Суббота, 20.04.2024, 17:37

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

УПСЗН
Главная » 2013 » Январь » 24 » Управління праці та соціального захисту населення Котовської міської ради інформує:

24.01.2013 | 13:53
Управління праці та соціального захисту населення Котовської міської ради інформує:

Управління праці та соціального захисту населення
 Котовської міської ради
 інформує:


         Державна допомога при народженні дитини  у поточному 2013 році,  як і у минулому,  виплачується щомісячно протягом місяця за поточний місяць без затримок у повному обсязі (згідно законодавства виплата може бути як і 10 числа місяця так і 27 числа, конкретна дата виплати не встановлена!). Оформити допомогу легко і не завдає жодних труднощів для матері, яка до народження дитини потурбувалася про те щоб мати свій паспорт і реєстрацію постійного місця проживання.  Тоді матері після народження дитинки потрібно тільки особисто звернутися  до управління  із заявою та необхідними документами. 

         Так, протягом  2012 року до управління праці та соціального захисту населення Котовської міської ради звернулося 547 сімей з новонародженими, які проживають в місті, та їм призначена та виплачена допомога при народженні дитини:

          - при народженні  першої дитини  - 241 сім»ям, 

          - другої дитини  - 233 сім»ям,

          - третьої і наступної дитини –  73 сім»ям.

Взагалі, за 2012 рік коштів допомоги  при народженні дитини виплачено сім»ям нашого міста  у загальній сумі 15 мільйонів 177 тисяч гривень.

                                        Процедура призначення

Кому надається допомога

Допомога при народженні надається одному з батьків або опікуну, який постійно проживає разом з дитиною.

Перелік документів необхідних для отримання допомоги

Для отримання допомоги необхідно передусім пред’явити паспорт. Крім того необхідно надати:

-    Заяву, яка складається по формі, затвердженою наказом Мінпраці від 08.06.06 №215. Така заява безкоштовно видається і заповнюється безпосередньо в управлінні.

-    Копію свідоцтва про народження дитини.  

 

-    Витяг з Державного реєстру актів громадянського стану про народження дитини для виплати допомоги у зв’язку з її народженням. Цей витяг надається відділом реєстрації актів громадянського стану.  Жінки, які постійного проживають на території України, але які народили за кордоном, надають видану компетентним органом країни перебування і легалізований в установленому порядку в Україні документ, який засвідчує народження дитини, якщо інше не встановлено міжнародними договорами України.

-    Копію рішення про усиновлення опіки – подають лише опікуни.

-   Довідку про склад сім»ї і копію свідоцтва про народження кожної дитини, яку включають при визначенні розміру допомоги. Ці документи подають особи, які звертаються за призначенням допомоги при народженні другої і наступної дитини.

 Розмір допомоги при народженні

Допомога при народженні виплачується у розмірі, який залежить від того, яка по рахунку дитина у сім’ї  — перша, друга, третя… Також розмір допомоги залежить від дати народження.

Допомога при народженні дитини, яка народилася після 31 грудня 2011 р.,  надається  у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, — на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, — на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, — на третю і кожну наступну дитину.

Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину — 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину — 72 місяців рівними частинами.

Важливо зазначити, що допомога при народженні дитини нараховується у розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, встановлених на день народження дитини.

А, отже,  у 2013 році розмір допомоги при народженні першої дитини  -

 

з 1 січня — 29160 гривень, з яких 9720 грн. буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами по 810 грн. протягом 24 місяців;

 з 1 грудня — 30960 гривень, з яких 10320 грн. буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами по 860 грн. протягом 24 місяців.

Розмір при народженні другої дитини  -

 з 1 січня — 58320 гривень, з яких 9720 грн. буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами по 1012,50 грн. протягом 48 місяців;

 з 1 грудня — 61920 гривень, з яких 10320 грн. буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами по 1075 грн. протягом 48 місяців.

Розмір при народженні третьої і кожної наступної дитини  -

 з 1 січня — 116640 гривень, з яких 9720 грн. буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами по 1485 грн. протягом 72 місяців;

 з 1 грудня — 123840 гривень, з яких 10320 грн. буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами по 1576,67 грн. протягом 72 місяців.

Деякі важливі питання, з якими найчастіше звертаються сім»ї нашого міста з новонародженими:

           Питання: Куди все ж таки слід приписувати дитинку? адже  мені сказали, що для отримання допомоги на батька достатньо приписати дитинку за місцем прописки батька, а в іншій говорять, що мені теж слід приписатись туди, бо дитинку реєструють тільки за місцем реєстрації матері. якщо ж в дитинки буде моя приписка, то в такому випадку допомоги оформляються на мене, а не на батька. то кому ж вірити?

Відповідь: Відповідно до Цивільного кодексу України місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, в якому вона проживає. Новонароджені діти реєструються за місцем приживання одного з батьків, незалежно від згоди з боку власника або членів його сім’ї.

 

  

           Питання: Скажіть, будь ласка, детальніше про оформлення допомоги на двійню. Чи потрібна довідка про склад сім»ї у цьому випадку? Якщо так, то де її брати? Чи є у неї термін придатності? Що потрібно для отримання такої довідки? Як вона видається і де, якщо жінка і чоловік не перебувають у зареєстрованому шлюбі і мають різні місця реєстрації?

 

Відповідь: Законодавством визначається, що особи, що звертаються за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей, подають також довідку про склад сім’ї та копію свідоцтва про народження кожної дитини, яка враховується при визначенні розміру допомоги.  Щодо питання, хто дає таку довідку, то за нею потрібно звертатися до Вашого домоуправління, де буде  зареєстрована особа, на яку буде оформлюватись допомога при народженні (для осіб які проживають у приватному секторі – довідка видається МБТІ).

 

            Питання: У нас у родині велика проблема. Сестра чоловіка народила дитину, але у неї нема паспорту та прописки, хоча дівчині вже 16 років. Їй не віддають дитину та документи про народження з пологового будинку, і кажуть, що не можуть допомогти з пропискою, та допомогою при народженні малої.  

ВідповідьПорядком  призначення та виплати державної допомоги сім»ям з дітьми, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №1751 від 27.12.2001 року встановлено перелік документів, які необхідно подати для призначення і виплати допомоги, а саме,  з початку заявнику слід пред»явити паспорт.  Тому, в першу чергу потрібно, щоб батько дитини забрав її з пологового будинку, але для оформлення усіх необхідних документів на дитину потрібно, щоб матір якомога швидше зробила паспорт.

 

             Питання:   В мене троє дітей від першого шлюбу, двом старшим дітям вже виповнилось 18 років. Зараз я перебуваю у другому шлюбі і маю народжувати, якій розмір допомоги я отримаю.

Відповідь:   Розмір та строк виплати допомоги, яка призначається одному з батьків дитини, визначається з урахуванням кількості живонароджених та усиновлених дітей (враховуючи померлих), які до народження дитини перебували на утриманні особи, якій призначається допомога, її чоловіка (дружини), крім дітей, від виховання яких зазначена особа (її чоловік, дружина) відмовилась, а також дітей, які передані на виховання іншій

 

особі, та повнолітньої дочки (повнолітнього сина) чоловіка, які не були усиновлені дружиною.  

 

            Питання:  Від попереднього шлюбу у чоловіка є донька, у другому шлюбі з іншою дружиною в них народився один син, а через рік — ще один. Допомога при народженні буде як на другу дитину, чи як на третю?  

Відповідь: Це залежить від того у кого на вихованні залишилась дитина у чоловіки, чи попередньої дружини.

 

             Питання:  Моя сестра (українка) народила дитину в Італії. Свідоцтво про народження, довідка з роботи є. Близькі родичі можуть подати документи на отримання коштів без її участі, якщо так, то які документи потрібні-довіреність, завірена нотаріально?

Відповідь: Потрібно зазначити, що право на допомогу при народженні дитини мають жінки, які постійно разом з дитиною проживають на території України,  тому  Ваша сестра  права на допомогу немає взагалі поки проживає в Італії.

 

            Питання: У нас народилась друга дитина. Усі діти прописані із жінкою, а в мене прописка у іншому районі міста. Довідку про склад сім»ї брати і мен, і жінці?

Відповідь: Довідку про склад сім’ї видають за місцем  реєстрації. Можете сміливо отримувати довідку про склад сім’ї як з Вашого так і з чоловіка місця проживання. При отриманні допомоги при народженні дитини головне, яка дитина по черзі, а не місце реєстрації подружжя. В даному випадку місце реєстрації важливе лише для визначення територіальності органу, який буде виплачувати допомогу. 


Начальник Управління            І.К. Коломейчук


Вик.Клюшкіна О.А.

 




Категория: УПСЗН | Просмотров: 1573 | Добавил: УПСЗН | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання