Четверг, 25.04.2024, 14:02

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Різне
Главная » 2011 » Март » 15 » Моральний вчинок

15.03.2011 | 20:14
Моральний вчинок

Вчинок ціною не в одне життя
  Як ми знаємо, у світі існує багато професій, і всі вони необхідні й важливі. Але не завжди легко вирішити, який шлях тобі більше довподоби, який зробить твоє життя корисним і щасливим, який ти пройдеш з високо піднятою головою.
  Існують тисячі видів трудової діяльності. І всі вони потрібні і корисні. Серед них і така вічна і невмируща, як професія лікаря - цілителя, рятівника. Адже люди хворіли чи діставали ушкодження завжди. Хто зна може колись і зникнуть назавжди хвороби, подолані, наприклад, вже майже повністю: чума, холера та чорна віспа. Але поки що люди з надією і вірою йдуть до лікарів, а медики роблять усе можливе, щоб вилікувати, зменшити їхні страждання. Хіба це не шляхетно – допомагати!
  Що зичать людині друзі? Щастя і здоров’я! До речі, і щастя без здоров’я  - сумнівна річ. Тож є за що співати гімн професії, що допомагає нам зберігати цей скарб.
  Хочеться розповісти про людину, яка присвятила все своє життя рятуванню життів інших – це Гоцуленко Ольга Федорівна. Ця жінка народилася у великій селянській родині, де виховувалося восьмеро дітей, вона була наймолодшою донькою. Її дитинство припало на важкі воєнні роки. Ольга завжди хотіла бути лікарем, допомагати людям, бачити всіх здоровими і щасливими, тож після закінчення семирічки вступила до Котовського медучилища і незабаром отримала професію фельдшера – акушера. Зразу ж потому прийшла працювати у Качурівку. Про цю жінку можна писати книги, складати легенди.  І вдень і вночі ця невтомна трудівниця надавала допомогу старому і малому. Бувало, цілий день вона на прийомі в амбулаторії, а вночі – супроводжує вагітну жінку до пологового будинку. Ніхто не знає, а тільки здогадується скільки кілометрів накрутив її велосипед за  сорок років, і коли відпочивала ця людина, адже їй доводилося обслуговувати не тільки жителів села Качурівки, а й Поплавки та Оброчного.
   З великою відповідальністю Ольга Федорівна відносилася до обстеження новонароджених. Майже щодня відвідувала їх, даючи поради молодим мамам. І тому на її дільниці ніколи не траплялося дитячої смертності.
  Це людина – подвижник. Вона більше сорока років вела постійну війну за здоров’я людей. Рятувати людей – це завжди прекрасно. І не лише в прямому, медичному аспекті.
  Зараз ця добра та чуйна жінка – на заслуженому відпочинку, та не заростає стежка до її двору. Односельці, як і раніше, звертаються до неї по допомогу. Вона – дбайлива мати, яка виховала двох синів, зараз її радують онуки. Молодший син продовжив справу матері і працює в районній лікарні міста Котовська фельдшером.
  Вдячні односельці пам’ятають її добрі та чуйні руки і бажають доброго здоров’я та довгих років життя.
Лікарня наша занепала
І лікар наш занемогла.
Старенька жінка ця придбала
Шану і пам'ять на віка.
  Робота лікаря – більше, ніж робота. Це – високе покликання, це – особливе життя, це – вчинок, який залишає слід в історії.
  Ольга Федорівна незвичайна людина, вона готова цілодобово чергувати біля ліжка хворого, забуваючи про втому, здатна любити сторонню людину до самозреченості. Ця жінка вічно житиме у серцях людей, яким вона допомагала. Теплими словами розповідає про неї Бондар Марія Степанівна: «Ольгу Федорівну Гоцуленко я знаю більше 60-ти років. Це скромна, сільська жінка, невибаглива і проста. Совість, чесність і милосердя – ось девіз її життя.
  Пригадую, як вона після закінчення медучилища стала працювати у Качурівському ФАПі. Завжди приходила на допомогу, незважаючи на час і за будь-якої погоди.
  Далекого 1970 року я важко захворіла. Ольга Федорівна зразу ж встановила діагноз. Викликала «швидку» і супроводжувала мене до райлікарні, постійно заспокоювала, стежила, щоб мені не стало гірше. Там мене прооперували. Лікарі говорили, що ще кілька годин і все: рідні «пекли б булочки». Та, дякувати Богу і Ользі Федорівні, все обійшлось. Після повернення з лікарні вона постійно приходила до мене, робила перев’язки.
  Ця жінка допомагала мені і під час пологів.  Саме її вправні руки допомогли народитися двом моїм донькам і сину. Хочу подякувати їй за те, що вона постійно піклувалася про моїх дітей, коли вони хворіли в дитинстві.
  Тепер мені вже 84 роки і коли б я не звернулася до цієї святої жінки, вона ніколи не відмовить, хоча й сама вже людина похилого віку. Ольга Федорівна має золоті руки, коли вона торкається болючого місця, здається, зразу ж легшає.
  За мудрі поради, вчасну допомогу, добре слово я щиро дякую, і нехай її душа буде й надалі такою відкритою і широкою, як безкрає пшеничне поле. Нехай наші людська доброта і розуміння не обійдуть її дім. Спасибі Вам, Ольго Федорівно, за те, що так багато сил віддали кожному з нас»
   Це слова однієї врятованої людини, а їх було сотні.
   Тож вшануємо професію лікаря, синонімами якої можна назвати людяність і доброту! Вшануємо жінку, що живе поруч і здійснила вчинок ціною не в одне життя!
Учень 9 класу Качурівської ЗОШ
1 -3 ступенів Павлів Любомир



Категория: Різне | Просмотров: 2460 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання