Пятница, 19.04.2024, 15:51

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2012 » Февраль » 28 » МІСЬКИЙ ГОЛОВА КОТОВСЬКА ОБІЦЯЄ, АЛЕ ВЖЕ КОТРИЙ РІК НЕ ЗВІТУЄ

27.02.2012 | 23:23
МІСЬКИЙ ГОЛОВА КОТОВСЬКА ОБІЦЯЄ, АЛЕ ВЖЕ КОТРИЙ РІК НЕ ЗВІТУЄ

МІСЬКИЙ ГОЛОВА КОТОВСЬКА ОБІЦЯЄ, АЛЕ ВЖЕ КОТРИЙ РІК НЕ ЗВІТУЄ
«…ЛЮДИ МАЮТЬ ПОВСЯКЧАС ВІДЧУВАТИ,
ЩО ВЛАДА – ВІД НИХ І ДЛЯ НИХ»
А.П.Іванов


 Пройшло вже майже півтора року з того часу, як міським головою м. Котовська вкотре обрали Анатолія Іванова. Котовчани, які віддали в жовтні 2010 року більше 7 тисяч голосів «за» цього кандидата, мали надію, що Анатолій Іванов виконає те, що обіцяв. Але, на жаль, міський голова навіть не прозвітував ні в 2010, ні в 2011 році про те, що ж було зроблено з обіцяного. Ми вирішили самостійно проаналізувати, які обіцянки Анатолій Іванов виконав, починаючи з 2010 року.
 Анатолій Іванов керує містом з 1988 року. Дійсно, маючи такий величезний досвід, місто під чуйним керівництвом Анатолія Іванова мало б процвітати як в економічному, так і в соціальному плані. Йдучи на вибори восени 2010 року, Анатолій Іванов взяв за гасло слоган «Люди мають повсякчас відчувати, що влада – від них і для них». Ретельно готувався до виборів міського голови Анатолій Павлович: було розроблено яскраву передвиборчу програму, яка була надрукована тиражем 10 тисяч (!) екземплярів на кольоровому папері. Програма містила більше 30 обіцянок, які були розбиті на 3 сфери: благоустрій, соціальний захист та економіку.
 Згідно закону України «Про місцеве самоврядування» керівники громад (міські голови, сільські голови і т.п.) і депутати місцевих рад мають звітувати перед виборцями щонайменш один раз на рік. На початку 2012 року до міського голови Котовська був направлений інформаційний запит з проханням вказати, коли ж буде проведено зустріч з котовчанами, на якій котовський міський голова прозвітує про те, що було зроблено в 2011 році. Здивувала відповідь, що «…мер Котовська вже відзвітував»! Згідно офіційної відповіді, цей звіт було зроблено під час проведення зустрічі з котовчанами при прийнятті «Народного бюджету» міста, який проводився по ініціативі губернатора Одеської області в 2011 році. На цій зустрічі було трохи більше 100 осіб: депутати міської ради, голови квартальних і будинкових комітетів, представники керівництва Партії регіонів міста. В оголошеннях про цей захід жодного слова не було про те, що мер Котовська буде звітувати. Так, міський голова щось казав про те, що було зроблено в 2011 році в Котовську, але жодного слова про свою передвиборчу програму. Навіть після заходу не було інформації в місцевих ЗМІ, що звітував мер Котовська… Виходить, що Анатолій Іванов підмінив один захід іншим, а журналістам, як і жителям Котовська, просто «навішав локшини». До речі, за останні 10 років міській голова жодного разу не звітував перед котовчанами.
 Але, маючи бажання донести річний звіт з міським головою до громадян, журналістам Котовська довелося разом з депутатом міськради Сергієм Гінкулом неодноразово, ще з початку 2011 року, звертатися до секретаріату міської ради з проханням провести звіт голови перед громадянами. Але слідувала відмова за відмовою. А от пересічним громадянам було б дуже цікаво, що змінилося в Котовську за останній рік, зокрема з того, що обіцяв сам мер особисто.  
 Отже, нам, представникам ЗМІ, не вдалося домогтися від міського голови Іванова проведення офіційного звіту перед громадою. Тому було вирішено донести всю потрібну інформацію котовчанам через інтерв’ю. Планувалося, що інтерв’ю з мером буде записано на відео, надруковано в нашій газеті та розміщено в мережі Інтеренет. Таким чином, кожен громадянин міг би прочитати чи подивитися відповіді міського голови про стан справ у Котовську. На інтерв’ю були винесені такі питання:

1. М’ясокомбінат, цукровий завод, комбінат залізобетонних виробів – чи є перспективи поновлення роботи цих підприємств? Які кроки робить міська влада в цьому напрямку?
2. Залучення інвесторів в економіку Котовська – які є результати?
3. Упорядкування, збір та переробка роздільних відходів – які є результати?
4. Впровадження додаткових маршрутів громадського транспорту.
5. У вашій програмі є пункти, які виконуються не міською владою. Як ви оцінюєте свою роль в цій роботі?

 А також декілька пропозицій щодо покращення зв’язку між міською владою та громадою:
 
1. Після засідань міської ради та виконкому проводити прес-конференції для ЗМІ по результатах засідань. На них давати пояснення та коментарі щодо прийнятих рішень.
2. Звернення громадян до депутатів міської ради збирати і надсилати до секретаріату. Відповіді міської влади публікувати у ЗМІ.
3. Чи є у вас та ваших заступників плани зустріч з громадськістю?
Щодо цих пропозицій, то працівники апарату міської влади показали повне розуміння. Сподіваємось, що так і буде. І громада зможе отримувати всю інформацію про прийняті рішення ради та виконкому.
 А от про стан підприємств та загальне становище економіки в місті відповіді були дані не міським головою, а Управлінням економіки Котовської міської ради, та й то дуже-дуже загальні. Було сказано, що всі згадані підприємства стали акціонерними і наразі є банкрутами. А також те, що міська влада не має повноважень втручатися у справи приватних підприємств. Складається враження, що міська влада  відхрестилася від найбільшої проблеми міста – зникнення промислових підприємств. Якщо ж у наших заводів знайдуться інвестори, цікаво буде спостерігати, як міський голова разом із заступниками будуть розповідати широкому загалу (тобто нам), як вони «тримали руку на пульсі».
 М’ясокомбінат, комбінат залізобетонних виробів, цукровий завод – банкрути. І найкраща доля для них і для нас – це пошук інвесторів. М’ясокомбінат вже викуплений і на його території планується розгорнути інші виробництва. Комбінат ЗБВ ще чекає своїх покупців. А у цукрового заводу найкраща перспектива з усіх підприємств Котовську. Відновлення його роботи включено до програм розвитку Одеської області. Подивимось, чим закінчиться намагання повторної індустріалізації Котовська. Одначе, нагадаємо ще раз – місцеві органи влади не мають права втручатися у справи приватних підприємств.
 Ми підняли лише кілька питань з тих 30, що були в передвиборчій програмі Анатолія Іванова, й не отримали конкретних відповідей. Чому декілька? Справа в тому, що частина обіцянок були такими, що не залежать від міського голови (своєчасна виплата зарплат і т.п.), частина була вже виконана (відкриття краєзнавчого музею), частина – виконується за рахунок інших осіб (туалети в школах – за рахунок народного депутата України, дороги в 2011 році – за рахунок обласного бюджету, встановлення томографу в районній лікарні також в основному за рахунок обласного бюджету і т. ін.). І лише декілька з тих обіцянок, що давав перед виборами Анатолій Іванов, виконуються.
 Журналісти «Котовської реклами» також звернулися і до Одеської обласної громадської організації «Комітет виборців України», яка спостерігає за дотриманням чинного законодавства України місцевою владою, в тому числі і Котовською міською радою. Голова Одеського КВУ Анатолій Бойко зазначив, що зустріч Анатолія Іванова на початку грудня 2011 року по ініціативі губернатора Одеської області «Народний бюджет» ніяк не може бути його звітом перед громадою, тому що не відповідає вимогам чинного законодавства щодо проведень звітів міського голови. Мало того, не була проінформована громада. Як зазначив Анатолій Бойко, у мера Котовська є ще час «виправитися», і до кінця першого кварталу 2012 року (тобто до кінця березня) все-таки прозвітувати перед котовчанами належним чином. Якщо врахувати й те, що не за горами вибори до Верховної Ради України, і в багатьох районах Одеської області звітуватимуть не тільки міські голови, а й депутати Одеської обласної ради, то будемо чекати на звіти в березні цього року. Адже ми, громадяни України, є роботодавцями усіх депутатів та будь-якої влади. І ми просто зобов’язані знати про стан справ у місті, області, державі.




Святослав Радін, Олександр Українець.



Категория: Новини міста | Просмотров: 1611 | Добавил: user | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 3
1 Yurec  
Яких інвесторів, там вже нема чого інвестувати (из кино - "все уже украдено до нас"). Що стосується звітування (я вже колись про це писав), Іванов буде кому завгодно звітувати, тільки не членам територіальної громади міста Котовськ (бачили як він ставленику Президента їздив звітувати про "бабло"). Вот такі справи...

2 Tanechka  
Ув. Yurec,в наши предприятия еще можно вложить деньги и поставить на ноги.Самое главное в этой ситуации найти инвесторов.Почему-то в наш город не горят желанием вкладывать деньги?В прошлом году запустили сах.завод в Заплазах,в Одесской области планировали организацию технопарка на основе такого же предприятия.

3 Yurec  
Да Танечка, по сахзаводу тут Вы правы - еще можно успеть спасти!!! А вот мясокомбинат (кстати, который возил свою продукцию в Киев и, даже, Москву, в свое время), который фигурирует в статье, там уже похоже трындец. Я знаю по рассказам людей, которые туда ездили и видели как там "металлолом собирают"... С ЖБИ похоже тоже уже все кончено sad
А вкладывать не хотят потому, как и в других городах не хотят этого делать. СПАСИБО РЕФОРМАМ, ОСОБЕННО НАЛОГОВОЙ!!!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання