Пятница, 26.04.2024, 12:22

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 7
Гостей: 7
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовське «КОЗАЦТВО»
Главная » 2011 » Ноябрь » 24 » Міністр оборони України Михайло Єжель: “Зроблено перший крок до об’єднання українського козацтва”

24.11.2011 | 10:17
Міністр оборони України Михайло Єжель: “Зроблено перший крок до об’єднання українського козацтва”

    23 листопада, у Центральному будинку офіцерів ЗС України відбулося перше організаційне засідання Координаційної Ради з питань розвитку козацтва в Україні під головуванням Голови Координаційної Ради – Міністра оборони України Михайла Єжеля.


   Участь у заході взяли представники структурних підрозділів Міністерства оборони України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства культури України, Міністерства з надзвичайних ситуацій України, Адміністрації Держприкордонслужби України, керівники громадських організацій, статутна діяльність яких пов’язана з відродженням традицій козацтва в Україні.


   – Вам добре відома ситуація, яка склалася з козацтвом в Україні. Керівництво держави уважно стежить за її розвитком і працює над її покращанням! Однією з її складових є прийняття Урядом України постанови про утворення нашої Координаційної Ради. Бажаю нам плідно попрацювати заради піднесення статусу та ролі козацьких організацій в суспільстві, – зазначив на початку засідання голова Координаційної Ради – Міністр оборони України Михайло Єжель.


   Секретар Ради – Головний отаман міжнародної громадської організації "Вірне козацтво” Олексій Селіванов оголосив склад Координаційної Ради, який учасники затвердили одностайним голосуванням. Зокрема, голова Координаційної Ради Михайло Єжель, відповідно до своїх повноважень, призначив своїм другим заступником заступника Міністра з надзвичайних ситуацій України Віталія Бута.

   Учасників було поінформовано щодо "Положення про Координаційну Раду з питань розвитку козацтва в Україні”, після чого вони обговорили напрями роботи Ради та шляхи виконання основних завдань. Також в ході засідання були розглянуті та обговорені проекти типового Статуту козацької організації в Україні та типового Положення про неї.


   Михайло Єжель запропонував учасникам зборів у місячний термін опрацювати та надати пропозиції до робочої групи, яку очолює помічник Міністра оборони України Олександр Тарасенко.

   - Однією з найактуальніших проблем козацтва сьогодні є розвиток козацьких об’єднань, а саме – відсутність прийнятих усіма козацькими організаціями єдиних норм та правил козацького життя. Один із шляхів вирішення цієї проблеми – це єдиний для всіх типовий Статут козацької організації, який охопить весь спектр її життєдіяльності. Міністерство оборони України в ініціативному порядку розробило проект типового Статуту козацької організації. Ми хотіли б отримати від вас пропозиції для його подальшого опрацювання, – підкреслив Михайло Єжель.

   Заступник голови Ради – Голова Синодального відділу Української Православної Церкви у справах пастирської опіки козацтва та духовно-фізичного виховання молоді єпископ Іосиф благословив збори.


   – Дуже важливо, щоби держава взяла на себе відповідальність за відпрацювання правової бази козацьких організацій. Саме держава призвана регламентувати козацьку службу, яка у першу чергу проводиться як служба ратна. Так, присвоєння чергових звань козакам, як нам здається, має бути регламентовано виключно державними органами. Для козацьких військових формувань має бути відпрацьована єдина символіка та встановлена єдина форма одягу. Тому що поява прийнятих у державі і державою санкціонованих символів виділить козацтво і виведе його з-під критики тих, хто недоброзичливо до нього ставиться, – зазначив єпископ Іосиф. – Мають бути різні види цієї форми, відмінності мають бути пов’язані з воєнною козацькою традицією, особливостями, притаманними кожній військовій козацькій організації.

   На його думку, іншими актуальними завданнями щодо розвитку козацтва в Україні є збереження та примноження традицій ратного служіння Батьківщині, реалізація соціальних проектів, у тому числі підтримка сімейних цінностей, патріотичного виховання дітей та юнацтва, формування козацького молодіжного волонтерського руху тощо.


   У свою чергу, голова Координаційної Ради Михайло Єжель наголосив, що Міністерством оборони, на яке покладено функції організаційного, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення діяльності Ради, сьогодні був зроблений перший крок у питанні розвитку козацтва в Україні, а списки членів Координаційної Ради залишаються відкритими.

   – Козаки повинні вирізнятися високою дисциплінованістю та зібраністю. І Львів, і Тернопіль, і Луганськ, і Донецьк – це все для нас одна земля - Українська. І наше козацтво повинно працювати наполегливо, сумлінно та спільно в рамках чинного законодавства, – наголосив він.

   Учасники збору також обговорили пропозиції до проекту Плану роботи Координаційної Ради з питань розвитку козацтва в Україні на 2012 рік. Його головним завданням було запропоновано визначити розробку та ухвалення на загальному з’їзді типового Статуту козацької організації.


   Присутні на засіданні керівники козацьких громадських організацій запропонували також залучити до роботи в Координаційній Раді представників інших козацьких організацій, обговорити пропозиції до проекту Закону України "Про козацтво в Україні”, звернути увагу на питання військово-патріотичного виховання дітей та юнацтва.

   Наприкінці засідання президент міжнародної громадської організації "Міжнародна академія козацтва” Михайло Ямненко від імені делегатів подякував голові Координаційної Ради Михайлу Єжелю за ініціативу з питань консолідації діяльності козацького руху в Україні.

   http://www.mil.gov.ua




Категория: Котовське «КОЗАЦТВО» | Просмотров: 1999 | Добавил: bacha | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 terminator  
Обана! Ну, если министр обороны взялся за казачество, может казазчкам оружие дадут и в танки посадят? wacko

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання