Четверг, 25.04.2024, 14:23

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 9
Гостей: 9
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2012 » Февраль » 9 » Котовській гімназії 100 РОКІВ!

09.02.2012 | 20:21
Котовській гімназії 100 РОКІВ!


 Котовська гімназія - одна із найстаріших шкіл міста. Незабаром вона відзначатиме своє 100-річчя, бо заснована була ще в 1911 році. Це була жіноча гімназія, яка за короткий строк стала одним із кращих навчальних закладів тодішньої Бірзули. Вчитися тут було дуже престижно. Випускниці -гімназистки мали не тільки глибокі знання, а й славилися витонченим вихованням, високою духовністю і благородством.




 Зараз Котовська гімназія - школа нового типу, духовний та інтелектуальний центр нашого міста.  У ній, першій у місті, було відкрито комп'ютерний клас, діти мають доступ до мережі Інтернет, працює за системою уроків-пар, запроваджено електронний класний журнал.

 За роки існування навчального закладу зі стін школи вийшло багато випускників, які у свій час були відомими та знаменитими далеко за межами міста.

 Працюють тут не просто вчителі, а висококласні майстри-педагоги. Сьогодні колектив гімназії - це 30 досвідчених учителів, які творчо працюють, щедро діляться з гімназистами своїми знаннями. Із 30 педагогів - 20 - спеціалісти вищої категорії, у тому числі 2 мають звання «вчитель-методист» та 9 - «старший вчитель».


 У школі навчається 297 учнів. Із них високий рівень знань мають 62 учні, середній рівень (7-9 Балів) - 152, достатній (4-6 балів) - 83. Отже, 72 % гімназистів - відмінники та хорошити.

 З 10 класу починається поділ класів за профілями. Звичайно ж, враховується власне бажання дітей. Будь ласка, вибирай, до чого лежить розум, душа: фізико-математичний, філологічний, гуманітарний. Вивчення обраних предметів тут поглиблене. До речі, тут практикується так званий парад предметів. Щотижня іменинником стає якийсь із них - вибір визначає те чи інше методоб'єднання вчителів. Форми проведення різні - усні журнали, круглі столи, вечори запитань і відповідей, диспути, виставки, подорожі.

 Кожен учень вносить свій внесок у розвиток інтелектуального потенціалу школи, старанно навчається, захищає честь школи на спортивних змаганнях, олімпіадах, творчих оглядах. Яскравим підтвердженням тому с зайняте, як і завжди, починаючи з 1993 року, І місце в предметних олімпіадах серед усіх шкіл міста. Зараз гімназисти успішно захищають честь школи на обласних олімпіадах. На сьогодні ми маємо вже 4 перемоги і сподіваємося, що до завершення олімпіад їх стане ще більше.

 Гімназисти відзначаються ще й високим науковим потенціалом. Із 20 робіт, представлених на секціях Малої Академії Наук, 12 були визнані одними  з найкращих.

 Наші випускники показують також; найкращі результати зовнішнього незалежного оцінювання не лише серед шкіл нашого міста, а й серед південних районів області Майже всі стають студентами вищих навчальних закладів. 60 % студентів навчаються на бюджетній основі. Сподіваємося, що учні гімназії і надалі гідно нестимуть почесне звання «Гімназист».

 Багата гімназія і на свої традиції. Серед них – інтелектуальний фестиваль «Знавець», «Козацькі забави», «Посвята в гімназисти», «Інтелектуальне казино», постійно діюче учнівське товариство «Гімназист», до складу якого входять екологічна, краєзнавча та літературна студії, а також секція юних науковців та любителів іноземних мов.


 Сьогодні весь педагогічний колектив та учні готуються до святкування свого 100-річного ювілею. Це буде справді насичене, цікаве, різнопланове дійство. А розпочнеться все урочистою лінійкою, де стоятимуть і гімназисти, і педагоги. Після лінійки - концерт, на який кожен клас готує своєрідну презентацію і тримає в секреті невеличкий сюрприз. Планується також: проведення брейн-рингу між учнями та вчителями, шаховий турнір, випуск газет, приурочених 100-річчю гімназії.

 Як бачите, нудьгувати ніколи: всі у русі, пошуку, дії. Ми з нетерпінням чекаємо гостей: колишніх випускників, вчителів. Двері школи завжди відкриті для вас.





Директор гімназії
А.П. Лайтан



Категория: Новини міста | Просмотров: 2121 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання