Четверг, 18.04.2024, 12:07

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 7
Гостей: 7
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2013 » Май » 16 » Котовськ: індивідуальне опалення для "обраних"

16.05.2013 | 08:15
Котовськ: індивідуальне опалення для "обраних"

Котовськ: індивідуальне опалення для "обраних"
стаття з газети НВ (квітень 2013 р)
У Котовську простим жи­телям майже неможливо від­ключиться від центральної системи опалення і зробити автономне опалення у себе в квартирі. Все через те, що місцева влада створила всі умови, щоб «захиститися» від цього.

Мешканець нашого міста Олександр повідав про те, як вже більше 4-х років йому не вдається добитися справед­ливості та провести у кварти­рі індивідуальне опалення.

Ще в листопаді 2008 року Олександр звернувся в КВЕП «Теплокомуненерго» з про­ханням відключитися від цен­тральної системи опалення та встановити індивідуальну, так як центральне опалення є не­вигідним як за оплатою, так і за температурним режимом..

Згідно з Конституцією України (ст. 40, 47, 48, 55, 56, 59), будь-який громадянин України має право на житло та вибір, де йому жити. Крім того, Закон України «Про за­хист прав споживачів» (ст. 3,4, 15,24} дає право громадянам України вибирати і купувати якісні послуги, товар. Врахо­вуючи вищесказане, а також беручи до уваги Постанову Кабінету Міністрів України (КМУ) № 1497, прийняту ще в грудні 1997 року («Прави­ла подачі населенню послуг водо-, теплопостачання та водовідведення») у разі відмови громадянина, він має право розірвати договір і вимагати відключення від мережі цен­трального опалення.

Постанова КМУ «Про захо­ди використання альтерна­тивних джерела енергії», при­йнята у 2009 році (№ 102-р), зобов'язує місцеве самовря­дування, і Котовська міська рада не виключення, шукати нові, прогресивні рішення з використанням альтернатив­них джерел енергії, а спожи­вачам дає право перейти до ефективного та економного індивідуального обігріву своїх квартир з урахуванням необ­хідного температурного режи­му. Але міська влада не зважає на конституційні права людей та законодавство України.

Щоб отримати дозвіл на ін­дивідуальне опалення, Олек­сандру довелося пройти всі інстанції на місцевому рівні, зокрема: КВЕП «Теплокомуне­нерго» (відмова). Управління комунального господарства та будівництва (відмова), перший заступник міського голови (відмова), секретар міськради (відмова), глава депутатської комісії з питань ЖКГ (відмова). Олександр також звернувся до місцевих партійних організа­цій, але знову отримав відмову у допомозі. Зрозуміло, що сам міський голова, Анатолій Іва­нов, зацікавлений у збережені такого стану речей. Свої від­мови місцеві чиновники моти­вують посилаючись на наказ Міністерства України з питань ЖКГ № 169, прийнятого в лис­топаді 2007 р. За ним відключа­тися від центральної системи опалення можуть лише окремі під'їзди або цілі будинки. Тоб­то, якщо ви захочете провести собі індивідуальне опалення, перед цим необхідно вмовити всіх мешканців будику/під'ізду зробити те саме. Чому бажан­ня однієї людини поліпшити умови свого життя ставляться в залежність від інших? Відпо­відь очевидна - щоб унемож­ливити відключення, а люди продовжували сплачувати невигідні тарифи. До слова, в деяких містах України, місце­ва влада, керуючись Законом України «Про Місцеве само­врядування», йде на зустріч людям і вирішує питання на місцевому рівні з використан­ням депутатських комісій.

Далі події розгорталися ще цікавіше. Для того, щоб наш герой перестав боротися за свої права, начальник КВЕП  «Котовсктеплокомуненерго» вигадав той факт, що в його квартирі був самостійно від­різаний регістр {тип батареї). Проте Олександр ніколи не робив цього, зважаючи, що Постанова КМУ № 1497 від 1997 року, забороняє само­стійне відключення. Пізніше виявилось, що регістр був від­різаний самими працівниками «Теплокомуненерго» для ніби­то усунення прориву системи опалення. Замість вибачень у звинуваченнях, директор підприємства надіслав Олек­сандру лист, в якому вимагав відновлення регістру.

Після всіх поневірянь влад­ними коридорами Олександр надіслав звернення до Мініс­терства з питань ЖКГ України, де йому відповіли, що відклю­чення від мережі центрально­го опалення видає спеціальна комісія органу місцевого са­моврядування, або представ­ники виконавчої влади. Коло знову замкнулось. Не було реакції і з боку Котовської міжрайонної прокуратури (дві відмови).

Звернення до владно­го олімпу - Президента та Прем'єр-міністра України, теж нічого не дали.

Проте Олександр немає наміру здаватися, і продовжить відстоювати свої права. Краще діяти, ніж сидіти. Необхідно постійно нагадувати можно­владцям для чого вони зайня­ли свої посади. Він звернувся до засобів масової інформації, щоб захистити себе від свавіл­ля чиновників і наклепу ди­ректора КВЕП «Теплокомуне­нерго». На думку Олександра, жителі Котовська повинні зро­зуміти, у якій реальності вони живуть та робити висновки, яких «слуг народу» наймати і за кого голосувати.

В.Левицький
м.Котовськ, Одещина



Категория: Новини міста | Просмотров: 1882 | Добавил: Андрей | Рейтинг: 2.3/12
Всего комментариев: 10
1 Pressa  
А сам автор не платит ни один вид коммунальных услуг, и имеет многотысячные долги перед городом. Так держать!

2 Tanechka  
Какие проблемы-пусть автор вместе с Александром меняют квартиру на частный дом-получат автономное отопление.Но Пресса правильно заметил,почему они никогда этого не сделают.В частном секторе невозможно годами не платить за потребляемые услуги,отключение в случае неуплаты в течении 3-10 дней,тут шара не проканывает.И в частном секторе никто вместо жителей не убирает подъезды,придомовую территорию,не проводит текущий ремонт-все делают сами.

3 Tanechka  
Класс-по минусам видно,кто не желает платить за коммунальные услуги.

4 Levital  
http://kotovsk.io.ua/s401924....obranih
выставил кучу комментов на этом зачуханом сайте - все удалили админы!
повторюбсь, чтоб админу было стыдно (если он у него есть)
Во-первых, автор и сам "пострадавши" полуграмотные котовчане, которые не читают Постановлений КАбмина, поэтому не в курсе, что невозможно теперь отдельно взятому гражданину отключится - только целому дому (раньше можно было подъезду). Да и сам автор, гордо именующий себя журналистом, не просто не знает законов, да и других подзаконных актов не знает, и вводит в заблуждение людей. Поэтому присоединюсь к Татьяне - купите себе частные дома, не воруйте у котовчан деньги, не позорьте себя и соседей. "Боретесь" непонятно за что, а сами имеете долги перед гордом

5 smersh5242  
Как-то уж больно похожие ситуации у Александра и Сергея. Ну прямо как близнецы. Интересно, "Теплокомунэнерго" на всех желающих отключиться от централизованого отопления "вешает" незаконно отрезанные регистры? http://kotovsk.ucoz.ua/news....-30-477

6 ViktorZFX  
А подробнее, Смерш. не понял до конца ваш комментарий

7 Tanechka  
Витя,посмотри две статьи поймешь-практически одно и то же, только имя изменено.

8 smersh5242  
Две статьи об одном и том же, изменено только имя. Как говорится, прочти и найди 10 отличий: http://kotovsk.ucoz.ua/news....-30-477

9 Pressa  
Понятно! Левицкий решил, что котовчане - народ глупый, выдал старое за новое и хавайте, пипл, на здоровье! Отличный журналист. Побольше таких бы нашему городу ))))

10 ViktorZFX  
А средняя оценка за материал - 2 балла! писал, видать, профессионал )))

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання