Пятница, 29.03.2024, 07:38

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Главная » 2013 » Август » 5 » Максим Кідрук в Котовську

05.08.2013 | 21:26
Максим Кідрук в Котовську

В Котовську відбулася презентація нової книги "Бот" відомого українського письменника Максима Кідрука. 

До нашого міста завітав відомий письменник та мандрівник Максим Кідрук. Як розповів сам автор, в Котовську завершується тур-презентація його книги «Бот».В нашому місті письменник провів дві зустрічі з читачами.Зі слів Максима-йому насамперед цікаво відвідувати такі невеликі міста як наше.Усього за цей промо-тур письменник відвідав 32 українських міста,Котовськ був останній у списку і ,мабуть, найбільше запамя'тається молодому автору. 
 
Письменник зауважив,що найважче-почати писати. Приміром навіть книга»Бот»- це був дуже ризикований проект для видавця,це неформат в сучасній українській літературі,перший технотрилер. 

В вересні в Росії має бути надрукований російськомовний переклад його книги «Бот»,а на початку наступного року - в Польщі. Також є плани щодо публікації роману в Чехії. Максим принципово проти друку його книг на Україні в російськомовному варіанті. В той же час він відмічає, що найгірше його твори читають на сході та в Криму. 

Як розповів Максим Кідрук -в 2008 році він відмовився працювати за кордоном в аспірантурі і повернувся на Батьківщину,щоб продовжувати писати і мати змогу мандрувати. Максим Кідрук лауреат конкурсів «Коронація слова» та «Краща українська книга».Пишучі свої твори, письменник не розраховує на якусь певну категорію читачів,але дещо він сам не радить читати дітям до 16 років. 

Примірники роману Максима Кідрука були закуплені для міської та районних бібліотек за рахунок коштів Народного депутата Клімова Леоніда Михайловича, який також фінансово підтримав проведення зустрічей з письменником. Наостанок розмови письменник пообіцяв при нагоді ще раз завітати до нашого міста,і повідомив,що в вересні почнеться тур-презентація його нової книги «Твердиня»,яка пов'язана з подіями в його житті і носить дещо автобіографічний характер. 
Дальчук Тетяна.


Максим Кідрук біографія.

Сучасний український письменник Максим Кідрук народився опівночі 1 квітня 1984 року в смт Володимирець Рівненської області. Навчався у фізико-математичному класі з посиленим вивченням іноземної мови. У 2001 році закінчив школу із золотою медаллю. Того ж року вступив на механіко-енергетичний факультет у технічний університет в Рівному (спеціальність "Теплоенергетика"). На третьому курсі почав працювати на російську компанію «АСКОН» програмістом. Займався розробкою CAD-систем. 
У 2005 переїхав до Києва. Вступив в аспірантуру НТУУ "КПІ" на теплоенергетичний факультет. 
У 2007 Максим Кідрук виграв грант на навчання за кордоном і виїхав на проживання до Стокгольму, де вступає до аспірантури Королівського технологічного інституту (швед. Kungliga Tekniska högskolan). Починає мандрувати Європою. 
Протягом 2007-2008 рр. побував у Фінляндії, Норвегії, Італії, Франції, прибалтійських республіках[1]. 
Влітку 2008 Кідрук вирушає у тривалу подорож Мексикою. Вона стала першою великою мандрівкою за океан. На основі поїздки видано книгу "Мексиканські хроніки. Історія однієї Мрії", яка у 2009 здобула ІІ премію на конкурсі "Коронація слова". За його словами, ця країна мала для нього важливе значення: "Далека латиноамериканська країна випалювала мозок, надила, немов кароока східна красуня спокушала своїми розкішними принадами. І тоді я остаточно зрозумів: у мене є Мрія, ім'я її – Мексика". 
Влітку 2009 здійснюється ще одна велика подорож – до Південної Америки (Еквадор, Перу, Чилі) та острова Пасхи, де став першим зареєстрованим українцем. Пізніше в грудні – до Пантаналу (Бразилія). Зимою 2010 – 2011 Кідрук мандрує країнами Близького Сходу (Ліван, Сирія, Йорданія та Єгипет). Цілий місяць проводить у пустелі Сахара, відвідавши всі п'ять оаз: Дахла, Аль-Харґа, Фарафра, Бахарія та Сіва. На початку лютого, повернувшись із Сахари, письменник стає свідком і мимовільним учасником єгипетської революції. 
У квітні 2011 вирушив до Нової Зеландії в рамках акції "На Зеландію!", організованою разом із Сергієм Притулою. Мета акції – "передати привіт" новозеландцям, відплативши тим самим за безсоромний конкурс "Win a Ukrainian Wife". 
У грудні 2011 – лютому 2012 мандрує Намібією та Анголою. Загалом побував у 28 країнах. 
Кідрук співпрацює з деякими українськими журналами. Опублікував більше 20 статей про подорожі в журналах "МАНДРИ", "Український тиждень", "Большая прогулка", газеті "Високий замок". Кілька оповідань та критичні статті вийшли друком у літературному журналі "Дніпро" [1]. 
Письменник займає активну громадянську позицію, тому бере участь у акціях на захист української мови та підтримки літератури. На запитання одного із журналістів: "Якби ви укладали шкільну програму з укра¬їнської літератури, що б ви з неї викинули?" Максим Кідрук відповів: "Не скажу, що саме з нинішньої програми треба викинути, але вважаю, що треба включити в неї те, що молоді подобається, щоб привчити її до читання. Українська мова асоціюється для мене з академічним дядьком і правильним хлопчиком-відмінником. Вони не викликають бажання примкнути до них і читати та говорити українською. Коли нам вдовбують, що це наша література, бо там про голодомор, що треба це читати і бути патріотами, це тільки відштовхує. 
Чому американська література популярна? Бо вона не нав’язує читачам отаких підходів. Українською будуть охоче говорити тоді, коли хтось, хто їздить на розкішному "Порше" з відкидним верхом, почне говорити українською. Сергій Притула, хлопці з ТНМК, Славко 
Вакарчук і, сподіваюся, я зробили для просування укра¬їнської мови більше, ніж усі вчителі, починаючи з 1991 року" 

http://www.xn--80aayuiecs0c.com.ua/load/referaty/referaty/movna_individualnist_maksima_kidruka/6-1-0-236 



Просмотров: 1746 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 4.1/9
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання