Четверг, 25.04.2024, 18:14

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Різне
Главная » 2011 » Март » 16 » В Україні стартує програма підтримки вітчизняного сільгоспвиробника

16.03.2011 | 18:27
В Україні стартує програма підтримки вітчизняного сільгоспвиробника

ПОСТ-РЕЛІЗ

В Україні стартує програма підтримки вітчизняного сільгоспвиробника на
базі форвардних закупівель


  Сьогодні, 15 березня 2011 року, за участю генерального директора ТОВ «Хліб Інвестбуд» Роберта Бровді, генерального директора Аграрного фонду України Олександра Маренця та народного депутата України, співавтора законопроекту щодо запровадження форвардних закупівель Інни Богословської відбулася прес-конференція "Початок форвардних операцій на ринку зерна: прогнози й перспективи".

  У 2011 році з ініціативи Уряду і Міністерства аграрної політики та продовольства України запроваджується найбільша за останні 10 років програма підтримки вітчизняного сільгоспвиробника на базі форвардних закупівель.
  Поставку зерна на умовах форвардних закупівель для Аграрного фонду у статусі єдиного виконавця здійснюватиме ТОВ "Хліб Інвестбуд". Відповідну угоду підписано 4 березня 2011 року. Ціна угоди складає понад 1,55 млрд. грн. Нею передбачено поставити Аграрному фонду пшениці м'якої 2-4 класу (понад 786 тис. тон), жита 1-3 класу (99 тис. тон.) і гречки (10 тис. тон). Загальний обсяг складатиме до 895 тис. тон. Зазначені зернові підуть виключно на формування державного інтервенційного фонду.
  Згідно законодавства, закупівля проводитиметься  за   мінімальними інтервенційними цінами для відповідного маркетингового періоду. На даний момент наказом Мінагропроду України від 10 лютого ц.р. встановлено наступний ціновий діапазон в залежності від класу, на пшеницю – від 1612 до 1792 грн./т, на жито – від 1447 до 1582 грн./т, на гречку – 6750 грн./т.
  Процедура закупівлі в одного учасника чітко обґрунтована нормами Закону України «Про здійснення державних закупівель», зокрема ч.2 ст39.  ТОВ "Хліб Інвестбуд" як структурний підрозділ Державної продовольчо-зернової корпорації України і компанія, що в статусі державного оператора уже успішно проводила подібні закупівлі, відповідає усім вимогам ст.16 даного закону. Угода з Аграрним фондом про форвардні закупівлі не передбачає жодних "накруток", комісійних і навіть надбавок на операційні витрати.
  Фінансування форвардних угод здійснюватиметься не двома, як раніше, а трьома траншами. Перші 50% суми контракту виробник отримає одразу після його підписання, тобто на проведення весняно-польових робіт. Наступний платіж у розмірі 20%  надійде перед жнивами, що дасть можливість закупити пальне і запчастини. І останній транш – 30% виробник отримає після збору врожаю та його поставки. Це дуже зручний і вигідний для аграріїв механізм, який дає змогу отримати фінансову підтримку на ключових стадіях вирощування врожаю.
  Сільгоспвиробники, які уклали форвардні угоди забезпечуватимуться міндобривами та паливно-мастильними матеріалами за значно нижчими від ринкових цінами. Наприклад, по аміачні селітрі різниця складатиме 10-15%, по пальному -- до 6-7%. Вирішується також питання про забезпечення учасників форвардної програми якісними і доступними засобами захисту рослин. Для мінімізації ризиків держави і самих виробників, програму форвардних закупівель супроводжуватимуть обрані на конкурсних засадах провідні страхові компанії України.
  Державні кошти, міндобрива, пальне та інші форвардні преференції отримають виключно сільгоспвиробники. Ні про яких посередників, трейдерів чи спекулянтів не може бути мови. Увесь процес закупівель буде синхронно забезпечуватися та контролюватися державними органами, структурами Аграрного фонду і підрозділами "Хліб Інвестбуду".
  Для забезпечення прозорості і гласності, близько 14 тис. сільгоспвиробникам розіслано повні комплекти документів по форвардній програмі. Відкрито спеціальні "гарячі лінії" для фіксації та реагування на всі факти зловживань, бюрократичної тяганини чи корупції. Телефон гарячої лінії:0-800-50-33-52, електронна адреса проекту: forward@ukrzer.com . Інтернет-сайт: www.hlib-invest.com.ua

15 березня 2011 року
ТОВ «Хліб Інвестбуд»



Категория: Різне | Просмотров: 1587 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання