Суббота, 27.04.2024, 00:55

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовське ГУ МВС
Главная » 2012 » Июнь » 13 » Сімейна сварка закінчилась різаниною

13.06.2012 | 08:08
Сімейна сварка закінчилась різаниною

Сімейна сварка закінчилась різаниною

 

Ранком 9 червня до чергової частини  Котовського МВ надійшло три­вожне повідомлення з Котовської міської  лікарні про те, що з проникаючим ножо­вим пораненням доставлено 34-річного Євгена.  Потерпілий встиг лише по­відомити своє прізвище, та лікарі забрали його на операцію.

Правоохоронці почали встановлювати обставини пригоди. Вияви­лося, що Євген мешкає разом з дружиною та двома неповнолітніми дітьми в одному з сіл Котовського району. Чоловік не має постійного місця роботи, сім’я живе за рахунок домогосподарства. Але чоловікові більш за все подо­балось вку­сити чарочку горілки, ніж тяжко працювати на городах та біля жи­вотини. Че­рез це між ним та дружиною виникали сварки, які  майже завжди закінчува­лись побиттям жінки. Від тортур страждала не тільки дружина  а й діти, але  в селі не прийнято «виносити сміття з хати», і після сварки насту­пало коро­тке затишшя.

9 червня чоловік косив сіно, а додому повернувся вже «під хміль­ком». Сва­рка почалась майже одразу, чоловік не хотів чути від жінки ні яких заува­жень. Він припинив неприємні висловлювання дружини стусанами. Вона за­хищалася, як могла. Батько жінки, який став випадковим свідком по­биття, намагався зупинити зятя, але молодший та крепший фізично чолов’яга наніс пенсіонеру кілька міцних ударів кулаком в обличчя. Це й стало остан­ньою краплею, яка штовхнула жінку на злочин. У відчаї вона схопила зі столу ніж, благала чоловіка припинити бійку, але той кинувся на дружину і отримав проникаюче поранення черевної порожнини.

Допитана у якості підозрюваної жінка цілком визнала свою провину. Проти неї порушено кримінальну справу за ознаками ст. 122 (Умисне серед­ньої тя­жкості тілесне ушкодження» КК України. Санкція статті передбачає пока­рання у вигляді виправних робіт до двох років, обмеження волі на строк до трьох років, або ув’язнення на той же строк.

Слідчий Котовського МВ Микола Соколов, який проводить досудове слідс­тво по справі, додав, що після операції потерпілий почувається добре, його життю нічого не загрожує. Він не має до дружини жодних претензій, до того ж визнає, що до такого трагічного фіналу призвело надмірне вживання ним алкоголю. Хотілось би мати надію, що подружжя зроби для себе належні ви­сновки.

Олена Хаустова

Котовський МВ ГУМВС України в Одеській області




Категория: Котовське ГУ МВС | Просмотров: 1740 | Добавил: vbkbwbz | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 7
1 Joker  
Мне кажется здесь банальная самооборона и следователь явно для показателя возбудил дело. cool

2 Tanechka  
Почему,если всем понятно,что самооборона возбуждается дело по другой статье?Какое предумышленное нанесение тяжких телесных?Женщина,что заранее знала,что муж придет пьяный,будет дебоширить и приготовила нож?Как ещё могли сопротивляться слабая женщина и пенсионер?В нашей стране все пытаются бороться с насилием в семье,но только на словах.

7 pdjk  
почитай хорошо УК.

3 Tanechka  
Насилие в семье может быть физическим, сексуальным, психологическим или экономическим. Как свидетельствуют данные общественных организаций, в милицию обращаются лишь 10% жертв. То есть реальная цифра – невероятна! В 2011 году на учете за совершение насилия в семье в Украине находились более 78 тысяч человек, в 2010 году таких обращений в МВД было более 102 тысяч.
По статистике МВД, мужчины составляют 94% лиц, которые состоят на учете за совершение насилия в семье. И лишь 6% составляют женщины-насильницы. По данным центра «Ла Страда-Украина», ежегодно одна тысяча женщин умирает от рук своих близких, а 44% родителей вообще не знают других методов воспитания детей, кроме избиения.
Как вам статистика,а большинство молчит,потому что милиция не хочет заниматься такими проблемами.Вот когда поножовщина, убийство-тут и уголовное дело можно завести.Женщина остается один на один со своими проблемами-только единицы борются,а остальные опускают руки.
Пусть следователь посмотрит в глаза этой женщины и подумает,заслужила ли она наказание?

4 Yurec  
Таня, тут, не по моральным, а по юридическим причинам все правильно. Единственное, что хочу сказать, что у нас "сімейна сварка" - это Кодекс про адміністративні правопорушення. Мы же не знаем специфики дела, а потому про самооборону я говорить не буду. Например, я тебя кулаком, а ты меня ножем - разницу чувствуешь? А вообще таких уродов, которые бьют своих жен, да и еще пьяными, я бы прилюдно БАТОГАМИ!!! ПО ГОЛОМУ ЗАДУ И В ГОРЛЯНКУ СМОЛЫ ВМЕСТО ВОДКИ!!!

5 diaksin  
А практикуется ли у нас в юриспруденции понятие "состояние аффекта"? Ведь на глазах женщины избивали ее престарелого отца

6 Yurec  
Вообще, конечно практикуется, но процедура выяснения, ого-го... Чтобы не переиначивать, то вот.
Діагностичними ознаками фізіологічного афекту є:

1) суб'єктивна раптовість виникнення афективного збудження для самої особи, в якої виник афект;

2) короткочасний, вибуховий характер емоційної розрядки;

3) інтенсивність емоційних переживань, що проявляється у м'язевому напруженні, руховому збудженні у вигляді імпульсивних дій (так звані звичні автоматизми);

4) «звуження» свідомості, концентрація мислення на афективно забарвлених переживаннях, внаслідок чого особою усвідомлюється лише найближча мета та приймаються неадекватні ситуації рішення на шкоду власним інтересам і планам, про що вона згодом зазвичай шкодує;

5) порушення пізнавальних процесів (фрагментарність сприйняття, часткова амнезія того, що відбулося тощо);

6) зовнішні ознаки порушення вегетативної нервової системи (зміна кольору шкіри обличчя, афективно забарвлена міміка, переривання мови з порушенням артикуляції, зміненим тембром голосу, повільним темпом вимови слів);

7) зниження емоційно-вольової регуляції поведінки, самоконтролю;

8) післяафективне виснаження нервової системи, упадок сил, зниження активності, загальмованість.

Для правильного вирішення питання про те, чи знаходився суб'єкт у стані фізіологічного афекту, окрім вищеназваних ознак необхідно дослідити: а) характер афектогенної ситуації; б) індивідуально-психологічні особливості особистості; в) психофізіологічний стан особи напередодні вчинення злочину; г) характер дій особи в момент вчинення злочину; д) особливості поведінки особи відразу ж після вчинення злочину, її реакція на слова оточуючих, ставлення до своїх протиправних дій та до наслідків, що настали.

Короче, я думаю ты понял. От себя добавлю, что аффект еще не означает, что лицо полностью освобождается от ответственности. Суд решает этот вопрос и может рассматривать этот вопрос с точки зрения частичной вменяемости подсудимого. То есть отвечать все равно придется, только в какой мере... это к суду.
И еще, чтобы все немного, извините, охренели. Сегодня процент оправдательных приговоров ДАЖЕ НИЖЕ, чем в СССР. Не знаю с чем это связано, но у меня друзья адвокаты за прошлые пару лет плюнули на это дело и подались в другую практику...

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання