Четверг, 18.04.2024, 14:36

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовська ОДПІ
Главная » 2012 » Июль » 20 » В І С Т І З П О Д А Т К О В О Ї . . . . . 17.07.2012 р. № 1884/10/06-09

20.07.2012 | 17:13
В І С Т І З П О Д А Т К О В О Ї . . . . . 17.07.2012 р. № 1884/10/06-09

КОТОВСЬКА  ОДПІ
ОДЕСЬКОЇ  ОБЛАСТІ ДПС

17.07.2012 р. № 1884/10/06-09


Для розміщення на веб-сайтах, у засобах  масової  інформації


Фізичні особи – підприємців за півріччя до бюджету  сплатили 6,6 млн.грн.

     Протягом  І-го півріччя 2012 року фізичними особами – підприємцями, які  на податковому  обліку у Котовській  ОДПІ,  сплачено до Зведеного бюджету 6,0 млн.грн. податків та зборів, у тому числі по м.Котовську – 4,4 млн.грн., Котовському району – 1,0 млн.грн., Красноокнянському району – 1,2 млн.грн. У загальних  надходженнях до  Зведеного бюджету надходження від  фізичних осіб – підприємців  складають 9,1%. Питому вагу  у   надходженнях від фізичних осіб – підприємців складають суми: по єдиному податку – 29,1%, плати за  землю – 23,8%, податку на додану вартість – 12,4%, податку  з підприємницької діяльності – 9,2%, податку  на доходи найманих  фізичних осіб – 8,3%,

*          *        *

Вдосконалення спрощеної системи оподаткування позбавить деякі категорії платників від спокуси мінімізації податкових зобов’язань,
впевнений Голова Державної податкової служби Олександр Клименко. Про це він заявив в ході свого брифінгу.
     Керівник податкової повідомив, що парламент нещодавно погодився з ініціативою податкової служби щодо розширення переліку платників єдиного податку. До передбачених законом чотирьох груп підприємців додано ще дві – п’яту та шосту.
     Зокрема, до п’ятої групи віднесено підприємців, які мають до 20 найманих працівників та доход не більше 20 млн. грн. на рік.
     До шостої – підприємства з аналогічним доходом, але з чисельністю працівників до 50 осіб.
     За попередніми підрахунками, прогнозована кількість платників п’ятої групи може становити 2100 фізичних осіб-підприємців з сумарним доходом більше 15 млрд. грн., шостої – більше 20 тисяч суб’єктів господарювання.
     Голова ДПСУ впевнений, що такі новації стимулюватимуть розвиток малого та середнього бізнесу, і підприємці охоче скористуються можливістю перейти на простіші правила оподаткування.
     «Це відповідно позначиться на сплаті податків. Попередні розрахунки показують: якщо хоча б половина платників, які відповідають цим критеріям, перейде, наприклад, до п’ятої групи, то додаткові надходження єдиного податку становитимуть 685 млн. грн.», - додав Олександр Клименко.

*           *        *

Підприємців в Україні стає дедалі більше

     Кількість представників малого та середнього бізнесу в Україні зросла після запровадження нової моделі спрощеної системи оподаткування.
     Про це під час свого брифінгу повідомив Голова Державної податкової служби Олександр Клименко.
     «На початку року я обіцяв оприлюднити статистику щодо кількості «спрощенців». Ось вона: загальна кількість представників малого бізнесу зросла на 149 тис. підприємців. Тепер в Україні 1 млн. 154 тис. платників єдиного податку», - сказав керівник податкової.
     Головним чинником зростанням сегменту малого бізнесу він вважає підвищення рівня податкового сервісу.
     «Платники єдиного податку швидко, без конфліктів перейшли на нові правила. Це відбулося за рахунок професійної організації процесу. І підприємці відреагували на це відповідним чином – цілком позитивно. Вони залишилися в економіці та вчетверо збільшили сплату єдиного податку», - підкреслив Олександр Клименко.

*          *        *

Податкову не позбавляли повноважень. Мінфін та ДПСУ узаконили свої стосунки

     Голова ДПСУ Олександр Клименко впевнений, що законопроект № 10224, яким передбачений розподіл функцій між податківцями та Мінфіном, не позбавляє його відомство повноважень, а просто формалізує поточний стан стосунків між податківцями та профільним міністерством.
     Про це він заявив під час свого брифінгу, коментуючи оприлюднені раніше у ЗМІ оціночні судження з цього приводу.
     «Мінфін визначає ідеологію, ми – працюємо із платниками. Нічого нового у цьому немає. Таким принципом ми керуємося  вже більше року - з травня 2011 року, з моменту підписання Президентом Указу «Про Положення про Державну податкову службу України».  Наразі цей принцип остаточно закріплений у Податковому кодексі, от і все», - зауважив О. Клименко.
     Він додав, що такі організаційні новації запозичені з європейського досвіду. «Так виглядають відносини між урядом та податковими органами в цивілізованих країнах», - підсумував Олександр Клименко.

*         *        *

Олександр Клименко: Ми досягли зростання прибутків зведеного бюджету на 13,6 млрд. гривень

     У першому півріччі поточного року до Зведеного бюджету платниками податків сплачено 141,8 млрд. грн. Державний бюджет отримав 101,4 млрд. грн., місцеві – 40,4 млрд. гривень. Такі цифри озвучив Голова ДПСУ Олександр Клименко під час виїзного засідання Колегії ДПС України.
     „Порівняно з минулим роком ми досягли зростання прибутків зведеного бюджету на 13,6 млрд. грн. при зростанні промислового виробництва на 100,7%. Надходження до місцевих бюджетів збільшилися на 6 млрд.грн., або на 17,3%”, – підкреслив керівник податкової.       Збір до загального фонду державного бюджету також перевищив минулорічний показник на 6,7 млрд. грн., або на 7,4 відсотка. За перше півріччя поточного року зібрано 97,2 млрд. грн. Бюджетний розпис Міністерства фінансів зі збору платежів виконано на 100,2 відсотка. Бюджет отримав додаткових 177,6 млн. гривень.
     „Реальні збори відрізняються від прогнозів та планових показників всього на 0,2 відс.! Це яскраво демонструє, наскільки зросла якість прогнозної та аналітичної роботи при визначенні стану економіки, тенденцій її розвитку та бази оподаткування. Для бізнесу це гарантія того, що податкова політика сьогодні – зрозуміла та передбачувана. Що ніякого різкого підсилення фіскального тиску не буде і бути не може”, - наголосив Олександр Клименко.

*          *        *

Завдяки роботі податкової міліції України у першому півріччі до бюджету було спрямовано понад 2 млрд. грн.

     У першому півріччі цього року  завдяки роботі податкової міліції у взаємодії з іншими підрозділами податкової служби до бюджету було спрямовано понад 2 млрд. грн. Про це заявив перший заступник Голови ДПС України – начальник податкової міліції Андрій Головач на оперативній нараді щодо результатів роботи податкової міліції у першому півріччі 2012 року.
     Також, за словами начальника податкової міліції, у перші шість місяців цього року було попереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму більше 630 млн. грн., з незаконного обігу вилучено товарів на суму понад 432 млн. грн. Виявлено близько 2,6 тис. злочинів у сфері оподаткування, до суду направлено кримінальних справ по 1355 злочинах.
     За словами Андрія Головача, податкова міліція України в межах повноважень і надалі робитиме все задля забезпечення економічної безпеки держави, наповнення державного бюджету, підвищення добробуту суспільства.

*          *         *


Податкова ініціювала та затвердила 19 узагальнюючих податкових консультацій

     Темами консультацій стали ті питання, з яких платники найчастіше зверталися за роз’ясненнями до податкової.
     Це, зокрема, питання щодо адміністрування податку на прибуток  підприємств, ПДВ, податку на доходи фізичних осіб, спрощеної системи оподаткування, організації та проведення перевірок платників податків, а також застосування штрафних санкцій за порушення норм Податкового кодексу України.
     Усі проекти узагальнюючих податкових консультацій попередньо пройшли стадію обговорення з громадськістю та отримали схвальну оцінку. На думку фахівців податкової, такий формат співпраці з громадськістю сприяє створенню максимально чітких та прозорих консультацій, які виключать двозначне трактування деяких  норм податкового законодавства.
     З текстами узагальнюючих податкових консультацій можна ознайомитися на сайті ДПС України www.sts.gov.ua.

*           *          *

У третьому кварталі планово перевірять лише 1,7 тис. підприємств

     Порівняно з другим кварталом кількість підприємств, які потрапили до плану-графіку документальних перевірок на липень-вересень, зменшилася на 300 суб’єктів господарювання. У минулому кварталі було перевірено 2 тис. підприємців.
     На думку експертів податкової, такі цифри є результатом удосконалення процедури планування перевірок. Сьогодні концентрація податкової уваги зосереджується виключно на ризикових підприємствах. Це дало змогу протягом першого півріччя включати щоквартально до планових документальних перевірок не більше 2 тис. підприємств, а у третьому навіть зменшити їх до 1,7 тис.
      Загалом у 2012 році плановими перевірками буде охоплено не більше 8 тисяч суб’єктів господарювання.

*           *         *

Податкова щоденно опрацьовує понад 5 тисяч запитів від органів виконавчої служби

Нове програмне забезпечення, розроблене фахівцями Державної податкової служби, дозволяє щоденно обробляти більше п’яти тисяч запитів від судових виконавців.
Зокрема, представники органів юстиції під час виконання судових вердиктів про стягнення заборгованості звертаються до ДПСУ за відомостями про джерела доходів та номери банківських рахунків боржників – юридичних осіб або приватних підприємців.
Нова схема обміну інформацією дозволяє також зменшити документообіг та матеріальні витрати на придбання паперу, канцелярських приладів тощо. Крім того, автоматизована обробка запитів державних виконавців звільнить від цієї роботи чимало працівників податкової в регіонах, які будуть переорієнтовані на надання послуг платникам та вдосконалення системи податкового сервісу.
В рамках взаємодії з іншими відомствами готуються й інші новації, які стануть частиною великої системи інформаційного обміну.
*         *         *
Точка прибутку повинна бути в Україні

Державна податкова служба наполягає, що «точка прибутку» всіх транснаціональних корпорацій, які мають виробничі потужності в Україні, повинна бути в нашій країні. Саме такий принцип буде покладено в основу національних стандартів в галузі трансфертного ціноутворення.
Про це заявив Голова ДПС України Олександр Клименко під час зустрічі з представниками Американської Торгівельної Палати в Україні.
«Неприпустима ситуація, коли фінансово-промислові групи доводять до банкрутства свої українські філії, а прибуток виводять у країні із пільговим оподаткуванням», – наголосив Олександр Клименко.
За його словами, для ефективного оподаткування транснаціонального бізнесу для податкових служб всіх країн першочерговим стає питання визначення точки прибутку. А це передбачає як обмін інформацією на міжнародному рівні, так і єдині підходи до моніторингу діяльності підприємств.
Саме тому фахівці податкової сьогодні працюють над розробкою національних стандартів у сфері трансфертного ціноутворення, базуючись на міжнародних документах – рекомендаціях Ради ЄС, визначених у Кодексі поведінки відносно документації з трансфертного ціноутворення (EUTPD), та посібнику з трансфертного ціноутворення Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
Голова ДПС України закликав до пошуку оптимальної формули і самих бізнесменів. «Ми не робимо односторонніх кроків у цьому напрямку. Нам важливо розуміння з боку бізнесу. Тому вже створена спільна робоча група з Американською торговою палатою. Ми також уважно поставимося і до пропозицій Європейської бізнес-асоціації», - підкреслив Олександр Клименко.

*         *        *

За місяць роботи акредитованого Центру сертифікації ключів видано майже 4,9 тис. електронних ключів

При відкритті центру прогнозувалося швидке зростання його популярності серед платників. І очікування експертів податкової цілком виправдовуються. Новий сервіс спрямований на залучення платників до електронного звітування, але без зайвих витрат коштів на придбання ключа електронного підпису.
На думку податківців, кількість користувачів нового сервісу постійно зростатиме, адже отримати ключ цифрового підпису за 25 хвилин, безкоштовно, без залучення комерційних організацій та додаткових витрат – зручно та вигідно.
Новий сервіс податкової  служби не лише швидкий, але й якісний, адже унікальні криптографічні модулі українського виробництва пройшли всі державні експертизи та забезпечують надійний захист інформації.
Нагадаємо, для платників податків Одеської області працює сектор Центру сертифікації ключів ДПС України, який розташований на території ДПІ у Приморському районі м.Одеси Одеської області Державної податкової служби за адресою:  
65012,  м. Одеса, Французький бульвар, 7,  2 поверх, каб.209, тел. (048) 725-64-05.
Додаткова інформація  щодо необхідних документів та режиму роботи представництв  Центру розміщена на  сайті ДПС України:  
cskidd.gov.ua.


*         *        *

Для платників працюватимуть понад 400 податкових сервісних центрів

На сьогодні послуги платникам податків вже надають 388 центрів обслуговування платників податків. Однак їх кількість незабаром сягне понад 400 установ. Про це заявив Голова ДПСУ Олександр Клименко під час брифінгу для представників засобів масової інформації.
"Відкриваючі сервісні центри, ми прогнозували їх популярність серед платників. І наші очікування цілком виправдалися. Навіть більше, нам довелося в регіонах понадпланово відкрити ще 35 центрів. Загалом мережа сервісних центрів складатиметься з 476 установ", - зазначив Олександр Клименко.
У центрах платники податків можуть отримати весь спектр високоякісних послуг: надання консультацій, допомога у складанні звітності, прийом звітів, видача довідок, взяття на облік тощо. Крім того, у сервісних центрах платники можуть безкоштовно отримати ключі цифрового підпису.
"Сервісні центри - це кардинальна зміна формату роботи податкової та платників. Головне для нас - це зручність для платників податків. І якщо наші клієнти - платники потребуватимуть нових сервісів, нових розробок, спрямованих на полегшення ведення бізнесу, ми їх створюватимемо", - запевнив керівник податкової.

*          *         *

Одеські податківці отримали 161 запит на публічну інформацію

     Більша частина запитів надійшла поштою - 80 % від загальної кількості, 15 % отримано за телефоном, 4 % - електронною поштою та 1 % - факсом.
     Запитувачі зверталися з проханням надати інформацію щодо застосування системи оподаткування, звітності з ПДВ, декларування доходів, кількості платників податків, тощо.
     Відповідно до відомостей про категорії запитувачів, до податківців зверталися громадяни, юридичні особи представники ЗМІ, інші органи виконавчої влади (надіслано як розпоряднику інформації), а також об'єднання громадян без статусу.
     До Котовської  ОДПІ за цей період надійшло 7 запитів на публічну інформацію.

*          *        *

Облік сільськогосподарських земель Одещини дозволить отримати додатково 15 мільйонів гривень бюджетних надходжень

Це стало результатом роботи обласної та районних груп з питань обліку фактичного користування землями сільськогосподарського призначення, до складу яких увійшли й представники податкової служби.
Робочі групи перевірили 652 тисячі землевласників та землекористувачів. Наразі складено баланс земель сільськогосподарського призначення, у тому числі по всім сільським (селищним) радам. Це дозволило податківцям визначити кількість земель запасу та земель, які не надані у користування або у власність, виявити не обліковані та неоподатковані землі, провести повний облік громадян, які здають в оренду земельні ділянки (паї), а також - визначити площі земель під господарськими дворами та шляхами, із користувачами яких райдержадміністраціям необхідно терміново укласти договори  оренди.
Роботу з питань обліку фактичного користування землями сільськогосподарського призначення проведено по всім 18 сільським радам Котовського та 14 сільським і однієї селищної ради Красноокнянського районів.

*          *         *

З 1 липня 2012 року продавці ювелірних виробів можуть застосовувати спрощену систему оподаткування

       Враховуючи норми Закону № 4834  з 1 липня 2012 року суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та напівдорогоцінного каміння, надається право обирати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.
       При цьому передбачено, що такі суб'єкти господарювання відносяться виключно до третьої групи платників єдиного податку.
       Для таких платників ставка єдиного податку встановлюється у розмірі 5 відсотків.
       Також зазначаємо, що з 01 липня 2012 року подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування більше одного разу протягом календарного року не є підставою для прийняття органом державної податкової служби рішення про відмову у видачі свідоцтва платника єдиного податку.

*          *         *

Платники податку на прибуток  з 1 січня 2012 року  формуватимуть  витрати  за операціями  з підприємцями – "єдинниками”

     Відповідно до  змін, внесених до Податкового кодексу  Законом України № 4014, починаючи з 1 січня 2012 року  платники податку на прибуток  на  загальних  підставах  можуть  формувати витрати  за операціями  з підприємцями – платниками єдиного податку.
     Дохід від реалізації  визнається  за  датою  переходу  покупцеві  права  власності на такий товар. Дохід від надання  послуг та виконання робіт  визнається  за датою  складання акта або  іншого документа, який  підтверджує  виконання  робіт або  надання  послуг.
     За правилами податкового обліку витрати, що формують собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, визнаються витратами того звітного періоду, в якому визнано доходи від реалізації таких товарів, виконаних робіт, наданих послуг.
     Відповідно до вимог п. 152.3 ст. 152 Кодексу платники податку на прибуток разом з відповідною податковою декларацією подають органу державної податкової служби перелік доходів та витрат платника податку в розрізі контрагентів - платників єдиного податку. Зазначена інформація відображається у додатку ОК до податкової декларації.

*            *           *
Щодо строку розрахунків у ЗЕД за послуги з переробки давальницької сировини
З 1 червня 2012 року набуває чинності Митний кодекс України від 13 березня 2012 року N 4495-VI, у зв'язку з чим втрачає чинність Закон України "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах", нормами якого було передбачено 90-денний строк розрахунків при наданні (отриманні) послуги з переробки, обробки, збагачення давальницької сировини, та визначена відповідальність за порушення законодавчо встановленого строку.
Законом України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті"  передбачається 180-денний строк розрахунків в іноземній валюті при експорті/імпорті робіт (послуг) та у разі порушення цього строку - стягнення пені за кожний день прострочення у розмірі 0,3 відсотка від суми неодержаної виручки (вартості недопоставленого товару) в іноземній валюті, перерахованої у грошову одиницю України за валютним курсом Національного банку України на день виникнення заборгованості, загальний розмір якої не може перевищувати суми неодержаної виручки (вартості недопоставленого товару).

*          *        *



Категория: Котовська ОДПІ | Просмотров: 1728 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання