Суббота, 20.04.2024, 15:17

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини району
Главная » 2012 » Май » 24 » На старт, кмітливі!

24.05.2012 | 09:30
На старт, кмітливі!

На старт, кмітливі!

Інтелектуальні змагання серед учнів сільських шкіл-2012

 Щороку на Одещині проводяться різноманітні заходи для учнівської молоді, які спрямовані на виявлення обдарованих дітей, їх підтримку та розвиток творчих здібностей. Це олімпіади з базових дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, інші інтелектуальні змагання.

 Крім змагань, які стали вже традиційними (Всеукраїнські олімпіади І — III етапи, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт МАН, турніри юних фізиків, хіміків, математиків, істориків, винахідників та раціоналізаторів), починаючи з 1999 року з метою пошуку та підтримки обдарованих учнів сільських шкіл з ініціативи обласного інституту вдосконалення вчителів та за сприяння облдержадміністрації на Одещині проводяться інтелектуальні змагання серед учнів сільських шкіл із 7 базових дисциплін: математика, фізика, хімія, біологія, географія, історія, українська мова та література, а з 2006-го — ще й англійська мова.

 Змагання складаються з трьох турів. Перші два тури проводяться за заочною формою протягом травня — вересня. Тексти завдань і вимоги щодо їх виконання повідомляються через районні відділи освіти та засоби масової інформації (газета «Чорноморські новини»). Розв’язки завдань учні надсилають поштою до Одеського обласного інституту удосконалення вчителів в зазначені терміни. Після перевірки кожному учаснику інтелектуальних змагань особисто надсилаються результати його участі у попередньому турі, запрошення до участі у другому турі, а також його завдання. Третій тур проводиться наприкінці жовтня за очною формою на базі Одеського обласного інституту удосконалення вчителів для учнів, які набрали в І — II турах більше від половини максимально можливої кількості балів.

 Кількість дітей, які беруть участь в інтелектуальних змаганнях серед учнів сільських шкіл, постійно зростає. Протягом 2002 — 2010 років до інтелектуальних змагань з базових дисциплін долучилися 8800 дітей. У 2011-у учасниками заочних змагань стали 1100 школярів.

 Приємно відзначити, що переможці цих змагань показують високі результати на відповідних Всеукраїн­ських олімпіадах. Так, у 2012 році 10 переможців інтелектуальних змагань 2011-го отримали на III етапі (обласному) Всеукраїнських учнівських олімпіад призові дипломи з таких дисциплін:

«Українська мова та література» — Ірина Лукіянчук, учениця 11 класу Великомихайлівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І — ІІІ ступенів-гімназія», Єлизавета Гоголь, учениця 10 класу Березівської загальноосвітньої школи І — ІІІ ступенів №3, Оксана Скакун, учениця 11 класу Новопетрівської загальноосвітньої школи І — ІІІ ступенів Великомихайлівського району;

«Історія» — Божена Олексієнко, учениця 11 класу Комінтернівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І — ІІІ ступенів-гімназія»;

«Біологія» — Сергій Тома, учень 11 класу Ренійського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І — ІІІ ступенів-ліцей»;

«Математика» — Артем Біловол, учень 8 класу Удобненської загальноосвітньої школи І — ІІІ ступенів Білгород-Дністровського району;

«Фізика» — Володимир Кулик, учень 9 класу навчально-виховного комплексу «Балтська загально­освітня школа І — ІІІ ступенів № 3-колегіум»;

«Хімія» — Вадим Кожанов, учень 11 класу Велико­плосківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І — ІІІ ступенів-дитячий садок» Великомихайлівського району;

«Англійська мова» - Юлія Сніжко, учениця 10 класу Ренійської гімназії, Ганна Карамалак, учениця 11 класу Кислицької загальноосвітньої школи І — ІІІ ступенів Ізмаїльського району.

 У травні цього року стартували інтелектуальні змагання серед учнів сільських шкіл-2012. У наступних номерах газети «Чорноморка» опублікує завдання для І (заочного) туру з української мови і літератури, математики, біології, хімії, фізики, географії, історії та англійської мови.

 Відповіді на завдання І туру просимо надіслати до 26 червня за адресою: 65014, м. Одеса, провулок Нахімова, 8, Інститут удосконалення вчителів, центр організаційно-інформаційного забезпечення з поміткою «Змагання з . . . (вказати дисципліну)».

 При відправленні листів з відповідями просимо дотримуватись таких правил: надсилати листи своєчасно і лише поштою; в одному конверті може міститися відповідь тільки одного учасника і тільки з однієї дисципліни; у конверт з відповіддю вкласти порожній конверт. На обох конвертах необхідно розбірливо написати повну зворотну адресу учасника, прізвище, повне ім’я та по батькові, номер або назву навчального закладу, клас та дисципліну, з якої надіслана відповідь.

Бажаємо успіхів!
Володимир КАВАЛЕРОВ,
директор Одеського обласного інституту удосконалення вчителів.



Категория: Новини району | Просмотров: 2403 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання