Пятница, 19.04.2024, 03:37

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовська ОДПІ
Главная » 2012 » Февраль » 9 » ВІСТІ З ПОДАТКОВОЇ 06.02.2012 р. № 31-009/10/ 807

09.02.2012 | 21:03
ВІСТІ З ПОДАТКОВОЇ 06.02.2012 р. № 31-009/10/ 807

В І С Т І    З   П О Д А Т К О В О Ї . . . . .  06.02.2012 р.  № 31-009/10/ 807

Надходження    до  бюджетів усіх рівнів  зростають

     Протягом  січня 2012 року  до Зведеного бюджету  Котовською  ОДПІ  мобілізовано  надходжень у  сумі  9162,4 тис.грн., або на 20,5 відсотків більше  ніж у аналогічному  періоді 2011 року.  
     До Державного  бюджету  надійшло 1284,0 тис.грн., або на 387,0 тис.грн.  більше  ніж  за прогнозом;  до місцевих  надійшло  7878,3  тис.грн., на 1266,4  більше ніж  заплановано.
     Основними джерелами  Державного бюджету є податок на додану  вартість -  85,3 відсотка у загальних  надходженнях.
     Джерелами наповнення  місцевих  бюджетів є податок з доходів фізичних осіб, питома вага у загальних  надходженнях якого складає 78,7 відсотків, плата за землю – 13,5 відсотків.
     Майже у два  рази  збільшилися  надходження  по єдиному  податку від підприємницької  діяльності  проти  аналогічного періоду  попереднього року, які  складають 427,8 тис.грн., або 5,4 відсотка у загальних  надходженнях.

*         *        *
Зменшення  фіскального контролю  з боку податківців

         Ще одним кроком назустріч  малому  бізнесу  є  мараторій на перевірки.
Державна податкова служба України подовжить мораторій на перевірки малого бізнесу. Дрібних підприємців не турбуватимуть не тільки у першому, а й у другому кварталі 2012 року.
"Жоден інспектор чи податковий міліціонер не відвідав жодного ринку або інше місце, де працюють підприємці. Малий бізнес взяв участь у створенні нової спрощеної системи оподаткування, а згодом отримав адаптаційний період для впровадження у своїй роботі нових вимог закону», - зазначив  Голова  ДПС  України Олександр Клименко.
Крім того, продовжується скорочення кількості перевірок інших суб’єктів господарювання. План на перший квартал 2012 року  передбачає, що перевірятимуть тільки 2 тис. підприємств.
Позаминулого року в Україні відбулося 23 тисячі перевірок. У минулому – 12 тис. У 2012 році, за попередніми розрахунками, їх буде близько 8 тис.
Тобто за рік фіскальний контроль зменшився майже втричі, і при цьому став якіснішим. Впроваджена система пошуку суб’єктів тіньової економіки дозволяє знаходити порушників дистанційно, виключно аналітичними методами, не турбуючи при цьому сумлінних платників, і надалі  буде розвивати, в першу чергу, безконтактний спосіб моніторингу.

*         *        *

НОВАЦІЇ, СПРЯМОВАНІ НА ПОКРАЩЕННЯ  ОБСЛУГОВУВАННЯ  ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

      З метою  втілення  в  життя  ідеологію  партнерських  відносин із  платниками податків, впродовж року податківці  планують  запровадження новацій, спрямованих  на покращення їх обслуговування.
     У  2012  році  ДПС  України  продовжує  роботу  з  перетворення  державної  податкової   служби  на сервісну, центром якої є замовники послуг – платники  податків.
     У зазначеному напрямі  вже  зроблено  низку  позитивних  кроків  назустріч  платникам  податків. Майже  чотири роки  при Інформаційно-довідковому  департаменті ДПС діє  контакт-центр, набравши номер телефону 0-800-501-007, ви можете  звернутися до фахівців з питаннями щодо застосування  норм податкового законодавства й отримати  вичерпані  відповіді.
    З  січня 2012 року працює  нова  телефонна  лінія, яка має  назву "Пульс  податкової”. Номер новоствореної  лінії, куди може  звернутися  платник з інформацією на корупційні  прояви  (044) 284-00-07.
    Серед  новацій, ініційованих керівництвом ДПС  України – спрощення  реєстрації  платників ПДВ, тобто скорочення форми  заяви  з 10 до 3-х сторінок.
    Також, у планах  податківців  скорочення  термінів  видачі  адміністративних  довідок, які  платникам часто  потрібні  у  процесі  ведення  господарської  діяльності, з 15 до 5-и днів та скасування  взагалі  видачу  деяких  довідок.
    Здійснюється  створення  при кожному  податковому  органі  сервісних  центрів обслуговування  платників  податків.
     Значним  досягненням є  впровадження  експерименту  «Горизонтальний моніторинг» для крупних платників  податків, який з успіхом  працює в розвинутих  європейських країнах. Це відкритий  діалог між бізнесом та  податковою службою, який  надає  можливості великому бізнесу у режимі реального часу виявляти несумлінних контрагентів, а також отримувати  необхідну інформацію  про свої  особові  рахунки, консультацію або довідку.
     Від  податкової  служби  платники податків  отримали  можливість  доступу до програми "Впізнай більше про свого бізнес-партнера”.  
     На черзі  запровадження "Електронна  картка” та "Кабінет  платника  податків”, які  також перейняли у розвинутих  європейських  країнах.
    Ініційовані ДПС України зміни  спрямовані на збільшення  доходів  бюджету і в основу
роботи  податківців  має бути  покладено  максимально  можливий  сервіс  для платника податків.

*        *        *

ЗАПРОШУЕМО   ШКОЛЯРІВ  ДЛЯ   УЧАСТІ  У  КОНКУРСІ!

     З  метою  виховання  податкової  культури  у майбутніх  платників  податків, відзначення  10-ї річниці  Всеукраїнського  конкурсу  дитячої  творчості "Податки очима дітей”, Котовською ОДПІ оголошено проведення  конкурсу дитячої  творчості (малюнки, твори образотворчого мистецтва, вироби  декоративно-прикладного мистецтва, літературні роботи), для  школярів  міста та району на тему "ПОДАТКИ  ОЧИМА  ДІТЕЙ-2012”.
    Конкурс проводиться у три етапи: І етап – районний рівень; ІІ етап – регіональний  рівень; Ш етап – Всеукраїнський  рівень.
    Районний рівень (І етап)  проводиться з 1 січня по 30 березня 2012 року.
     Участь  у  конкурсі дитячої  творчості  бере  учнівська  молодь  таких  вікових  категорій:
•    І  категорія: станом на 1-е січня  2012  виповнилося  9-11 років;
•    ІІ категорія: станом на 1-е січня  2012 року  виповнилося 12-15 років.
      Художні  твори мають відповідати таким вимогам:     

•    на конкурс представляються індивідуальні творчі роботи  (колективні роботи не приймаються), виконані в довільній графічній або живописній техніці;
•    на зворотному  боці  кожної  конкурсної роботи необхідно зазначити:
-  назва роботи, техніка виконання;
      -  прізвище, повне ім'я та вік автора роботи;
      -  область, населений пункт проживання;
      -  назва  навчального  закладу, контактний телефон.

     Переможці  конкурсу  нагороджуються дипломами та  подарунками.
     Художні  твори  надсилаються (надаються  особисто)  до  30  березня  2012  року  до  Котовської  ОДПІ  за  адресою: м.Котовськ, вул. Калініна, 126,  кабінет 12,  телефон  для  довідок: 2-33-10.
*          *         *

Ніхто не може бути  увільнений  від  своїх  обов*язків  перед   державою

       Робота  по розгляду  звернень громадян – один з пріоритетних  напрямів  у  діяльності  Котовської  ОДПІ.
       Протягом січня 2012 року до Котовської  ОДПІ  надійшло 88  письмових звернень   від громадян, що значно більше, ніж  надходило у   аналогічному  періоді  попередніх  років.
       Характер  вирішених питань  свідчить, що найбільша їх  кількість стосується  питання  щодо  відмови  від   отримання  номера  облікової  картки  платника податків та відмови від здійснення  операцій за серією  та номером паспорта.
       Письмових  звернень від таких  громадян  надійшло у січні 2012 року -  63 або  72,6 % від загальної кількості письмових звернень.
       Ідентифікація  фізичної  особи  (у даному  випадку  віруючої  особи – громадянина  України),  а  саме  присвоєння  їй  номера  облікової  картки  платника  податків, можливість  взяття  її  на облік  в  органах  державної  влади  та управління, у зв*язку  з її релігійними  переконаннями, за її прізвищем, ім*ям, по батькові  і серією  та номером  діючого  паспорта громадянина  України,  а також  протиправність  її  вимог  щодо  відмови  від  виконання  вимог  Конституції, законів України  та  інших  нормативно-правових  актів  за  мотивами їх  релігійних  переконань, чітко  регламентовані  правовими нормами  чинного законодавства  України  та  нормами  міжнародного  права  з  означеного  питання, на  застосування  яких  надана  згода  Верховною Радою України.
   
*        *        *

СПЛАТА  ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ  ТА  ОРЕНДНОЇ  ПЛАТИ   ПЛАТНИКАМИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ

     Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з окремих податків і зборів, зокрема земельного податку, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються ними для провадження господарської діяльності.
     Нормами Податкового кодексу передбачено, що  у разі надання в оренду земельних ділянок (у межах населених пунктів), окремих будівель (споруд) або їх частин власниками та землекористувачами, податок за площі, що надаються в оренду, обчислюється з дати укладення договору оренди земельної ділянки або з дати укладення договору оренди будівель (їх частин).
     Власник нежилого приміщення (його частини) у багатоквартирному жилому будинку сплачує до бюджету податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.
*          *         *

ПЛАТНИКИ  ЄДИНОГО  ПОДАТКУ- ФІЗИЧНІ  ОСОБИ  НЕ  СПЛАЧУЮТЬ  ЗБІР  НА РОЗВИТОК  ВИНОГРАДАРСТВА ПРИ РОЗДРІБНОМУ  ПРОДАЖУ  ПИВА ТА СТОЛОВИХ ВИН

Нормами  статті 291 Податкового  кодексу України визначено,  що не можуть бути платниками єдиного податку суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи - підприємці), які здійснюють, зокрема, виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов'язаної з роздрібним продажем пива та столових вин).
Крім того, пунктом 297.1 статті 297 визначено перелік податків і зборів, з яких звільняються платники єдиного податку від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності. Зокрема, до даного переліку віднесено збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
Таким чином, фізичні особи, діяльність яких пов'язана із роздрібним продажем пива та столових вин, можуть бути платником єдиного податку та не сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

*          *         *

ЩОДО  ЗАСТОСУВАННЯ  СПРОЩЕНОЇ  СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ ПРИ ЗДІЙСНЕННІ  БУХГАЛТЕРСЬКИХ   ПОСЛУГ

     Відповідно до норм  статті 291  Податкового кодексу не можуть бути платниками єдиного податку фізичні особи - підприємці, які здійснюють діяльність у сфері аудиту.
     Згідно із статтею 3 Закону України від 22 квітня 1993 року N 3125-XII "Про аудиторську діяльність", із змінами та доповненнями, аудит - це перевірка даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності суб'єкта господарювання з метою висловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам законів України, положень (стандартів) бухгалтерського обліку або інших правил (внутрішніх положень суб'єктів господарювання) згідно із вимогами користувачів.
     При цьому статтею 1 Закону України від 16 липня 1999 року N 996-XIV "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", із змінами та доповненнями, визначено, що бухгалтерський облік - це процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень.
     Враховуючи те, що діяльність у сфері бухгалтерського обліку та діяльність у сфері аудиту за своєю сутністю є різними видами діяльності, то фізичні особи - підприємці, які надають виключно бухгалтерські послуги, мають право перебувати на спрощеній системі оподаткування та бути платниками єдиного податку.

*         *        *

РЕЄСТРАЦІЯ  ПЛАТНИКАМИ  ПДВ  "СПРОЩЕНЦІВ”
ТРЕТЬОЇ  ТА ЧЕТВЕРТОЇ  ГРУП


     Згідно із нормами  статті  293 Податкового кодексу ставка єдиного податку, визначена для третьої і четвертої груп у розмірі 3 відсотки, може бути обрана платником єдиного податку, що застосовує ставку єдиного податку в розмірі 5 відсотків, у разі постачання ним послуг (робіт) платникам податку на додану вартість і якщо обсяг такого постачання за останні 12 календарних місяців сукупно перевищує 300 тис. грн.  та реєстрації такого платника єдиного податку платником ПДВ шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено реєстрацію платником податку на додану вартість. Тобто платники єдиного податку, що застосовують ставку 5 відсотків, при перевищенні сукупних обсягів постачання послуг (робіт) за останні 12 календарних місяців - 300 тис. грн. обов'язковій реєстрації платником ПДВ не підлягають.
    У разі зміни ставки єдиного податку реєстраційна заява подається  не пізніше 10 числа  календарного місяця, що настає за місяцем, в якому  вперше  досягнуто обсягу  оподатковуваних  операцій – 300 тис.грн.
    Платники єдиного податку третьої та четвертої груп, які застосовують ставку 5 відсотків та здійснюють виключно постачання послуг платникам податку на додану вартість, обсяги яких за останні 12 календарних місяців сукупно перевищують 300 тис. грн., можуть за власним бажанням зареєструватися платниками ПДВ та здійснити перехід на ставку єдиного податку у розмірі 3 відсотків з календарного кварталу, що настає за кварталом, в якому обсяги постачання послуг платникам ПДВ перевищили 300 тис. гривень.
    Будь-яка особа, що підлягає обов'язковій реєстрації чи прийняла рішення про добровільну реєстрацію як платника податку, подає до органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) реєстраційну заяву.
    Отже, платники єдиного податку третьої або четвертої групи можуть бути платниками ПДВ за умови, що вони відповідають вимогам, визначеним у статтях  181 або пунктом 182.1 статті 182 Кодексу, та застосовують ставку єдиного податку у розмірі 3 відсотків.

*          *         *

ЗМІНЕНО МІНІМАЛЬНІ  ЦІНИ НА АЛКОГОЛЬНІ  НАПОЇ

     З 3 січня 2012 року  набрала чинності постанова КМ України, якою  внесено зміни до Постанови від 30.10. 2008 р. № 957 " Про  встановлення  розміру  мінімальних  оптово-відпускних  і роздрібних  цін  на окремі  види  алкогольних  напоїв  вітчизняного  виробництва”.
    Відповідно до внесених  змін  розмір  мінімальних  оптово-відпускних  і роздрібних  цін  на окремі  види  алкогольних  напоїв  застосовується як до алкогольних   напоїв  вітчизняного  виробництва, та і до закордонних.

*          *         *

ДОПОВНЕНО ПЕРЕЛІК ВІДХОДІВ  БРУХТУ ЧОРНИХ І КОЛЬОРОВИХ МЕТАЛІВ,  ЗВІЛЬНЕНИХ ВІД ПДВ

      З 1  лютого 2012 року набрала чинності  постанова КМ України, якою внесено зміни до діючої  постанови щодо переліку відходів та брухту  чорних і кольорових металів, операцій з постачання  яких, зокрема операцій з імпорту, тимчасово, до 01.01.2014 року звільняються від обкладання ПДВ.
     Перелік доповнено  новими позиціями, а саме: використані  (виснажені)  акумулятори електричні, свинцево-кислотні; залишки та лом  електричних  акумуляторів  із  вмістом  свинцю.

*          *          *

З 13.02.2012 року  форму податкової декларації про майновий стан та доходи фізичних осіб (з додатками) оновлено!

 З метою спрощення форми податкової декларації про майновий стан і доходи для фізичних осіб – платників податків та враховуючи вимоги антикорупційного законодавства для осіб, які займають посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, прийнято наказ Міністерства фінансів України від 03.02.2012 №84 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 07.11.2011 № 1395».
    Наказ набрав чинності з 13 лютого 2012 року. Основні зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо її заповнення:
- зменшено кількість рядків у формі декларації (у розділі ІІ декларації виключено рядки про доходи, які отримує незначна кількість платників податків);
- зменшено кількість додатків до декларації (об’єднано додатки 2, 3, 5 в один додаток 2 для спрощення форми декларації для платників, оскільки зазначені додатки мають аналогічний алгоритм розрахунку податкових зобов’язань та ідентичні об’єкти оподаткування);
- зменшено кількість розділів у самій декларації (виключено з декларації та перенесено в додаток 7 розділи, які не стосуються фізичних осіб – платників податків, а лише осіб, які займають посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування);
- уточнено порядок подання декларації (додаток 7 до декларації „Відомості про майно, доходи, видатки і зобов'язання фінансового характеру” заповнюють та подають лише державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, особи, які претендують на зайняття посад державного службовця або в органах місцевого самоврядування; судді, кандидати на обрання суддею, народні депутати України, кандидати на пост Президента України, кандидати у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міських рад та на посаду сільського, селищного, міського голови.
При цьому зазначені особи у випадках та обсягах, визначених Законами, заповнюють та подають лише додаток 7 до декларації без заповнення і подання декларації та додатків 1–6 до неї.
У разі якщо такі особи також зобов’язані подати декларацію відповідно до вимог розділу ІV Податкового кодексу України, то вони крім додатку 7 також заповнюють і подають декларацію та відповідні додатки до неї.
*        *       *




Категория: Котовська ОДПІ | Просмотров: 2329 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання