Четверг, 18.04.2024, 22:29

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

СКР ЛВ на ст. Котовськ
Главная » 2011 » Март » 4 » Розпочинається місячник добровільної здачі зброї

04.03.2011 | 00:45
Розпочинається місячник добровільної здачі зброї

Розпочинається місячник добровільної здачі зброї

   З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і профілактики  злочинів з їх використанням МВС України проводить черговий місячник їх добровільної здачі. 
   Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які трапляються з громадянами та їхніми неповнолітніми дітьми. Але ще нажаль окремі громадяни легковажать з небезпечними предметами. Необлікований смертоносний товар, як правило, несе небезпеку для людей та їх горе-власників. Громадяни внаслідок необережного поводження із незареєстрованою зброєю наносять собі або оточуючим вогнепальні поранення.
   Отож, слід зважати на власну безпеку і безпеку інших. Правоохоронці застерігають: подбайте про те, щоб уникнути кримінальної відповідальності, адже за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами законом передбачене покарання - позбавлення волі до п’яти років. Добровільна здача зброї, боєприпасів та вибухівки звільняє від будь-якої (кримінальної чи адміністративної) відповідальності. Скористайтесь наданою можливістю під час місячника добровільної здачі зброї у березні. Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.
   З питань здачі небезпечних іграшок, а також придбання чи реєстрації зброї, та спецзасобів звертайтеся до ЛВ на ст.. Котовськ УМВС України на Одеській залізниці або у підрозділи дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання. Детальнішу інформацію можна отримати за номерами телефонів 7-34-12 та 2-44-59.
Ігор Тібайкін,  старший інспектор з ГБ ЛВ на ст. Котовськ, капітан міліції              
 
Жарти щодо вигаданого замінування закінчуються сумно
   Однією з актуальніших соціальних проблем сучасності стала боротьба з тероризмом. Недавні резонансні події в черговий раз продемонстрували громадськості про реальну загрозу терористичних актів, безпеки здоров'ю та життю громадян. Співробітники правоохоронних органів, усіх зацікавлених структур і відомств  приймають низку спільних заходів із попередження випадків тероризму. Дуже прикро, що дедалі частіше стали з’являтися повідомлення про закладення вибухівки чи замінування. На такі сигнали правоохоронні органи реагують швидко та оперативно, адже під загрозою може опинитися життя багатьох людей.
   У кожному випадку отримання інформації про замінування об’єктів залізничного транспорту працівниками міліції у взаємодії із відповідними відомствами проводяться спеціальні заходи по оперативному евакуюванню громадян із зони загрози вибуху, оточенню місць можливого знаходження вибухонебезпечних предметів. На час проведення таких заходів відбувається тимчасова зупинка функціонування окремих підприємств та об’єктів залізничного транспорту. На місце можливої небезпеки в оперативному порядку прибувають співробітники міліції, Служби безпеки та Міністерства надзвичайних ситуацій України, а також швидкої медичної допомоги та починають приймати низку необхідних у такому випадку заходів. А все це коштує чималих державних грошей.
Тому за такі «жарти» правопорушникові доведеться крім відшкодування вартості всіх витрат на викриття хибних дзвінків, виїзди цілої бригади спеціалістів, правоохоронних органів, інших служб та відомств в обов’язковому порядку відповідати за свої протиправні дії згідно чинного законодавства. Так, стаття 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» КК України передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до п’яти років. Отже, бажаючим «пожартувати» громадянам, перш за все треба замислитись над наслідками таких «жартів», а краще вивчити відповідні статті Кримінального Кодексу України і завжди пам’ятати про невідворотність покарання.

Пресслужба ЛВ на ст.. Котовськ




Категория: СКР ЛВ на ст. Котовськ | Просмотров: 1333 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання