Четверг, 18.04.2024, 14:36

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовське ГУ МВС
Главная » 2013 » Апрель » 15 » Котовські правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні зухвалого розбійного нападу на пенсіонерів

15.04.2013 | 09:27
Котовські правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні зухвалого розбійного нападу на пенсіонерів

Котовські правоохоронці  затримали підозрюваних у скоєнні зухвалого розбійного нападу на пенсіонерів

 

Затримати кривдників стареньких людей - було справою честі для котовських правоохоронців, наголосив начальник Котовського МВ Михайло Граненко, - і вони виконали поставлене завдання на відмінно.

 

У східних країнах існує  культ літніх людей. Батьки з малечку привчають своїх нащадків ввічливо, майже з пієтетом відноситись до дідусів та бабусь, дослухатись до їхніх порад та вислуховувати розповіді про життя, виконувати доручення та помагати по господарству. Адже як ти відносишся до попередників, так само потім твої діти будуть відноситись до тебе.  Проте де які представники сучасної  цивілізації з байдужістю відносяться і до своїх родичів і до чужих, з пошаною вони відносяться тільки до себе «любих». А стариків, особливо в сільські місцевості, використовують як спосіб отримання легкої наживи. Так днями до чергової частини Котовського МВ зателефонувала схвильована мешканка одного з сіл Котовського району, що розташоване неподалік від районного центру. Жінка повідомила, що її стареньких сусідів побили і пограбували.

На місце пригоди негайно прибула слідчо-оперативна група та майже увесь склад підрозділу карного розшуку. Перед очима міліціонерів постала жахлива картина: вибиті двері, закривавлені  і налякані старики. Заспокоївши постраждалих, правоохоронці почали встановлювати обставини події. Виявилося, що близько 15 години до пенсіонерів завітав чоловік, який назвав себе електриком і сказав, що треба перевірити роботу лічильника. Старички, що майже цілодобово сидять із замкненими дверима, не запідозрили нічого поганого і жінка відкрила двері. Далі почався кошмар: парубок, що зайшов в оселю першим, вдарив жінку по голові молотком, від чого вона опинилась на підлозі, переступив через пенсіонерку і пішов далі в хату. 83-річний господар приміщення, почувши незрозумілий шум і запідозривши неладне, встиг заперти двері кімнати зсередини, але це не зупинило бузувірів. Сокирою вони вибили фільонку, відкрили двері. Бабцю зв’язали і запхали під ліжко. Переляканий дідусь, аби уникнути тортур, сам розповів, де зберігаються гроші, приготовлені на поховання. Злодії забрали з оселі 6000 гривень і подалися геть.

Правоохоронці, розділившись на групи, почали проводити подворовий обхід, намагаючись встановити прикмети злочинців. Через годину їм  вже були відомі прізвища підозрюваних, втім встановити місцезнаходження останніх було справою не легкою, оскільки вони переїжджали з місця на місце, не затримуючись ніде надовго. До того ж злочинці напевно знали, що їх розшукують і приклали максимум зусиль, аби  не попасти в невід Феміди. Але правоохоронці теж  добре знають свою справу і крок за кроком наближались до підозрюваних. Затримали їх в Південні Пальмірі через дві доби після скоєння злочину, коли вони саме «розгулялись», витрачаючи здобуті злочинним шляхом гроші. Спочатку затримані намагались всіляко відхреститись від свого перебування на місці злочину, проте постраждалі добре запам’ятали своїх кривдників та й слідів на місці злочину було вдосталь.

Виявилося, що злочинці віком 25 та 28 років, не мають постійного місця мешкання, живуть випадковими заробітками, часто це дрібні крадіжки виробів з металобрухту. Один з затриманих зізнався, що біля року вживає наркотичні засоби. Тож відсутність  грошей на чергову дозу стала одним з чинників, що штовхнула його на скоєння жорстокого злочину. Щоб заплутати сліди, тікаючи з місця злочину, вони поміняли три авта, але  це їм не допомогло. Оперативники спрацювали чітко і злагоджено.

Наразі затриманим оголошено про підозру у кримінальному провадженні, порушеному  за ст. 187 КК України «Розбій».  На період досудового слідства підозрювані заарештовані. Покарання їм світить немаленьке – ув’язнення на строк від 7 до 12 років, але ж і злочин зухвалий.

 

Анатолій Коневщинський

Заступник начальника Котовського МВ




Категория: Котовське ГУ МВС | Просмотров: 1180 | Добавил: vbkbwbz | Рейтинг: 5.0/4
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання