Среда, 24.04.2024, 02:39

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 5
Гостей: 5
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

УПСЗН
Главная » 2013 » Июль » 12 » УВАГА батькам дітей-інвалідів! Державна соціальна допомога на дітей-інвалідів віком до 18 років, які не здатні до самообслуговування, збільш

12.07.2013 | 13:44
УВАГА батькам дітей-інвалідів! Державна соціальна допомога на дітей-інвалідів віком до 18 років, які не здатні до самообслуговування, збільш

 Управління праці та соціального захисту населення

Котовської міської ради повідомляє:

 

УВАГА батькам дітей-інвалідів! Державна соціальна допомога на дітей-інвалідів віком до 18 років, які не здатні до самообслуговування, збільшується!

 

             Законом України «Про реалізацію інвалідів в Україні»  з 01.01.2012 року дітям у віці до 18 років лікарсько-консультативними комісіями лікувально-профілактичних закладів було встановлено категорію «дитина-інвалід». А  дітям  у віці до 18 років з виключно високою мірою втрати здоров’я та з надзвичайною залежністю від постійного стороннього догляду, допомоги або диспансерного нагляду інших осіб і які фактично не здатні до самообслуговування – категорія «дитина-інвалід» підгрупи А.

 

          З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України  Верховна Рада України підтримала урядовий проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам". 

            Зазначеним законопроектом передбачено підвищення розміру надбавки на догляд, що виплачується до державної соціальної допомоги (відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» за «дитиною-інвалідом» підгрупи А)  з 1 липня 2013 року  з 50%  до  75% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

           З метою своєчасної реалізації норм вищезазначеного закону в частині призначення надбавки на догляд за дітьми – інвалідами підгрупи А – які раніше були визнані дітьми-інвалідами (без зазначення підгрупи), лікарсько-консультативні комісії дитячих лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання дитини-інваліда, на підставі оглядових справ дітей-інвалідів розглядають право на встановлення дітям-інвалідам підгрупи А. У разі визначення дитини інвалідом підгрупи А оформлюється новий медичний висновок про дитину-інваліда віком до 18 років.

        Оригінал даного висновку  передається  органами охорони здоров’я до органів праці та соціального захисту населення за місцем проживання дитини для розгляду права на проведення перерахунку розміру надбавки на догляд за дитиною-інвалідом, що призначається та виплачується відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».

           Крім того, про встановлення дитині-інваліду підгрупи А, органи охорони здоров’я листом повідомляють її законного представника.

           Органи праці та соціального захисту населення визначатимуть право на проведення перерахунку розміру надбавки на догляд за дитиною-інвалідом, що призначається та виплачується відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» без звернення громадян.

 

           Збільшення надбавки на догляд за дитиною-інвалідом (з найтяжчим ступенем функціональних обмежень)  на 25%  дасть  сім’ї додатково від 223 до 302 грн. залежно від віку дитини.

           Розмір державної соціальної допомоги з надбавкою на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А віком до шести років відповідно до норм чинного законодавства становить на даний час:  з липня – 1 111,80 грн., з грудня – 1 180,30 грн.;  відповідно до норм законопроекту буде становити: з лип­ня – 1 354,80 грн., з грудня – 1 438,30 грн.

         На догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А віком від шести до 18 років: відповідно до норм чинного законодавства становить: з липня – 1 230,8 грн., з грудня – 1 307,3 грн.; відповідно до законопроекту: з липня – 1 533,3 грн., з грудня – 1 628,8 грн.

         Начальник управління            І.К. Коломейчук




Категория: УПСЗН | Просмотров: 1662 | Добавил: УПСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання