Четверг, 25.04.2024, 18:19

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2011 » Апрель » 28 » Можливе підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення

28.04.2011 | 14:44
Можливе підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення

Можливе підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення, чи вирішить воно проблеми збитковості комунального підприємства „Котовськводоканал”, або черговий раз вдарить по гаманцям споживачів?

„Підвищенню тарифів на комунальні послуги - бути, від цього нікуди не дітись!” – такими словами закінчив голова Котовської міської ради 7 сесію.

 Зважаючи на те, що в місцевих ЗМІ розповсюджується інформація про тяжкий стан комунального підприємства „Котовськводоканал” та підтвердженням стало також чергове запрошення керівника цього підприємства депутатів місцевої ради відвідати „Котовськводоканал”, як сказано з метою на свої очі побачити роботу підприємства.
 А такі запрошені відвідування зазвичай відбуваються перед черговим підвищенням тарифів для населення. Виникає питання на скільки платоспроможні наші  котовчани? Давно не працюючі підприємства, основна маса населення пенсіонери та діти, що відноситься до соціально незахищених верств населення. В теперішній час в нашому місті плата за водокористування та водовідведення не сама низька по Україні.
 В цій складній ситуації треба починати не з показних виїздів до „Котовськводоканалу”, а треба починати зі звіту комунального підприємства „Котовськводоканал” перед громадою про ефективність використання наданого йому майна. Готуючи статтю, я намагався найти такий повний звіт, але з’ясувалося, що його не має.
 Тобто керівник підприємства „Котовськводоканал” використовує  „комунальний дах”, а як діло доходить до звіту – зась, комерційна таємниця підприємства.
 Мною було направлено інформаційний запит, щодо зарплатні керівництва „Котовськводоканал”, який допустив збитковості підприємства за минулий рік, маю надію на отримання відповіді.
 Чи не є замилюванням очей такі ось „подорожування” з метою висвітити роботу „Котовськводоканал”?  Потреба в цьому є для просвітницької роботи серед учнів шкіл та студентів міста.
 Коли задаєш питання, чому керівник „Котовськводоканал” депутат Котовської міськради є головою комісії з житло комунального господарства та земельних ресурсів, крім того в цій комісії, ще один працівник „Котовськводоканал” та керівник підприємства з надання комунальних послуг - отримуєш відповідь: „Бо хто ж крім спеціалістів може розібратись в проблемах комунального господарства.”  
 Тоді що можуть зрозуміти не спеціалісти, яких запрошують відвідати „Котовськводоканал”?.
 Мушу нагадати, що ці „екскурсії” нічого не дають, крім сюжету для місцевого комунального телебачення. На відвідування „Котовськводоканал” було задіяно автобус, витрачено для нього паливо.
 За ради яких цілей, умовляння депутатів проголосувати за підвищення цін, та хто це оплатив, чи не з нашої кишені споживачів?
 Навіщо витрачати депутатський час, коли в складних соціально-економічних умовах, можливо більше провести роботи з окремими зверненнями громадян, відвідуванням та зустрічами з виборцями за місцем їх проживання та інше.
 На скільки проведена робота по укладанню зі споживачами договорів на водопостачання та водовідведення згідно вимог законодавства та захисту прав споживачів від неякісних послуг? Яким чином утворюється складова тарифу? Чому не можливо отримати для ознайомлення та реалізації прав споживача технічну документацію водомереж та мереж водовідведення? За що в теперішній час платить кінцевий споживач? Хто це колись пояснював, так взагалі, кожен рік практично чуємо, що „Водоканал” несе збитки. Можливо треба змінити головного менеджера підприємства за неефективну роботу або інший шлях - власника підприємства.
Користуючись послугами „Котовськводоканал” від нас вимагають сплати яка дорівнюється до Європейських стандартів, але вода подається по трубах термін експлуатації яких давно минув.
Перед підвищенням комунальних тарифів кожен свідомий громадянин мабуть повинен запитати депутата Котовської міської ради, як він відстоює права виборця „За що ми платимо при споживанні комунальних послуг, чи не завищені ці тарифи? Готовий він проголосувати за підвищення комунальних тарифів без будь якоїсь відповідальності „Котовськводоканала” перед споживачами, громадою?
Підвищення тарифу на водопостачання та водовідведення, це видання нормативно-правового акту, який зачіпає права громадян та потребує широкого громадського обговорення.
Численні наші місцеві громадські організації, які навіть створили Громадську раду: „ Ау, де Ви?”. Осередки політичних партій, яких у нас перевалило мабуть за 100 по місту, ваше керівництво, яке постійно виступає по телеканалах за покращення життя громадян, де та активна діяльність у відстоюванні прав громадян, яка споглядається тільки у виборчому процесі?
 З цієї роботи складається суспільна думка громади, яка зможе зрозуміти та дати оцінку кожному керівнику підприємства, партії, громадської організації на місцевому рівні.
 Тільки спільними зусиллями громади, активною позицією у відстоюванні своїх прав ми зможемо досягнути належного рівня життя.


Віталій Левицький
позаштатний кореспондент газети „Чорноморські новини”





Категория: Новини міста | Просмотров: 1542 | Добавил: kotovsk | Теги: підвищення тарифів на водопостачанн | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 2
1 igo876988801  
Доблестный водоканал был еще разворован очень давно. Данное предприятие пытались сделать банкротом еще до 2000г., выделяемые деньги разворовывались, на них строились дома, покупались дорогие машины. Сейчас они стонут что у них нет денег? Мозгов у них нет! Они не могут жить в новой рыночной экономике, привыкли к совдепии! Поднятие тарифов это попытка быстро срубить деньги и уйти в кусты.Вчера президент ставил вопрос по поводу тарифов в различных уголках Украины. Нашему доблестному мэру и его команде, которая так глубоко пустила коррупционные корни в кабинетах,глубоко наплевать на жителей нашего города. Ведь при минимальной зарплате в 1000 гривен, наши люди не смогут вытягивать и так большие тарифы на ЖКХ. Мое мнение, необходимо поднять людей нашего города, и потребовать отставки некоторых депутатов и мэра, как это было в некоторых регионах. В городе практически нет работы для населения, и в связи с этим рост преступности и насилия может увеличится. Власти нашего города действуют по принципу древнего Рима- "Хлеба и зрелищ". Последние события в Египте, Ливии, Греции, показывают что у народа может кончится терпение, а вот тогда...... angry

2 igo876988801  
Сценарий по поводу автобуса и выезда на осмотр водоканала уже был и раньше, когда услуги за воду подняли до 8грн. Пора придумать что-то новенькое wacko

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання