Четверг, 02.05.2024, 00:08

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

УПСЗН
Главная » 2011 » Декабрь » 3 » Міжнародний День інвалідів

03.12.2011 | 17:47
Міжнародний День інвалідів

Управління праці та соціального захисту населення
Котовської міської ради інформує:


3 грудня відзначається Міжнародний День інвалідів

  Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов»язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров»я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги.
  Кожен день у житті людей з особливими потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, привносити радість собі та оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає їх. Головне для них, що життя, є і воно продовжується.
На сьогодні у місті Котовську налічується 40821 жителя, з них біля 2593 інвалідів, в т.ч. інваліди війни – 195, діти – інваліди – 130, інвалідів загального захворювання і інвалідів з дитинства – 2268. Отже, кожний шістнадцятий наш співвітчизник – інвалід. Управлінням праці та соціального захисту населення Котовської міської ради вживаються заходи, спрямовані на поліпшення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями. За рахунок коштів державного бюджету здійснюється реалізації низки програм соціального захисту інвалідів. Протягом останніх років прийнято низку законодавчих і нормативних актів, що гарантують соціальну захищеність інвалідів державою. Згідно Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» матеріальне, соціально – побутове і медичне забезпечення інвалідів здійснюється у вигляді грошових виплат, забезпечення медикаментами й іншими засобами включаючи автомобілі, крісла-коляски, протезно-ортопедичні вироби, друковані видання зі спеціальним шрифтом, звукопідсилюючу апаратуру та аналізатори, а також надання послуг з медичної, соціальної, трудової і професійної реабілітації, побутового та торговельного обслуговування. Види необхідної матеріальної, соціально-побутової, медичної допомоги визначаються органами медико-соціальної експертизи в індивідуальній програмі реабілітації.
  Допомога надається за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів в Україні. Передумовою гарантій зайнятості для інвалідів є здобуття відповідної освіти і професії. Законодавство гарантує право інваліда на навчання і професійну підготовку. Обдаровані діти – інваліди мають право на безоплатне навчання у вищих навчальних закладах, загальних навчальних закладах або в спеціальних позашкільних навчальних закладах.
  Згідно з Законом України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам віком до 18 років” № 2109-111 від 16.11.2000 року звернулися за допомогою у звітному періоді батьки 15 дітей-інвалідів віком до 18 років та 20 інвалідів з дитинства, отримують допомогу батьки 105 дітей – інвалідів та 183 інвалідів з дитинства. Нараховано допомоги у звітному періоді на суму 2519,3 тис. грн., заборгованість з фінансування допомоги відсутня.
  Згідно Постанови Кабінету Міністрів "Про допомогу на догляд за інвалідом 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу” №1192 від 02.08.2000 року звернулися 5 осіб, яким призначено допомогу на догляд за психічно хворими, перебувають на обліку управління та одержують допомогу на догляд 3 малозабезпечені особи.
Нарахована допомога на суму 4,5 тис.грн., заборгованості з виплати допомоги немає.
  Згідно Закону України "Про соціальні послуги” № 966 від 19.06.2003 року до управління у 2011 році звернулося 56 осіб, які надають соціальні послуги інвалідам та хворим особам, з них 55 особам призначена компенсація, отримують компенсацію станом на 01.11.2011 року 188 особи. Нарахована компенсація на загальну суму 210,2 тис. грн., виплачена компенсація в сумі 147,1 тис.грн. за рахунок коштів місцевого бюджету.
  Згідно Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам” № 1727-IV від 18.05.2004 року звернулися 11 осіб-інвалідів, яким і призначено державну допомогу, перебувають на обліку управління та одержують державну соціальну допомогу станом на 01.11.2011 року 39 інвалідів загального захворювання та осіб пенсійного віку, також, 4 особам призначена допомога на поховання інваліда із числа померлих одержувачів державної допомоги у сумі 6,1 тис. грн. Нарахована та виплачена допомога за рахунок коштів Пенсійного фонду України у сумі 317,5 тис. грн., заборгованості з виплати державної допомоги немає.
  В управлінні перебувають на обліку 5 непрацюючих працездатних осіб, яким призначена згідно постанови Кабінету Міністрів України № 832 від 26.07.1996 року щомісячна компенсація по догляду за інвалідом 1 групи та похилою особою, якій виповнилось більше 80 років. Компенсація виплачується за рахунок коштів Пенсійного фонду України, за звітний період нарахована компенсація на суму 0,7 тис. грн., заборгованість з виплати відсутня.

  За 10 місяців 2011 року отримали матеріальну допомогу у рамках обласної цільової програми «Милосердя в дії»:
- щомісячна стипендія інвалідам Великої Вітчизняної війни та учасникам бойових дій, які досягли 90-річного віку - 22 особам на суму 21,2 тис. грн.;
- щоквартальна підтримка сім»ям, які виховують дітей з розумовою відсталістю - 4 сім»ям на суму 6,0 тис. грн.;
- 1 інвалід Великої Вітчизняної війни та 2 інваліда загального захворювання отримали кошти на газифікацію житла з обласного бюджету.
  За рахунок коштів державного бюджету у поточному році виплачена одноразова матеріальна допомога інвалідам та непрацюючим малозабезпеченим громадянам 12 інвалідам на суму 2,5 тис. грн.
Компенсація за санаторне-курортне оздоровлення інвалідам згідно Постанови КМУ від 17.06.2004 року № 785 виплачена у поточному році 37 інвалідам війни на суму 11,0 тис. грн., а згідно Постанови КМУ від 07.02.2007 року № 150 виплачена компенсація 3 інвалідам на суму 0,6 тис. грн.
Компенсація на бензин та на транспортне обслуговування виплачена 59 інвалідам на суму 9,5 тис. грн., заборгованості з виплати немає.
  З місцевого бюджету:
- за рішенням Координаційної ради виплачена матеріальна адресна допомога 383 особам міста на суму 35,1 тис. грн. та на поховання непрацюючих працездатних громадян – 24 особам на суму 6,0 тис. грн.
До управління звернулися 83 інвалідів за направленням для забезпечення ортопедичними виробами (протези, ортопедичне взуття та інше), яким видано 102 направлення та відповідно до Порядку забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації і формування відповідного державного замовлення затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 29.11.2006 року №1652 особисті дані на інвалідів внесені до Центрального банку даних з проблем інвалідів (ЦБД), який знаходиться в мережі Інтернет.
За звітний період інвалідам видано 38 засобів технічної реабілітації, з них 16 інвалідних візків, 11 палиць і 6 милиць, 5 засобів технічної реабілітації.
  Управлінням, також, видані 2 безкоштовні санаторно-курортні путівки інваліду Великої Вітчизняної війни та учаснику бойових дій для оздоровлення в санаторії Мінпраці, а також 1 путівка для оздоровлення інваліда загального захворювання.

  Інвалідність – явище соціальне, уникнути якого не може жодне суспільство і кожна держава відповідно до рівня свого розвитку, пріоритетів та можливостей формує соціальну та економічну політику щодо осіб з фізичними або розумовими вадами.
  Висловлюємо найтепліші слова нашим співвітчизникам – громадянам, на долю яких випали нелегкі випробування і зичимо Вам та Вашим родинам доброго здоров»я, життєвого оптимізму, добробуту і великого людського щастя.

Начальник управління І. К. Коломейчук



Категория: УПСЗН | Просмотров: 4311 | Добавил: УПСЗН | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання