Среда, 24.04.2024, 06:28

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 10
Гостей: 10
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

СКР ЛВ на ст. Котовськ
Главная » 2012 » Июль » 16 » НОВИНИ СКР ЛВ на ст. Котовськ 16.07.2012

16.07.2012 | 17:09
НОВИНИ СКР ЛВ на ст. Котовськ 16.07.2012

Знайдений телефон краще повернути його власникові

  Пропажа мобільного телефону - досить поширена ситуація. Причини різні: або випав  з сумочки, чи залишився десь лежати в громадському транспорті, або  просто був викрадений. У будь-якому випадку, втрата телефону дуже неприємна, і громадяни за допомогою  звертаються до міліції.
  Схожа історія сталася з 56-річною жителькою Миколаївської області, яка на початку липня з внуком добиралася додому потягом «Котовськ-Помічна». Жінка чекала на важливий дзвінок, тому мобільний телефон майже весь час знаходився у неї в руках. Не розлучалася з ним і навіть тоді, коли зайшла до туалету, де й забула дорогий телефон на поличці. Жінка через декілька хвилин зрозуміла, що допустилася помилки, але на місці телефону вже не було. Підозра впала на сусіда по плацкартному купе, який одразу ж за попутницею виходив до тамбуру потягу. Та коли жінка розшукувала телефон, звертаючись при цьому до 40-річного мешканця смт Любашівка, той не зізнався, що він його знайшов та поклав до спортивної сумки. За допомогою громадянка звернулася до провідника та працівників транспортної міліції, які супроводжують потяг. Правоохоронці опитали свідків та провели огляд місця події. При понятих був проведений огляд спортивної сумки  попутника потерпілої, де й був виявлений та вилучений мобільний телефон. Чоловік при незаперечних доказах зізнався у тому, що привласнив, витягнувши sim-карту, знайдений мобільний телефон. В діях громадянина вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 185 КК України - таємне викрадення чужого майна. Можливо чоловік і не знав, що через спокусу стати власником дорогого мобільного телефону, може отримати  кримінальну відповідальність. Тому хотілось би порадити: аби уникнути неприємностей, які рано чи пізно вас можуть спіткати, коли за викраденим мобільником до вас завітають правоохоронці, краще одразу ж повернути знайдений мобільний телефон та отримати за це вдячність громадян  або, навіть, і винагороду.

Сергій Васильєв, заступник начальника СКР ЛВ на ст.Котовськ, старший лейтенант міліції


Посилено відповідальність за порушення ПДР на залізничних переїздах

  В засобах масової інформації  багато повідомлень про трагічні дорожньо-транспортні  пригоди на залізничних переїздах. Основна причина таких трагедій -  грубе нехтування водіями правил проїзду залізничних переїздів: ігнорування звукових і світлових сигналів, об'їзд шлагбаумів. Для заборони руху автомобільного транспорту з метою застереження нещасних випадків при перетинанні переїзду, залізничні переїзди  обладнуються світлофорами, звуковою сигналізацією, а також шлагбаумами.  Дуже часто водії поспішають та, не замислюючись над наслідками,  грубо порушують правила проїзду залізничних переїздів. Ігноруючи  сигнали звукової і світлової сигналізації та закрите положення шлагбаума, вони здійснюють переїзд через залізничні колії. Так, наприкінці червня до чергової частини надійшло повідомлення про те, що на охороняємому переїзді ст. Орлик Одеськї залізниці машиніст вантажного потягу застосував екстренне гальмування аби уникнути зіткнення з вантажним автомобілем, який переїхав через переїзд при закритому шлагбаумі, пошкодивши його.  А на початку липня на станції Вапнярка Одеської залізниці  до переїзду під»їхали дві іномарки, водій однієї з яких, не зважаючи на закрите положення шлагбаума і світлові та звукові сигнали, зажадав від чергової аби та відкрила шлях для проїзду, при цьому нецензурно висловлюючись. Одразу ж після того, як тільки прослідував потяг, не дочекавшись повного підняття шлагбаумів та вимкнення звукового та світлового сигналів, водії обох авто прослідували через переїзд та  зникли з місця події. За даними фактами проводилась дослідча перевірка.
  Після численних трагедій на залізничних переїздах, депутати нарешті прийняли закон, який змусить водіїв тричі подумати, перш ніж порушити правила, "перетинаючи" їх. Відтепер за заборонений в'їзд на залізничний переїзд водій ризикує платити штраф до 1190 грн і залишитися без автомобіля.
  Згідно із Законом № 4950-VI, який вніс зміни до ст. 123 Адміністративного Кодексу України за заборонений в'їзд на залізничний переїзд водієві загрожує одне з наступних покарань: від 850 до 1190 грн штрафу; адміністративний арешт (від семи до десяти діб); позбавлення прав на термін від шести місяців до одного року. Всі три санкції можуть бути доповнені «оплатним вилученням транспортного засобу». Рішення про спосіб покарання порушника виносить суд.
  Крім цього, якщо таке порушення вчинено на маршрутному транспорті або автомобілі, що перевозить небезпечний вантаж, то водій ризикує позбутися прав на термін від 1 року до 4 років або піддатися адміністративному арешту на 10-15 діб.

Прес-служба ЛВ на ст.Котовськ



Категория: СКР ЛВ на ст. Котовськ | Просмотров: 1627 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання