Пятница, 19.04.2024, 23:33

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 8
Гостей: 8
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Різне
Главная » 2012 » Сентябрь » 19 » Почему Котовский МРЭО не выполняет Постановление Кабинета министров Украины №600 от 27.06.2012 г. и разводит простых водителей на деньги?

19.09.2012 | 15:25
Почему Котовский МРЭО не выполняет Постановление Кабинета министров Украины №600 от 27.06.2012 г. и разводит простых водителей на деньги?

Думаю, что многие знают, что согласно Постановления КМУ №600 от 27.06.2012г. «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів», внесены существенные изменения в порядок регистрации (перерегистрации) ТС, а именно:

- ТЗ, що перебували в експлуатації, не потрібно знімати з обліку в ДАІ перед їх відчуженням або передачею; 

- власникам ТЗ, що мають заборгованість зі сплати штрафу за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху, не може бути відмовлено в проведенні держреєстрації (перереєстрації), знятті з обліку ТЗ;

- допускається держреєстрація легкових автомобілів, які складені самостійно з частин ТЗ;

- реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку ТЗ, що належать фізособам, здійснюється за місцем звернення власника або його уповноваженої особи незалежно від місця реєстрації (проживання) власника. При цьому в реєстраційних документах зазначається місце реєстрації (проживання) особи, за якою реєструється ТЗ;

реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку ТЗ здійснюється за місцем реєстрації (проживання) їх власників до впровадження в експлуатацію Національної автоматизованої інформаційної системи ДАІ, але не пізніше 1 січня 2013 року;

- при перереєстрації ТЗ у разі зміни їхніх власників зняття з обліку таких ТЗ не проводиться.

  Казалось бы - УРА! Наконец-то!!! Как в Европе и во всём цивилизованном мире, владельцы транспортных средств в Украине могут вздохнуть легче и избежать бюрократической волокиты и непомерных финансовых затрат. Однако не тут-то было! Наш любимый Котовск как будто бы какой-то анклав в Украине, где не действуют Законы Украины, Постановления Кабинета министров Украины и другие законодательные акты, обязательные к исполнению всеми без исключения. В частности я хочу коснуться бурной деятельности нашего Котовского МРЭО. Оказывается начальник Котовского МРЭО по-своему разумению толкует законодательные акты, которые он обязан исполнять неукоснительно. Но ему невыгодно исполнять их, потому что в противном случае он лишается солидного денежного "прихода".

  Уже несколько раз слушал возмущения простых водителей-владельцев транспортных средств, купивших б/у автомобили и желающих вопользоваться своим законным конституционным правом осуществить их перерегистрацию согласно выше упомянутого Постановления, и натыкающихся на упорное сопротивление Начальника Котовского МРЭО. Данный чиновник категорически отказывается исполнять требования данного Постановления и в качестве аргуменитов представляет бестолковые объяснения, что в Котовске этого делать нельзя, а только в Одессе, что этот порядок будет действовать только с 1 января 2013 года и т.д. и т.п. Возникают вопросы: 

  1. А что, в Постановлении Кабинета министров на этот счет есть какие-то оговорки и ограничения?

  2. Или в Постановлении указано, что оно начнет действавать с 1 января 2013 года?

  Сплошной бред, расчитанный на безграмотного и "затурканого" обывателя, который боится слово сказать поперек работникам МРЭО или ГАИ. А почему? А потому, что во всех укоренился такой страх перед этими "служаками", что и пикнуть боятся, так как его будут тормозить на каждом углу, докапываться и впаривать штафы, что "мама, не горюй"!

  А бояться никого не нужно! Надо просто хорошо знать законодательную базу и этим умело затыкать рот наглым, зарвавшимся и зачастую безграмотным чиновникам. Кстати и производить открытую видеосъёмку сотрудников ГАИ и других чиновников тоже разрешается. Это вам любой юрист подтвердит.

  Но, вернёмся к теме статьи. Самое простое, что приходит на ум, так это вытащить из законодательной базы Верховной Рады нужный документ и внимательно его изучить, вникая в каждое предложение. Следующим шагом будет обращение за официальными коментариями первых лиц соответствующих структур и государственных органов. Это легко сделать, покопавшись с Интернете на официальных сайтах и различных форумах. А можно задать вопрос на прямую непосредственно на блоге того или иного чиновника. Всё очень просто! Что я и сделал.

  Вот вам несколько выдержек с ссылками. Почитайте! Не пожалейте своего времени и вы сбережете свои деньги.

  И обращайтесь к различного рода начальникам и руководителям повыше публично сразу же, как только нарушены ваши законные права: в областное управление МВД, Главное управление. Можно задать вопрос и самому Премьер-министру Н.Азарову. Думаю, что он будет очень удивлен и недоволен таким раскладом и Начальнику Котовского МРЭО уж точно головы не сносить.

  В конце статьи размещен телефон доверия Главного управления ГАИ МВД Украины. Звоните!

  Только всеобщее противодействие незаконным действиям различных чиновников даст положительный для вас результат.

 У МВС розповіли про нові правила реєстрації автомобілів

  Кабмін прийняв постанову, якою передбачено скасування обов’язкового обстеження транспортних засобів під час проведення їхньої державної реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку.

Кабінет міністрів спростив процедуру реєстрації транспортних засобів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

 "27 червня 2012 року Кабмін прийняв постанову, якою передбачено скасування обов’язкового обстеження транспортних засобів під час проведення їхньої державної реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку, збереження номерного знака транспортним засобом при перереєстрації його на іншого власника в межах одного регіону, а також ще кілька моментів, які суттєво спрощують процес реєстрації транспортних засобів", – йдеться в повідомленні.

 У повідомленні сказано, що постановою передбачена можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно за письмовою вимогою власника.

 Крім того, в повідомленні наголошується, що власники транспортних засобів можуть зареєструвати або перереєструвати транспортний засіб незалежно від місця своєї реєстрації, проживання або регіону реєстрації транспортного засобу. Правоохоронці прогнозують, що прийняття акту дозволить спростити процедуру державної реєстрації транспортних засобів та зменшить кількість нарікань з боку громадян на роботу реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції МВС.

 

  Начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи Управління ДАІ Олександр Демянко повідомив на прес-конференції, що відділення міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів безпеки дорожнього руху ДАІ вже почали роботу в режимі реєстрації транспортних засобів незалежно від місця реєстрації власника. "Постанову вже розіслано на місця, і почалася робота згідно з її нормами. До 1 січня 2013 року всі МРЕВ повинні проводити реєстрацію транспортних засобів відповідно до даної процедури”, – сказав він.

  Необхідність переведення всіх МРЕВ на подібну систему реєстрації до 1 січня 2013 року пов’язана з тим, що з цієї дати почне свою роботу нова національна база автомобілів, складання якої зараз ведеться.

 Також, за даними Демянка, згідно з новими правилами максимальна вартість реєстрації автомобіля складає 345 гривень. У випадку, якщо власник не хоче міняти старий номерний знак, дана сума зменшується.

 Комплект номерних знаків, за словами начальника відділу, коштує 85 гривень.

Источник:  http://news.dt.ua/SOCIETY/u_mvs_rozpovili_pro_novi_pravila_reestratsiyi_avtomobiliv-105644.html

 

Реєстрація автомобіля обійдеться власникові в 345 грн. 

  Максимальна вартість повної реєстрації автомобіля з видачею свідоцтва і нових номерних знаків становитиме 345 грн., А сума перереєстрації залежатиме від вибору власника: отримати нові номери або залишити старі.

 Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник відділу організації реєстраційної роботи ДАІ України Олександр Демянко.

 При цьому він додав, що вартість самих номерних знаків становитиме 80 грн.

 За словами А.Демянко повна вартість реєстрації мопеда становитиме 85 грн.

 Нагадаємо, 27 червня 2012 року Кабінет міністрів прийняв постанову, яка передбачає спрощення існуючої процедури державної реєстрації транспортних засобів, зокрема в частині скасування обов'язкового дослідження транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) чи зняття з обліку, а також обов'язкового пред'явлення транспортного засобу при перереєстрації у зв’язку зі зміною місця проживання власника та при відновленні втрачених або зіпсованих документів.

Крім того, постановою передбачено можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно на письмову вимогу власника.

Источник «Бизнес и Закон»:  http://zib.com.ua/ua/10686-reestraciya_avtomobilya_obiydetsya_vlasnikovi_v_345_grn.html

 

Кабінет міністрів України дозволив власникам транспортних засобів реєструвати і перереєструвати їх в будь-якому підрозділі ДАІ незалежно від їх місця проживання.

  Відповідну постанову Кабмін схвалив 27 червня 2012 року. Про це на прес-конференції повідомив начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи управління ДАІ Міністерства внутрішніх справ України Олександр Дем'янко, пише УНН.

  "Громадяни, які прописані (зареєстровані) за місцем проживання, повинні реєструвати транспортні засоби лише в областях, де вони зареєстровані. А тепер громадянин має право в будь-якому підрозділі ДАІ України зареєструвати на себе транспортний засіб", - повідомив Дем'янко.

  Таким же чином відбувається і перереєстрація автомобілів.

  "Припустимо, звернулися двоє громадян із заявою про перереєстрацію транспортного засобу з одного на іншого... Є заява, є договір купівлі-продажу або довідка-рахунок і ми автоматично перереєстрували транспортний засіб з одного власника на іншого", - розповів Дем'янко.

  За його словами, згідно з постановою, колишній власник транспортного засобу не зобов'язаний знімати з обліку, відчужувати його "і гнати його на місце проживання покупця". Також він зазначив, що перереєстрація машини коштуватиме від 85 до 345 грн. в залежності від бажання нового автовласника змінити номерний знак.

 Операция "Регистрация"

 Мечты многих водителей сбылись — процедура регистрации и перерегистрации авто существенно упрощена. При продаже или снятии с учета машины теперь не нужно обращаться в МРЭО по адресу своей регистрации. Оформить все документы можно по месту фактического проживания.

  "Эта услуга стала доступна благодаря введению режима "единого окна". К примеру, вы зарегистрированы во Львове, а проживаете в Киеве и решили продать авто. С покупателем пошли к нотариусу и получили акт купли-продажи. Ранее переоформить машину на другого владельца можно было в МРЭО только по адресу регистрации. Это очень неудобно. А вот режим "единого окна" предусматривает прием заявок независимо от места проживания владельца и покупателя", — пояснил "Известиям в Украине" Александр Демянко, начальник отдела организации регистрационно-экзаменационной работы ГАИ МВД Украины.

  Кроме того, при покупке подержанной машины новый владелец может сохранить старые номерные знаки, а перерегистрация займет всего несколько минут. "Раньше нужно было сначала снять машину с учета, затем оформить акт купли-продажи, подать заявление на регистрацию, выстаивая огромные очереди в ожидании оформления. Теперь при перерегистрации даже не понадобится присутствие продавца. Покупателю достаточно прийти в МРЭО с договором купли-продажи и написать заявление. Оформление займет не более двадцати минут. Стоимость такой услуги — 345 гривен. А если покупатель захочет сохранить старые номерные знаки, то на 85 гривен дешевле. Также при продаже или покупке авто эксперты МРЭО уже не будут осматривать транспортное средство. Теперь это носит чисто рекомендательный характер и проводится исключительно по желанию владельца", — рассказали "Известиям в Украине" в пресс-службе ГАИ МВД Украины.

 Источник:  http://www.bmwclub.ua/threads/28611-Упрощение-регистрации-ТС-налоги-(дополнено01-08)

 

 Кабмин установил с 1 января 2012 г. перечень платных услуг ГАИ

 ДАІ: Максимальна вартість реєстрації автомобіля становитиме 345 грн

 У відомстві Лозового відзначили, що вартість самих номерних знаків становитиме 80 грн. 

 Максимальна вартість повної реєстрації автомобілів коштуватиме 345 грн. Про це в ході брифінгу повідомив начальник відділу організації реєстраційної роботи ДАІ України Олександр Дем'янко, передає кореспондент РБК-Україна.

 "Максимальна вартість реєстрації транспортерного засобу з видачею свідоцтва про реєстрацію та нових номерних знаків коштуватиме 345 грн", - заявив Дем'янко.

 За його словами ціна перереєстрації залежатиме від того, чи буде новий власник робити нові номерні знаки або залишиться зі старими: "Сума буде коливатися в залежності від того, чи буде новий власник брати нові номерні знаки", - сказав Дем'янко.

 При цьому він додав, що вартість самих номерних знаків становитиме 80 грн.

 За словами Дем'янко повна вартість реєстрації мопеда становитиме 85 грн. В Україні сьогодні зареєстровано більше 30 тис. мопедів.

 Дем'янко також повідомив, що ДАІ рекомендує при покупці старих авто або після неї робити експертизу. За словами чиновника, перед тим як купити авто або після того як його вже купили, новий власник може звернутися до МРЕВ, де на його прохання зроблять експертизу: "За власним бажанням новий власник звертається до експерта, який обстежує, робить висновок, ставить печатку і підпис", - сказав він.

 Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету міністрів від 27 червня передбачена можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно за письмовою вимогою власника.

 Варто відзначити, що з 1 січня ц.р. Кабмін встановив перелік платних послуг, які дозволяється надавати підрозділам ДАІ, зокрема, вартість реєстрації або перереєстрації колісних транспортних засобів. Така процедура з видачею свідоцтва та номерних знаків була визначена в розмірі 152,63 грн для вітчизняних автомобілів і 190,15 грн - для машин закордонного виробництва, мототранспорту, причепів вітчизняного виробництва та країн СНД - 148,63 грн.

 Кабинет министров Украины принял постановление, устанавливающее с 1 января 2012 г. перечень платных услуг, которые разрешается предоставлять подразделениям ГАИ. Постановление №1098 "Некоторые вопросы предоставления подразделениями Министерства внутренних дел и Государственной миграционной службы платных услуг" опубликован на официальном сайте Кабмина.

 Этим документом правительство утвердило перечень платных услуг, которые будут предоставляться, в частности, подразделениями ГАИ. 

 В частности, стоимость регистрации или перерегистрации колесных транспортных средств с выдачей свидетельства и номерных знаков определена в размере 152,63 грн для отечественных автомобилей и 190,15 грн - для машин зарубежного производства, мототранспорта, прицепов отечественного производства и стран СНГ - 148,63 грн. 

Кроме того, автовладелец оплатит затраты МВД на изготовление номеров (около 135 грн) и пластикового бланка о регистрации (около 198 грн).

Выдача водительских прав на право управления транспортными средствами после сдачи экзамена, а также его пересдача определена в размере 26 грн. Стоимость экзамена на право управления автомобилями с опасными грузами составит 78 грн. Временный регистрационный талон на управление транспортным средством будет стоить 15 грн. За согласование замены номерного агрегата потребуется заплатить 98 грн, за изготовление макетов индивидуальных номерных знаков на заказ автовладельцев и выдача одного комплекта - 300 грн за три символа. Каждый последующий символ (всего не более восьми) будет стоить 90 грн, а графический элемент - 500 грн.

 Источник РБК-Украина: http://www.rbc.ua/rus/newsline/show/kabmin-ustanovil-s-1-yanvarya-2012-g-perechen-platnyh-uslug-02112011095700

 

Телефон довіри Управління ДАІ МВС України: (044) 272-46-59

Желаю удачи! Никогда не сдавайтесь!


Автор: Гриша Котовский


 

 




Категория: Різне | Просмотров: 4308 | Добавил: terminator | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 Joker  

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання