Среда, 24.04.2024, 01:28

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2011 » Февраль » 2 » Таємні рішення міської влади

02.02.2011 | 06:50
Таємні рішення міської влади

Таємні рішення міської влади

Наприкінці жовтня 2010 року в Україні відбулися місцеві вибори. Результати цих виборів всім відомі. Відверто кажучи, хто отримає перемогу у більшості регіонів України, сумнівів ні у кого не викликало.

У тому числі й у м. Котовську Одеської області. Розписувати чисельний і персональний склад міської ради не буду тай не має сенсу.

Мета цієї статті – розповісти про прозорість роботи новообраної влади.

Від початку роботи нової каденції міської ради відбулося п’ять сесій.

Про перебіг пленарних засідань нам періодично розповідає міське телебачення  за допомогою телеканалу КЕТ (Котовське ефірне телебачення). Взагалі телеканал КЕТ надає місцевому населенню доволі дозовану інформацію. Лише те, що місцева влада дозволяє донести до простих мешканців.

Місцева преса та офіційний сайт м. Котовська теж не містять будь-якої конкретної інформації щодо результатів діяльності «наших» обранців.

В черговий раз по телеканалу КЕТ повідомили про п’яту сесію міської ради 6-го скликання. Диктор солодким голосочком прощебетала, що під головуванням міського голови сесія розглянула 18 питань, оголосивши лише назви деяких питань, і що по всім питанням були прийняті відповідні рішення. Однак ці «відповідні рішення» озвучені не були.

В котрий раз зайшов на офіційний сайт міста Котовська, щоб отримати будь-яку конкретну інформацію. Адже на сесії розглядалися земельні, податкові та інші питання. Щоправда ілюзій я не чекав. Зайшовши за посиланням на сторінку новин офіційного сайту міста (http://kotovsk-city.gov.ua/Page-119.html), я прочитав майже те саме, що почув по КЕТ. Щоправда в кінці повідомлення було вказано, що детальніше ознайомитися з порядком денним 5-ї сесії міської ради можна в розділі сайту «Міська влада» - «Міська рада» - «Пленарні засідання».

Зайшовши на вказану сторінку, я знайшов там лише порядок денний сесії, у якому були перелічені назви питань порядку денного та прізвища і посади доповідачів по ним. Тексту самого рішення на сайті ви не знайдете. Це стосується інформації всіх без винятку засідань міської ради.

З цього приводу виникає багато запитань. А чи є обов’язковими до виконання такі рішення міської ради, якщо вони не оприлюднені у законний спосіб у ЗМІ. Адже згідно вимог п. 5 статті 59 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні «Рішення ради нормативно-правового характеру набирають чинності з дня їх офіційного оприлюднення, якщо радою не встановлено більш пізній строк введення цих рішень у дію».

Я, як житель міста і член міської громади, хотів би знати як наповнюється і використовується місцевий бюджет. Чому, наприклад, повний зміст місцевого бюджету не міститься на офіційному сайті місті, не оприлюднений у місцевих ЗМІ? Адже ми всі можемо вільно ознайомитися з головним фінансовим документом держави, а також з усіма рішеннями і постановами, на офіційному сайті Верховної Ради України. Крім того, засідання вищого законодавчого органу країни транслюються у прямому ефірі парламентським телеканалом і завжди можна побачити і почути виступи народних депутатів, а також результати їх голосування.

А у нашому місті все навпаки. Щоб отримати будь яку інформацію, треба пройти кілька кабінетів з чиновниками. При цьому перед тим, щоб отримати цю інформацію, обов’язково почуєш запитання «Хто ви і навіщо це вам?». А коли починаєш у відповідь говорити з посиланням на норми законодавства про своє право на вільне отримання інформації, яка не містить грифу секретності, то починається зовсім інша розмова і відповідний чиновник починає йорзати п’ятою точкою по стільцю.

Взагалі, складається таке враження, що місцевій владі вигідно тримати всіх нас за дурнів, щоб прості люди були непоінформовані, у правовому сенсі неграмотні, тому що так легше всіх обдурювати, замилювати очі. Хоча це не враження, а дійсно є нормою життя міської влади.

І лише ми самі можемо заставити змінити їхню норму життя на прийнятну для міської громади, сприяти тому, щоб все таємне стало явним.

А для цього треба у вирішальні моменти нашого з вами суспільного і політичного життя робити вірний вибір, приймати відповідальні рішення розумом і серцем.



Володимир Великий



Категория: Новини міста | Просмотров: 1488 | Добавил: kotovsk | Теги: Таємні рішення міської влади | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 2
1 bacha  
Супер! В точку!

2 diaksin  
А все это, но по-русски нельзя? Регион-то русскоязычный.
А в остальном - все правильно, и разумно.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання