Суббота, 27.04.2024, 03:17

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

СКР ЛВ на ст. Котовськ
Главная » 2013 » Апрель » 15 » НОВИНИ СКР ЛВ на ст. Котовськ

15.04.2013 | 11:24
НОВИНИ СКР ЛВ на ст. Котовськ

За викрадення майна залізниці - на лаву підсудних

  На початку квітня до чергової частини  ЛВ на ст. Котовськ УМВС України на Одеській залізниці одне за другим надійшли повідомлення від чергового диспетчера ПЧ - 3 ст. Котовськ про те, що на під»їзній колії станції Орлик Одеської залізниці невідомі особи  викрали рейки та деталі верхньої будови колії. За декілька днів в результаті низки заходів транспортними міліціонерами був затриманий 33-річний житель Первомайська Миколаївської області, який скоїв дане правопорушення.
  При отриманні повідомлення на місце пригоди виїхали працівники ЛПМ на ст.Первомайськ-на-Бузі ЛВ на ст.Котовськ, які в результаті оперативних заходів встановили та затримали зловмисника, який зізнався в крадіжці двох рейок довжиною 6 м 20см та 4м 70 см відповідно та деталей верхньої будови колії – 31 стикового болта та 14 штук стикових накладок.
  Як повідомив начальник ЛПМ на ст.Первомайськ-на-Бузі капітан міліції Микола Тодоренко, ідея збагатитися за рахунок залізниці у зловмисника визріла в той час, як він вдень проходив вздовж колії та побачив, що залізничники демонтували старі рейки для утилізації та складали їх біля залізниці. Цього ж дня, як тільки смеркло, чолов»яга, озброївшись молотом та захвативши тачку, пішов на визначене вдень місце, аби викрасти рейки. За них можна було швидко отримати гроші, здавши на пункт прийому металобрухту. Молотом  чоловік порозбивав старі рейки на менші куски, завантажив їх на тачку та повіз до лісопосадки, де приховав близько 400 кг награбованого металу. Наступного дня, найнявши водія  легкового авто, перевіз  куски рейок на пункт прийому металобрухту, де отримав за них більше 600грн. Чоловікові, мабуть, сподобалось заробляти «легкі» гроші. Через декілька днів під покровом ночі він знову пішов на «промисел», але рейок вже не було. Тоді він демонтував  з залізниці стикові болти та металеві підкладки, вагою 280 кг, за що на пункті прийому металобрухту отримав більше 400 грн. Втретє зловмиснику не вдалося заробити за рахунок залізниці, на заваді стали правоохоронці.
  Наразі відомості про дане правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. В ході дослідчої перевірки правоохоронці встановили, що затриманий чоловік раніше вже мав проблеми з законом. У 1998 році за крадіжку чоловік отримав пятирічне покарання. Цього разу замість зароблених «важкою працею» грошей чоловікові знову загрожує покарання, яке встановить суд.

Наталія Заблоцька, помічник начальника ЛВ на ст.Котовськ по ВГ та ЗМІ, майор міліції


Порушник отримав судимість за використання підробленого посвідчення
Обмеження волі на один рік – таке покарання визначив Томашпільський районний суд Вінницької області  жителю м. Вінниці, який протягом певного часу використовував підробне пенсійне посвідчення для пільгового проїзду в потягах.

  Працівниками транспортної міліції УМВС України на Одеській залізниці постійно проводяться заходи щодо виявлення фактів використання громадянами підроблених документів для безоплатного проїзду в приміських електропотягах. В лютому минулого року оперативними працівниками ЛВ на ст.Котовськ був затриманий 55-річний мешканець Вінниці, у якого були виявлені фальшиві пенсійне посвідчення та посвідчення учасника бойових дій.
  В ході дослідчої перевірки було встановлено, що вищезазначені документи ще у 2005  році вінничанину виготовив його знайомий чоловік (нині покійний), який працював в управлінні праці та соціального захисту населення.  В посвідчення, видані на прізвище іншої людини, товариш вклеїв фото замовника-вінничанина та затвердив печаткою. Підробні посвідчення «пільговик» використовував для 50-відсоткової знижки вартості проїзних квитків на пасажирські потяги. Під час перевірки оперативними працівниками у вінничанина  були виявлені пільговий проїзний документ на потяг сполученням «Київ-Жмеринка»  та пільговий проїзний документ на потяг сполученням «Ковель-Одеса», які були придбані на підставі підробного пенсійного посвідчення. Своїми діями порушник скоїв злочин, передбачений  ч.4  ст.358 «Використання завідомо підробленого документа» КК України.  
  Кримінальну справу, порушену проти  вінничанина слідчим відділенням ЛВ на ст. Котовськ, було розглянуто Томашпільським судом Вінницької області. Приймаючи до уваги, що підсудний під час слідства та в суді провину свою повністю визнав, раніше не мав проблем з Законом та активно сприяв розкриттю злочину, Томашпільський районний суд визнав 55-річного жителя Вінниці винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.358 КК України та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком один рік із призначенням випробувального терміну на той самий строк.

Наталія Заблоцька, помічник начальника ЛВ на ст.Котовськ по ВГ та ЗМІ, майор міліції



Категория: СКР ЛВ на ст. Котовськ | Просмотров: 1736 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/4
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання