Пятница, 29.03.2024, 12:10

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2011 » Март » 13 » Хто закрив двері перед журналістами та що міська влада розглядає на своїх засіданнях за зачиненими дверми?

13.03.2011 | 17:20
Хто закрив двері перед журналістами та що міська влада розглядає на своїх засіданнях за зачиненими дверми?

Хто закрив двері перед журналістами та що міська влада розглядає на своїх засіданнях
за зачиненими дверми?


   Вас ніколи не цікавило, як відбуваються засідання Котовського міськвиконкому? Але там приймаються важливі рішення, такі як наприклад підвищення тарифів на транспорті, комунальних та інше.  Та поки і я не можу Вам цього розповісти.
    24 лютого 2011 року я за півгодини до початку засідання прийшов в Котовський міськвиконком. До кабінету мера заносили додатково стільці і якось жваво в коридорах бігали рядові працівники виконкому. Такої, як прес-служби в Котовському міськвиконкомі не існує, тоді я просто зайшов до кабінету керуючою справами міськвиконкому Мамалиги К.П.
    Обстановка в кабінеті мене трохи вразила, кабінет краще обставлений ніж кабінети деяких заступників міського голови. Я представився та надав своє посвідчення редакції газети „Чорноморські новини” повідомивши, що дізнавшись про засідання міськвиконкому, до речі цю інформацію ніде офіційно не можливо отримати газети не друкують, на Інтернет сайті не має, бажаю на ньому бути присутнім. Не сказати, що це здивувало керуючу справами, але вона завченими фразами почала мені пояснювати, що  це не можливо. Щось там розповідала, про акредитацію. Та відповісти на питання яким рішенням виконкому передбачена акредитація та її порядок не спромоглась. Я не став сперечатись з особою, яка напевно ще працювала за влади Брежнєва десь у міському апараті КПРС та розповідати їй про взятий курс на демократію нашої держави, покинув кабінет. Іншого виходу не має як згідно Закону „Про інформацію” мною буде направлено інформаційний запит на отримання вказаного рішення міськвиконкому.
   В коридорі я побачив колег з комунального підприємства Котовське ефірне телебачення, які без зайвих перешкод зайшли до кабінету міського голови, авжеж репортаж на місцевому телеканалі буде без прямої мови з „потрібними” поза кадровими коментарями диктора.
   Поки перебував  біля міськвиконкому, побачив свого колегу з газети „Котовська реклама” він дуже поспішав, хоча до початку засідання міськвиконкому залишалось часу.
   До міськвиконкому з’їжджались члени виконкому та керівники управлінь. 
   Мені залишилось тільки сфотографувати двері міськвиконкому та поки я це робив, з’явився кореспондент „Котовської реклами”, який підійшов до мене та розповів, що його теж не пустили на засідання міськвиконкому. Та йому поталанило більше, він потрапив навіть до міського голови. „Вас не запрошували” - такою фразою було відмовлено журналісту в присутності на засіданні Котовського міськвиконкому. Колега зразу же написав заяву, про перешкоджання журналістській діяльності та звернувся з нею до прокуратури. 
    Я написав до міськвиконкому запит про видачу мені копії рішення засідання міськвиконкому від 24.02.2011 року. Пройшов час та відповідь так і не надходить, мабуть дуже  тяжко виготувати копію та надати мені її, треба чекати цілий місяць?
   Але ж зайшовши на сторінку офіційного Інтернет сайту м.Котовська в розділі новини http://kotovsk-city.gov.ua/Page-578.html, ба ми можемо прочитати статтю „За матеріалами засідання виконавчого комітету міської ради”. Це ж уривки з рішення того самого виконкому яке я вимагаю. Так чому до цього часу нам не надано самого рішення міськвиконкому?
   Можливо міська влада не хоче оприлюднити інформацію щодо таких питань: „про затвердження нового складу міської координаційної ради з питань співпраці виконавчих органів Котовської міської ради з правоохоронними органами”.
   Дуже б зацікавило громаду питання, щодо: „ про надання службової житлової площі, про виключення квартир з числа службових”.
   А що значить таке: „встановлення скоригованого тарифу на послуги з теплопостачання для споживачів міста”. Тобто тихе підвищення тарифів на послуги з теплопостачання?
   Виконавчий комітет міської ради констатував: „Забезпечуються принципи гласності та відкритості, звітності виконавчих органів міської ради перед територіальною громадою міста. Залучаються міські ЗМІ з питань інформування населення”.
   Якби це насправді так було, є підстави вірити, що спроби створити «керовану» демократію в тоталітарному стилі з обмеженням доступу до висвітлення роботи органів місцевого самоврядування можуть провалитися.

Віталій Левицький
м.Котовськ, Одеська область



Категория: Новини міста | Просмотров: 1170 | Добавил: kotovsk | Теги: Хто закрив двері перед журналістами | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання