Вторник, 23.04.2024, 11:52

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Різне
Главная » 2012 » Июнь » 6 » Прокуратура своєю бездіяльністю сприяє спалаху селянського бунту на Ананьївщині

06.06.2012 | 15:41
Прокуратура своєю бездіяльністю сприяє спалаху селянського бунту на Ананьївщині

  Акції мають розпочатися з 15 червня 2012 року – їхньою основною метою будуть вимоги до Генеральної прокуратури України щодо ліквідації Ананьївської районної прокуратури, як такої, що є непотрібною для ананьївців, оскільки ця установа не виконує своїх службових функції та обов’язків й виступає посібником та покриває злочини, пов’язані з розподілом майна колишніх КСПП, а також з незаконним використанням земель.
  Протягом трьох років мною було перевірено понад 50 скарг мешканців Ананьївського району, у яких орендарі, не чисті на руку ділки захопили землю та майно, яке вони нахабно використовують – інколи за копійки, а зазвичай взагалі не даючи нічого. Як голова районної організації ВО «Свобода», беручи участь у зустрічах з земляками, я запитував їх, чому вони не звертаються в прокуратуру чи адміністрацію? Усі опитані мною селяни відповідали, що їхній орендар Євген Земляний зухвало запевняє усіх, нібито він «годує» районне керівництво і правоохоронні органи, а відтак про усіх, хто скаржиться на нього, йому доповідають. Цей місцевий «князьок» вихвалявся, що жодних заходів до нього не застосують, а спокою він скаржникам не дасть. Багато нервів цей орендар, що відчув себе «володарем», зіпсував місцевим власникам землі Очеретьку, Петрусенку і багатьом іншім, що довгий час намагались забрати і самостійно обробляти свою Богом дану землю. Прикро було дивитися на змарніле лице подруги моєї покійної матері Марії Животін, діти якої хочуть обробляти землю самі. Проте внаслідок підробки документів її покійний чоловік Василь «зміг» укласти договір оренди аж за два роки після смерті. І таких випадків – безліч.
  Тож вирішив я, на прохання моїх земляків, перевірити так звану «лозівщину» по-ананьївськи.
  Маючи отриману в спадщину землю в селі Новоолександрівка, я вирішив перевірити стан справ у районі з орендою, а також, як захищаються права простих селян правоохоронною системою, головною задачею якої і є захист прав громадян. Спадщину я отримав ще у травні 2008 року, після чого встановив межі відповідно до законодавства та акту відновлення меж в натурі від 28.06.2008 року.

  На той час я і гадки не мав, що те, що пережили мої односельці, так швидко відчую і я на собі. Та система, яку налагодив тут місцевий «князь» Євген Земляний неминуче зачепила і мої права, як зачіпає права кожного із селян Новоолександрівки.
  Добре відомо було Земляному, що я вісім років був головою правління КСПП на Черкащині, де одним із перших провів реформування, за що досі місцеві селяни вдячні, оскільки все воно відбулось справедливо, законно та сумлінно. Проте зовсім інші методи роботи та ставлення до взятих на себе зобов’язань і, напевно, загалом до свого місця у світі має Євген Земляний. Отже, приїхавши на свою земельну ділянку, отриману у спадщину, я виявив відсутність встановлених мною законно межових знаків, а також те, що моя земля обробляється. Моє здивування і водночас справедливе обурення викликало особливо те, що мене почали запевняти в тому, нібито на використання моєї ділянки укладено угоду між орендарем Євгеном Земляним та моїм батьком, що володів цим земельним наділом до своєї смерті. Обурення було викликано тим, що реєстрація договору була здійснена через 1 рік і 11 днів – 18 вересня 2008 року, після смерті батька (!) та за 4 місяці після того, як я офіційно отримав її у спадщину, що є порушенням не тільки закону а й здорового глузду!

  Договір про аренду зареестрований після смерті власника землі:

  Тоді я звернувся до Ананьївської районної прокуратури з вимогою розслідувати злочин та усунути його наслідки. Проте заступник прокурора почав верзти повну нісенітницю, нібито попередній договір чинний для спадкоємця. Стало зрозуміло, професіоналізм посадовця, або відверте бажання покрити злочин. Адже очевидно, що порушений Земельний кодекс, Закон України про оренду землі, а саме статті 4, 5, 6, 11, 17, 19, Розділ 2 статті 18 взагалі прямим текстом вказує, що чинність договору оренди набувається лише після його державної реєстрації, а смерть попереднього і поява нового власника унеможливлює таку реєстрацію. Навівши ці аргументи, я нібито переконав посадовця, пояснив йому засади земельного права, районна прокуратура слізно обіцяла розібратись - а віз і нині там: Євген Земляний і надалі незаконно користується моєю землею та землею багатьох селян і надалі.
  Відповідь на мою скаргу прислали, проте вона стосувалась не моєї справи, а була типовою відпискою – очевидно, що прокурори просто вирішили клеїти дурня.
  Потім були ще звернення і від мене і від Одеської обласної організації ВО «Свобода», на що реакція була традиційною для ананьївської прокуратури – мовляв, не даєте Євгенові Земляному жити. А реальної відповіді ми так і не отримали. Беручи участь в березні цього року у виборах сільського голови, я бачив, як «кришують», оберігають та допомагають приховувати злочини Євгенові Земляному посадові особи районної адміністрації, ради, міліції тощо. Про таку «дружбу» районних керівничків, «правоохоронців» та місцевих «князьків» в народі кажуть: «ворон воронові око не виклює». Владоможці та зажирілі глитаї мають зрозуміти, що коли селяни з відчаю візьмуться за вила – їх вже нічого не стримає, і рятунку не отримає жоден з гнобителів. Ні у кого не буде спокою, бо за злочини проти людяності судить увесь світ і такі злочини строків давності не мають. Коли в Україні постане національна влада – отакі експлуататори та чиновнички підуть під суворий народний суд першими. А не змінитись влада не може, оскільки суспільство, а зокрема селянство, потребує докорінної зміни та очищення влади від усіх цих «колишніх», які нічого не створили, а лише розграбували народне майно, знищили сільське господарство і промисловість. Зовсім скоро вас запитають, чому у селі Новоолександрівка, де було 2 бригади, 7 ферм, гараж, склади, більш як на 3,5 мільйона гривень майна – членам господарства розділили лише 34 тисячі (!) – на той час вартість 5 корів. Чому доярки, які по 40 років вставали о 4 годині ранку, не могли з цієї причини ні дітей доглянути, ні відпочити, вмирали, не доживши і до 70 років, отримали всього по 75 гривень паю? Чому не розділили незавершене виробництво? Чому не повернули до розподілу суму списаного державою боргу? Чому оцінкою майна займався орендар, а не торгівельно-промислова палата, як того вимагає Закон? Де договір оренди майна у загальному масиві? Може і спить спокійно тодішній голова адміністрації Загорулько Ю .П., бо не було досвіду і юридичної освіти, - але ж де була прокуратура, яка за своїми обов’язками і функціями має контролювати законність діяльності усіх суб’єктів господарювання і органів державної влади. Саме про її злочинне мовчання та бездіяльність йде мова у моєму дописі.
  45 днів пройшло з дня публікації моєї заяви з проханням перевірити факт відмивання 1 мільйона гривень через дитячий садок тієї ж Новоолександрівки. Термін давно пройшов, а відповіді немає й досі. Яким же було моє здивування, коли замість перевірки фактів, викладених в заяві, мене викликали для дачі пояснень, мовляв – звідки у мене така інформація?
  А на моє запитання щодо захисту моїх порушених прав на землю новий заступник прокурора перейшла на крик і стала мене запевняти, що терміни для відповіді не пройшли, а заява направлена у РВВС для перевірки. Я не знаю, чи таких некомпетентних чинуш набирають саме в ананьївську прокуратуру, щоб простіше було покривати оборудки, чи в країні просто немає людей, які знають закони, але такі безглузді запевнення стали вже традиційними для бездіяльної районної прокуратури і здивування не викликають. Отже, постає питання – якщо районна прокуратура не може спромогтися дати змістовну відповідь на звернення, не кажучи вже про повноцінне незаангажоване, об’єктивне розслідування, якщо прокуратура передає ці звернення до міліції, а по суті перекладає на неї свої функції – то для чого район, всі платники податків, всі мешканці Ананьївщини мають утримувати роздутий штат районної прокуратури? Вже того факту, що прокуратура очевидно закриває очі і покриває злочинну дію, коли із моїм покійним батьком вже на час його смерті уклали угоду – мало б ставити питання про розпуск Ананьївської районної прокуратури. А таких й подібних випадків злочинної діяльності та бездіяльності районної прокуратури, що сталися з мешканцями Ананьївського району на Одещині – безліч. Багато хто з ананьївців досі пам’ятає ту боротьбу проти контрабандистів, яку я проводив у кінці 2010 – на початку 2011 року. Попри численні звернення, заяви, скарги та навіть голодування, оголошені та здійснювані мною – контрабандою цигарок сьогодні спокійно торгують ті ж люди, які робили це раніше. 
  Також 17 травня 2012 року мною було зареєстроване звернення до прокурора району з проханням надати довідку про суму використаних коштів на утримання Ананьївської районної прокуратури за 2011 рік та кількість позитивних рішень стосовно заяв громадян.

  Зважаючи на обставини, я був змушений звернутись до керівництва обласної організації ВО «Свобода» та інших осередків партії, а також звертаюсь до громадян, кому не байдужа доля Богом нам даної землі, захистити право дітей і внуків від беззаконня підтримати і приєднатись до акції протесту з вимогою ліквідації районної прокуратури за непотрібністю.

 
25 травня 2012 року.

  Голова Ананьївської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» 
  Андрій Ботнар .




Категория: Різне | Просмотров: 1372 | Добавил: bacha | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання