Пятница, 26.04.2024, 13:06

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Відділ культури та туризму Котовської РДА
Главная » 2010 » Май » 26 » Виконання «ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ КОТОВСЬКОГО РАЙОНУ НА 2008 - 2011 РОКИ» за 2009 рік

26.05.2010 | 21:02
Виконання «ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ КОТОВСЬКОГО РАЙОНУ НА 2008 - 2011 РОКИ» за 2009 рік

Виконання «ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ КОТОВСЬКОГО РАЙОНУ НА 2008 - 2011 РОКИ» за 2009 рік
 
«Програма розвитку культури Котовського району» розрахована на 2008 – 2011 роки та визначає стратегію і практичні заходи щодо розв’язання основних проблем функціонування та розвиток галузі в районі.
Метою програми е: вдосконалення реалізації державної політики в сфері культури; збереження та розвиток існуючої мережі закладів культури; поліпшення умов творчої діяльності самодіяльних аматорів, працівників культури, підвищення рівня оплати їх праці; відродження української та інших національних культур, мов, збереження культурних традицій краю; створення умов для розвитку самодіяльної народної творчості; естетичне та духовне виховання дітей і юнацтва, підтримки обдарованої молоді літератури, театрального, образотворчого мистецтва, хореографії, народного мистецтва; поліпшення охорони об’єктів культурної спадщини, музеїв, бібліотек; забезпечення закладів культури високопрофесійними кадрами та збереження кадрового потенціалу культосвітніх працівників.
Основні завдання програми, це: проведення ремонтних робіт та реконструкції об’єктів культури та дозвілля, газифікація та телефонізація; забезпечення закладів культури новим обладнанням, технічною апаратурою, комплектами костюмів, інструментів, тощо; поповнення масових бібліотек шляхом їх централізованого комплектування фондів літературою, передплати на періодичні видання; забезпечення належних умов для розвитку української культури та культур етнічних спільнот, гармонійного поєднання інтересів української нації, корінних народів і національних меншин, що сприятиме консолідації суспільства; виявлення обдарованої молоді з послідуючим направленням до навчальних закладів культури та мистецтва всіх рівнів акредитації; створення та розвиток нових осередків народної творчості, творчих самодіяльних колективів; популяризація культурних надбань та духовних цінностей шляхом проведення культурно – мистецьких акцій, масових культосвітніх заходів.
Основним джерелом фінансування Програми е районний бюджет та кошти бюджетів сільських рад. Передбачається залучення коштів недержавних організацій, комерційних та інших структур, фізичних осіб, які беруть участь в реалізації Програми на добровільній основі.
Виконання програми дасть змогу: значно покращити стан культурного обслуговування населення Котовського району; вирішити комплекс соціально – економічних проблем галузі та забезпечити повноцінне функціонування культосвітніх закладів; створити належні умови для збереження та розвитку української та інших національних культур району; підвищити авторитет та роль закладів культури в суспільстві; поліпшити якість естетичного виховання та мистецької освіти дітей та молоді з урахуванням їх індивідуальних здібностей і особистих потреб; активізувати участь закладів культури району в культурному житті Одещини; забезпечити реалізацію прав громадян вільного розвитку культурно – мистецьких процесів, доступність всіх видів культурних послуг і культурної діяльності для кожного громадянина; забезпечити координацію та інтеграцію зусиль районних і місцевих органів виконавчої влади, організацій і установ, спрямованих на зміцнення ролі галузі культури в житті суспільства та підвищення рівня забезпечення культурних потреб населення; входження району до українського інформаційного простору.
В 2009 році збережена існуюча мережа закладів культури - 42 клубних закладів та ЦБС - 42 бібліотеки.
В Кошторис витрат на реалізацію Програми в 2009 році було заплановано 24.5 тис. грн., це тільки на проведення масових заходів по відродженню української та інших національних культур, мов, збереження культурних традицій краю і естетичне та духовне виховання дітей та молоді.
Ми забезпечили проведення інформаційно – просвітницьких та культурно – мистецьких заходів, а саме:
- районні фестивалі : української культури "Червона калина”, російської культури «Широкая Масленица», національних меншин "Нас єднає ця земля”, дитячої творчості «Перші зірочки», фольклорної пісні «Пісенний скарб мого народу», драматичних колективів «Осінь в Бірзулі»
- районних свят: "Щедрий вечір, добрий вечір”, День району, літературно – мистецького Шевченківського свята, «Гоголівський ярмарок» до 200 - річчя від дня народження М.В.Гоголя, «Коханим жінкам присвячуємо» - до Міжнародного дня 8 березня, «Мій рідний край маленька частка України!» - до 18-ї річниці Дня Незалежності України, «Вклоняймось тобі хлібодар» до Дня працівника працівників сільського господарства, Новорічні та Різдвяні ранки для дітей - сиріт, дітей - інвалідів, дітей з малозабезпечених сімей та інші.
- районі конкурси: українського гумору, присвячений пам’яті С.І.Олійника, «Маленькі люди Великої Перемоги», присвячений 65 - річчю визволення Котовського району, Одеської області та України від німецько - фашистських загарбників, «Пан Читач. Пані Читачка - 2009», «Маленька красуня Котовщини - 2009» між дівчатками 5 - 7 років, «Дід Мороз вітає!» на кращу новорічну розважальну програму для дітей та дорослих.
- районі огляди: «Тобі рідна Україна» аматорських колективів, «Краща бібліотека району», «Кращий клубний заклад»
Прийняли участь в Всеукраїнському конкурсі дитячого читання «Найкращий читач року», обласних конкурсах - українського гумору, присвяченого пам’яті С.Олійника, дитячої творчості «Одещина має таланти», бібліотечних проектів «Читаюча Одещина», кращих творчих робіт дітей «Я - патріот», «Краща дитяча бібліотека області», фестиваль - конкурс дитячих хореографічних колективів ім.. П.Вірського, а також в обласних фестивалях: дітей з обмеженими можливостями «Джерела надії» та російської культури «Російський самовар».
Забезпечували умови для розвитку самодіяльної народної творчості та постійну підтримку аматорських колективів району, стабільно фінансувати 3 колективи які мають звання "Народний”.
Матеріально заохочували кращі колективи району, подарунками та пам’ятними призами, забезпечували їх участь в обласних та Всеукраїнських культурно – мистецьких акціях.
Продовжуємо роботу по створенню та організації роботи дитячої самодіяльності та молодіжних колективів. Танцювальній дитячий колектив будинку культури с. Ст.. Кульна (керівник О.Овчаренко), який показав танцювальну програму на районному святі і взяв участь в обласному фестивалі.
За рік ми не допускали скорочення існуючої чисельності працівників культури району .
Направили в навчальні заклади культури талановиту молодь з числа випускників середніх шкіл - 3 та працюючих робітників, які не мають спеціальної освіти - 1. та на обласні курси підвищення кваліфікації - 2.
Проводили постійно в РБК і ЦРБ - районних методичних центрах семінарські та практичні заняття, продовжили роботу "Школи молодого клубного та бібліотечного працівника” для працівників, які не мають спеціальної освіти чи малий стаж роботи.
Стимулювали роботу кращих працівників культури: нагороджувати Грамотами, цінними подарунками при підбитті підсумків роботи. Відзначати кращі сільські клубні і бібліотечні заклади району відзнаками "Кращий клубний заклад року”, та "Краща бібліотека” року.
Постійно забезпечували висвітлення діяльності органів виконавчої влади щодо виконання «Програми розвитку культури району на 2008 – 2011 роки в районній газеті "Котовські вісті”.
 
За відсутністю коштів не виконано:

- переведення опалення ЦРБ і РДБ на природний газ;

- капітальний ремонт споруди ЦРБ;

- ремонт будівлі РДБ;

- ремонти приміщень бібліотек - філій с. Муроване, Нестоїта, Качурівка;
- ремонти будівель будинків культури с. Ст. Кульна, Дібровка, Новоселівка;
- ремонт покрівлі в клубі с. Розалівка.

Начальник відділу культури
та туризму Котовської
райдержадміністрації Шапран О.М.



Категория: Відділ культури та туризму Котовської РДА | Просмотров: 2571 | Добавил: kotovsk | Теги: ПРОГРАМА РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ КОТОВСЬК | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання