Пятница, 03.05.2024, 08:53

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 9
Гостей: 9
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Свята
Главная » 2011 » Апрель » 12 » Одеса урочисто відзначила 67-річчя визволення міста-героя від німецько-фашистських загарбників

11.04.2011 | 23:54
Одеса урочисто відзначила 67-річчя визволення міста-героя від німецько-фашистських загарбників

В Одесі 10 квітня за активної участі військовослужбовців Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України відбулися урочисті заходи, присвячені 67-ї річниці визволення міста-героя від німецько-фашистських загарбників.


Урочистості розпочалися з церемоній покладання квітів біля пам’ятників Невідомому матросу, обеліска на площі "10 квітня”, у яких взяли участь командувач Південного оперативного командування генерал-лейтенант Петро Литвин, голова Одеської обласної державної адміністрації Едуард Матвічук, мер міста Одеси Олексій Костусєв, військовослужбовці, представники громадських організацій, ветерани та молодь.

Справжнім святом для одеситів та гостей міста став другий міжнародний фестиваль "За рідну Одесу. Квітень 1944-го”. Під час фестивалю по центральним вулицям Одеси пройшла парадна хода воїнів-визволителів та військової техніки, а біля селища Чорноморське відбулася військово-патріотична реконструкція боїв із визволення Одеси.

За сценарієм театралізованого дійства, який проводився за ініціативи Міністерства оборони України, Одеської облдержадміністрації, молодіжних громадських організацій "Червона зірка” і "Військова доблесть”, перевдягнуті у військову форму часів Великої Вітчизняної війни понад 600 активістів військово-історичних клубів з України, Білорусії, Росії, Румунії, Чехії та Естонії у динаміці відобразили один з епізодів двобою між частинами Червоної Армії та підрозділами Вермахту й СС, а саме – стрімкий наступ військ 3-го Українського фронту та Чорноморського флоту на початку квітня 1944 року, в ході якого було визволено Одесу.


Сотні місцевих мешканців, ветеранів Великої Вітчизняної війни, військовослужбовців Одеського гарнізону стали свідками проведеної реконструкції бою, під час якої радянським військам вдалося провести висадку морського десанту та за підтримки сил авіації знищити берегову батарею супротивника й прорвати оборонні позиції гітлерівців.


По завершенню військово-історичного фестивалю відбувся концерт за участю місцевих вокально-інструментальних гуртів. Також усі присутні мали нагоду спробувати солдатську кашу, приготовлену на польових кухнях 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Сухопутних військ ЗС України.

Цього дня ветерани-фронтовики стали найшанованішими гостями у військових частинах Одеського гарнізону. Їм вручили квіти та подарунки, пригостили солдатським польовим обідом.


А у військово-історичному музеї Південного оперативного командування відбулася творча зустріч учнів та ліцеїстів міста Одеси з автором книги "Пояс Слави” військовим письменником генерал-майором у відставці Романом Агриковим.

За словами завідувача військово-історичного музею Південного оперативного командування ветерана Великої Вітчизняної війни Валентини Лучінкіної, головним підсумком цієї військово-патріотичної акції стало живе спілкування між представниками різних поколінь.

– Час минає, і сьогодні вже мало залишилося в живих тих, хто зі зброєю в руках захищав та визволяв Одесу. Їм на зміну приходять нові покоління, які повинні через роки пронести світлу пам’ять про героїзм наших дідів і прадідів. Адже за те, щоб жити під мирним небом, Солдати Перемоги заплатили найціннішим – власним життям, – зазначила Валентина Лучінкіна.

У свою чергу ветеран Великої Вітчизняної війни генерал-майор у відставці Роман Агриков підкреслив, що в Одесі завжди з повагою ставилися до проведення військово-патріотичних заходів за участю ветеранів та молоді.

– Проведення подібних спільних зустрічей за участю учнів, студентів та ветеранів війни надає можливість якомога більше зацікавити молодих людей у військово-патріотичному напрямку, підвищити їх моральний дух та свідомість, – Роман Агриков.


Джерело: офіційний сайт Міністерства оборони України

http://www.mil.gov.ua/





Категория: Свята | Просмотров: 2599 | Добавил: bacha | Рейтинг: 5.0/4
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання