без участі  юридичних осіб (комісіонерів) та передачі за довіреністю  іншій  особі (умови якої передбачають продаж та відчуження  майна), громадяни  зобов’язані  подати річну податкову декларацію про отримані доходи за 2010  рік  до податкового  органу  за  місцем  проживання до 3 травня 2011 року.
     Станом на 1-е квітня 2011 року  декларації про  отримання  таких  доходів надали лише 13,8%  від тих, хто зобов*язаний  її  надати.  Сума  задекларований  доходів  складає 233,6  тис.грн.., нараховано податку – 35,1 тис.грн.
    Отже, бережіть свій час,  задекларуйте отримані  доходи, не чекайте 3 травня 2011 року – кінцевої  дати подання декларації про доходи!

*       *      *

ДЖЕРЕЛА   МІСЦЕВИХ  БЮДЖЕТІВ


      З набранням  чинності  Податковим кодексом України  значно  змінився  склад  місцевих  податків та зборів.
     Відтепер,  до місцевих податків та зборів входять: єдиний  податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  (набирає чинності з 01 січня 2012 року), збір за місця для паркування транспортних засобів, збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, туристичний збір.
    Крім цього, основними  складовими кошика доходів, що закріплюються за бюджетами місцевого самоврядування та враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів є податок з доходів фізичних  осіб та земельний  податок.
    Протягом січня-березня 2011 року до місцевих бюджетів надійшло доходів у  сумі  20516,5 тис.грн., у тому числі  до місцевого бюджету  м. Котовська  - 13978,3 тис.грн., до місцевих бюджетів Котовського району  -   3400,7 тис.грн.
    У порівнянні з  аналогічним  періодом  2010 року, в цілому надходження до  місцевих  бюджетів збільшилися  на 2,9 %, але до місцевого бюджету м.Котовська надійшло на 5,7% менше, а до бюджетів  Котовського району надходження  збільшилися на  37,3%.
    Основними джерелами  місцевих  бюджетів є:
-    податок на доходи фізичних осіб -  78,4 % у загальних  надходженнях;
-    плата за  землю – 14,3%;
-    єдиний  податок на підприємницьку  діяльність – 2,7%.
Щодо  надходження  податку з доходів фізичних осіб, то вони у 2011 році  до  бюджету м.Котовська значно  зменшилися проти аналогічного періоду 201о року  – на 867,8 тис.грн., а от до місцевих  бюджетів Котовського району збільшилися на 862,5 тис.грн. Зменшення  надходжень  до місцевого бюджету по м.Котовську  спостерігається майже по всім  підприємствам Укрзалізниці  та Ягорлицькій  митниці.
Надходження  по земельному  податку збільшилися проти аналогічного періоду  всього на  544,8 тис.грн., у тому  числі по м.Котовську -  на 195,1 тис.грн., по Котовському району – на 176,3 тис.грн.
Резервом  для збільшення  надходжень до місцевих  бюджетів є  погашення податкової заборгованості  платниками податків, яка станом на 01.04.2011 року складає  1905,5 тис.грн., у тому  числі до місцевих  бюджетів м. Котовська  -  1648,7  тис.грн.,  Котовського району – 256,8 тис.грн.
По земельному  податку  податкова  заборгованість платників податків до  бюджету м.Котовська  складає  759,6 тис.грн., Котовського  району -  159,8 тис.грн.; по податку з доходів фізичних  осіб  до   бюджета м.Котовська -  122,6 тис.грн., Котовського району  - 70,3  тис.грн.
Враховуючи те, що податок з доходів фізичних осіб майже основне джерело місцевих  бюджетів, під постійним контролем  Котовської  ОДПІ  питання дотримання контролю за виплатою  заробітної плати, її легалізації, дотримання  мінімального розміру  та своєчасність  її виплати. Адже, від її розміру, своєчасності та в повному обсязі  виплати, легалізації   залежать і надходження  податку з доходу фізичних осіб до  бюджету.
     Маємо  надію,  що  казна   міста і кожної  сільської  Ради   буде  поповнюватися  за  рахунок  надходження  податків  і  платежів  від  усіх  категорій  платників податків,  які  повинні  виконувати  свій  обов*язок  перед  державою, громадянами,  від  сумлінності  яких  залежить  добробут  останніх.  

*      *     *


ПЛАТА  ЗА  ЗЕМЛЮ  - СКЛАДОВА  КОШИКА ДОХОДІВ  МІСЦЕВИХ  БЮДЖЕТІВ


      З набранням  чинності  Податковим кодексом України  значно  змінився  склад  місцевих  податків та зборів.
     Відтепер,  до місцевих податків та зборів входять: єдиний  податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  (набирає чинності з 01 січня 2012 року), збір за місця для паркування транспортних засобів, збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, туристичний збір.
    Крім цього, основними  складовими кошика доходів, що закріплюються за бюджетами місцевого самоврядування та враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів є податок з доходів фізичних  осіб та земельний  податок.
    Протягом січня-березня 2011 року до місцевих бюджетів надійшло  плати  за  землю у  сумі  2938,1 тис.грн., у тому числі  до місцевого бюджету  м. Котовська  - 1794,1 тис.грн., до місцевих бюджетів Котовського району  -   643,4 тис.грн.
    У порівнянні з  аналогічним  періодом  2010 року,  надходження по платі за землю збільштлтся на 544,8 тис.грн., у тому числі до  бюджу  м Котовська – на 195,1 тис.грн., до бюджетів  Котовського району – на 176,3 тис.грн.
Щодо  надходження  плати за  землю к розрізі  платників  податків, то юридичними особами протягом 2011 року  сплачено 2233,6 тис.грн., фізичними особами -  704,3 тис.грн., надходження  проти аналогічного періоду  2010 року  збільшилися на  21,7% та 26,2% відповідно.
 Резервом  для збільшення  надходжень до місцевих  бюджетів є  погашення податкової заборгованості  платниками податків по платі  за  землю, яка станом на 01.04.2011 року складає  919,9 тис.грн., у тому  числі до місцевих  бюджетів м. Котовська  -   759,6  тис.грн.,  Котовського району – 159,8 тис.грн.
      Отже, від  сумлінної  сплати  податків  всіма  категоріями  платників  залежить і поповнення    місцевих  бюджетів  міста і кожної  сільської  Ради, кошти яких так необхідні  для своєчасного фінансування  соціальної  сфери та підвищення  добробуту  наших  громадян.

*       *      *




Категория: Котовська ОДПІ | Просмотров: 2432 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання