Вторник, 16.04.2024, 05:27

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 5
Гостей: 5
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовська ОДПІ
Главная » 2012 » Апрель » 27 » В І С Т І З П О Д А Т К О В О Ї . . . . . 27.04.2012 р

27.04.2012 | 06:27
В І С Т І З П О Д А Т К О В О Ї . . . . . 27.04.2012 р

КОТОВСЬКА  ОДПІ  ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ  ДПС

27.04.2012 р                                     

В І С Т І    З    П О Д А Т К О В О Ї . . . . .

Надходження  податків   від  "спрощенців”  збільшилися

     Нагадаємо, з 1 січня 2012 року почали діяти зміни до Податкового Кодексу, що регламентують оновлену спрощену систему оподаткування для суб'єктів малого бізнесу.
     За підсумками першого кварталу 2012 року підприємці-"спрощенці" сплатили до бюджету 1013,5 тис. грн. єдиного податку.
     Це майже вдвічі більше результатів надходження  цього податку у відповідному періоді минулого року (556,8 тис. грн.).
     Також відзначається зростання кількості громадян, що вирішили зайнятися підприємницькою діяльністю за новими правилами. Всього спрощену систему   оподаткування  платники податків, які обліковуються у Котовській ОДПІ  станом на 1-е 2012 року, 2095 осіб.
     При цьому, загальна кількість підприємців протягом  першого кварталу 2012 року  зменшилась на  15 осіб, то кількість "спрощенців” за  лютий-березень 2012 року збільшилась на  88 осіб. Майже всі зареєстровані  протягом двох місяців підприємці обрали спрощену систему оподаткування.
*        *        *
Найближчим часом послуги електронного цифрового підпису
платникам податків будуть надаватися безкоштовно

Нещодавно у складі Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби утворено управління (центр) сертифікації ключів. Його основна функція – надання платникам податків послуг електронного цифрового підпису відповідно до Закону України від 22 травня 2003 року № 852-IV «Про електронний цифровий підпис» на безоплатній основі.
Підрозділи Центру сертифікації ключів будуть найближчим часом створені у кожній області. Звернувшись до такого підрозділу, фізичні та юридичні особи зможуть отримати послуги електронного цифрового підпису безкоштовно.
В Одеській  області такий підрозділ буде розташований на базі державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси.
Інформація  щодо  порядку  роботи  такого підрозділу  буде  надана платникам податків додатково.

*          *        *

Декларація по податку на  прибуток надаєтся  за  новою формою

Звітувати за новою  формою декларації по податку на прибуток платники податку будуть за підсумками  І-го кварталу 2012 року, тобто у 2012 році  до 10 травня.  
Форма декларації  затверджена наказом Мінфіну України від 28 вересня 2011 года  № 1213.  
Звертаємо увагу  платників податку на прибуток, що у складі  податкової декларації обов*язково  надається перелік  доходів  та  витрат у  розрізі  контрагентів – платників  єдиного  податку. Це  передбаченоо статтею 152 Податкового кодексу України.
На виконання  норм Податкового кодексу  Мінфін наказом від 21.12.2011 г. № 1684 затвердив  форму нового додатка «ОК» – переліку доходів  і  витрат у  розрізі  платників єдиного  податку. У додаток включаються операції, які  здійснюються платником  податку  на  прибуток з  платниками єдиного  податку – фізичними  єдиного  податку – фізичними та юридичними особами.
*         *        *
Податкова провела «рестайлінг» методів боротьби із тіньовою економікою
     Державна податкова служба вдосконалила методику протидії процесам тінізації економіки.
 Про це повідомив Голова ДПСУ Олександр Клименко.
     За його словами, саме виведення коштів з тіньового обігу забезпечить наповнення бюджету, доходна частина якого, нагадаємо, була нещодавно збільшена Верховною Радою на 33,3 млрд. грн.
    «За підсумками першого кварталу зростання надходжень складає 7,4 млрд. грн. від рівня минулого року. В подальшому ми маємо задіяти весь спектр впливу на несумлінних платників, аби організувати адекватний податковий супровід економічного зростання», - зауважив О. Клименко.
    Разом з тим він підкреслив, що детінізація жодним чином не призведе до підвищення податкового тиску на легальний сектор економіки.
    «Наша зброя – інтелект та аналітика, а не м’язи та кулаки. Ми повинні доводити провину конкретного порушника та змушувати його відшкодовувати все належне», - підсумував Олександр Клименко.
     Нагадаємо, автоматизована система виявлення суб’єктів тіньової економіки запроваджена у лютому минулого року. За рік її роботи сплата ПДВ ризиковими підприємствами зросла вдвічі.
     Так, у лютому 2011 року, коли комплексна програма запобігання та протидії процесам тінізації економіки ще не діяла, платники «групи ризику» спрямували до бюджету 1,3 млрд. грн. В березні 2012-го – вже 2,9 млрд. грн.
     Всього від підприємств, що використовувалися у схемах мінімізації податків, за підсумками 2011 року надійшло 28 млрд. грн. ПДВ із 76 млрд. грн. загальних зборів цього податку.
     За три місяці 2012 року до бюджету надійшло 19,7 млрд. грн. ПДВ, з них від підприємств даної категорії – 8,4 млрд. грн.

*        *        *

Підприємці  зможуть  самостійно  слідкувати  за  поведінкою
своїх  контрагентів

     Державна податкова служба України  запроваджує  онлайнову  перевірку  податкових  накладних. Незабаром  кожний  платник  зможе  перевірити, чи зареєстрували  його контрагенти  свої  документи у Єдиному  реєстрі  податкових  накладних.
     Нажаль, не всі  суб*єкти  господарювання  виконують  вимоги  Податкового кодексу України   та здійснюють реєстрацію  податкових  накладних. Відповідно,  їхні  покупці  позбавляються  права   на отримання  податкового кредиту  та можуть  потрапити  під  позапланову  перевірку  за спробу  сформувати  фіктивний кредит.
     Відтепер  кожний  платник  самостійно  слідкуватиме за сумлінністю  своїх  контрагентів  та заздалегідь  уникатиме  неприємностей.
     Нагадаємо,  Податковий кодекс  вимагає  від  підприємств  реєструвати  податкові  накладні в Єдиному реєстрі  податкових  накладних з 1 січня 2012 року, у яких  сума податку  на додану вартість в одній податковій  накладній  становить понад 10,0 тис.грн., та які виписані  при здійсненні операцій з постачання  підакцизних  товарів  та товарів, ввезених на  митну  територію  України з 1 січня 2012 року.
*          *        *

Затверджено Державний  реєстр реєстраторів  розрахункових  операцій

     Відповідно до Положення про Державний реєстр реєстраторів  розрахункових операцій ДПС України наказом від 06.04.2012 року  № 271 затвердила  у новій  редакції Державний реєстр реєстраторів розрахункових  операцій з урахуванням  моделей  реєстраторів, внесених  відповідними наказами ДПС України  та рішеннями  Державної  комісії  з  питань  електронних  систем і  засобів  контролю  та управлінням  товарними і грошовим  обігом при Кабінеті Міністрів України.

*          *        *


Кількість планових перевірок впала до мінімуму, і не зростатиме

     У другому кварталі 2012 року, як і в першому, податкова служба проведе тільки 2 тис. планових перевірок.
     Як підкреслив Голова ДПС України Олександр Клименко, перевірятимуться тільки підприємства, що мають певні податкові ризики. «Перевірки призначаються виключно за підсумками аналітичного опрацювання даних комп’ютерної програми, яка оцінює податкові ризики. Підприємців, які працюють прозоро, ми не перевіряємо», - відзначив О. Клименко.
     Керівник податкової також нагадав, що протягом 2012-го перевірок вібудеться  втричі менше, ніж два роки тому – 8 тис. проти 23 тисяч у 2010-му.
     Таке суттєве скорочення є кроком назустріч бізнесу та проявом довіри до сумлінних платників податків.
     «Підприємницький скепсис поступово трансформується у розуміння, що ці новації не тимчасове послаблення, а докорінна зміна формату взаємовідносин. Нові сервіси та методи роботи податкової вже передбачають добровільну та необтяжливу сплату податків.  Тому зайве втручання у роботу бізнесу нам не потрібне», – наголосив  Олександр Клименко.

*          *          *

У податковій сервісу стане більше, а контролю - менше

     Податкова служба планує «жорстко розділити» сервісні та контрольні функції у своїй діяльності. Про це заявив Голова ДПСУ Олександр Клименко під час конференції, присвяченій проблемам боротьби із корупцією.
     «Контролюючі інстанції повинні бути мінімальними за штатом, компактними та ефективними. Їхня головна зброя – аналітика, пошук загроз, а не силові спецоперації. Сервісні структури, навпаки, я бачу розвиненими та розгалуженими», - зауважив О. Клименко.
     Така диференціація функцій, разом з іншими новаціями, знизить загрозу корупційних проявів у роботі податкового відомства. «Разом з тим, треба зменшувати кількість контактів платника з інспектором. Саме на цих принципах базуються наші проекти щодо створення мережі сервісних центрів, а також проекту «Електронний кабінет», який  незабаром запрацює на базі нашого офіційного серверу», - додав податківець.
 
*              *            *

Фінансові  санкції по податку на прибуток: у попередньому році не застосовувалися,  з 2012  року - застосовуються

     Фінансові санкції до платників податку на прибуток у 2011 році (II-IV квартали) не застосовувалися відповідно до перехідних положень  Податкового кодексу.
     Починаючи з результатів діяльності I кварталу 2012 року, за неподання або несвоєчасне подання податкової  звітності до платників податку на прибуток застосовуються штрафні  санкції.
Розмір штрафу передбачений статтею 120 Податкового кодексу. За  порушення строків  надання  декларацій  накладається штраф  у  розмірі 170 грн. , за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.
Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.
Тобто, повторним порушенням, за яке передбачено штраф у розмірі 1020 гривень буде несвоєчасне подання податкової декларації (розрахунку) платником податків незалежно від виду податку, за яке до такого платника протягом року вже було застосовано штраф за неподання (несвоєчасне подання) податкової декларації (розрахунку) та у період до одного року (до 365 або 366 днів - для високосного року) винесено податкове повідомлення-рішення.
Таким чином, ст. 120 Кодексу не прив'язує термін "календарний рік" до можливості застосування повторного штрафу.  (лист Державної податкової служби України від 05.04.2012 р. № 9993/7/15-1417).
*          *         *




Категория: Котовська ОДПІ | Просмотров: 1727 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання