Четверг, 25.04.2024, 12:10

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2012 » Апрель » 27 » Суд Лінча: хто наступний?

27.04.2012 | 20:21
Суд Лінча: хто наступний?

Суд Лінча: хто наступний?


 18 квітня пройшла чергова сесія міської ради. Вона дещо вирізнялася від інших гостротою пристрастей та поведінкою міських можновладців. Якщо раніше керівництво міста переймалося, в основному, своїм життям, не звертаючи увагу на простих громадян, то на цій сесії дуже велику увагу було приділено окремим особистостям нашого міста. Якщо хтось думає, що це – добрий знак, то він помиляється.

 Ви, наші читачі, добре знаєте про тих людей в Котовську, хто домагається справедливості та правди в нашому місті. Так от, вони вже настільки дістали міську владу своєю боротьбою, що чиновники почали втрачати душевну рівновагу. І почали забувати, які вони мають повноваження та обов’язки перед народом і законом.

 Наприклад, відомий борець за права риночних торговців Анатолій Тіора. Він є кореспондентом одеської газети «Ізбірком», завдяки чому має право бути присутнім на засіданнях владних органів, публікувати та розповсюджувати отриману інформацію. Але мера не влаштовує супротивник з такими можливостями. Спочатку міська влада хотіла здійснити тиск на Анатолія Тіору через адміністрацію промислового ринку, де торгує він та його дружина Наталія. Та після довгої боротьби Анатолій та Наталія не полишили своє місце на ринку. Тому міська влада пішла іншим шляхом. На минулому засіданні мер Котовська Анатолій Іванов сказав, що він, прокуратура та міліція будуть перевірять, чи дійсно Анатолій Тіора є кореспондентом «Ізбіркома». Ось так. Якщо не можна змусити людину замовчати, значить треба позбавити її можливості говорити. Непогана логіка у міського керівництва, діловий підхід. Зовсім як у Сталіна: «Нема людини – нема проблеми». Та це не дивно. Дивно те, що мер та інші керівники міста вважають себе, мабуть, намісниками бога на землі. Адже втручатися у відносини роботодавця і працівника дозволено лише відповідним контролюючим органам, а не міському виконкому. Та й газета взагалі обласна. Мабуть, котовські можновладці знають про закони більше, ніж написано в книжках.

 Вже не перший раз чиновники міського виконкому висловлюють своє незадоволення великою кількістю запитів на інформацію. І найбільшими «порушниками спокою» посадовців виявилися три людини: Анатолій Тіора, Віталій Левицький та Михайло Десятников. Саме вони написали більшу частину інформаційних запитів до міського виконкому та ради. Що ж так занепокоїло мера в цих запитах? Адже всі подані запити – законні, і в структурі виконкому навіть створено спеціально структуру – Відділ забезпечення доступу до публічної інформації. А занепокоїло чиновників от що – всі запити стосуються їхньої роботи. Як міська влада вирішує проблеми, які посадовці мають найбільше пропусків роботи, чому прийнято саме таке рішення – ці питання вводять чиновників у ступор. Вони ж звикли, що нікому не підзвітні. А тут «звичайні» громадяни раптом почали користуватися своїм законним правом і контролювати органи влади. Саме це і непокоїть мера.

 Ще одним перлом, вже від окремих депутатів міської ради, стала вимога позбавити Гінкула С.Ю. депутатських повноважень. Мабуть, не знають окремі особи, що це можна зробити тільки у трьох випадках: смерті депутата, за власним бажанням і у випадку визнання винним у карній справі. А може і знають, просто не хочуть зважати на закон.

 Ці три епізоди останньої сесії, які повторюються вже не раз, чітко показують ставлення міської влади до людей і до закону. Чому міські можновладці дозволяють собі зверхнє, не поважливе ставлення до тих, хто їх обрав? Мабуть, ми самі в цьому винні, бо пустили все самопливом. Ми забули, що мало найняти працівника, треба ще й контролювати його роботу. Інакше результати цієї роботи будуть зовсім не такими, які потрібні нам, народу – роботодавцю будь-якої влади. Тому обов’язково потрібно приходити на вибори. Але не потрібно просто псувати бюлетені, малюючи галочки у клітинках, бо від цього залежить якість нашого життя. Потрібно дійсно обирати особистості, які переживають за рідне місто. Потрібно робити свідомий вибір, оцінюючи роботу кожного кандидата. Взагалі, нам всім потрібно усвідомити, що влада – це наші працівники. І тоді все стане на свої місця.

Святослав Радін
Котовская реклама



Категория: Новини міста | Просмотров: 1378 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання