Среда, 01.05.2024, 20:04

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 7
Гостей: 7
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2012 » Март » 25 » ЯКОМУ ВИДАТНОМУ ДІЯЧЕВІ БУДЕ ПАМ`ЯТНИК В КОТОВСЬКУ?

25.03.2012 | 08:58
ЯКОМУ ВИДАТНОМУ ДІЯЧЕВІ БУДЕ ПАМ`ЯТНИК В КОТОВСЬКУ?

ЯКОМУ ВИДАТНОМУ ДІЯЧЕВІ БУДЕ ПАМ`ЯТНИК В КОТОВСЬКУ?

Таке питання вирішувалося на першому засіданні робочої групи щодо вивчення питання про встановлення пам’ятника видатному українському діячу. Ще в лютому до Котовської міської ради звернулася ініціативна група, яка складається з журналістів та громадських діячів міста з пропозицією про створення пам’ятника в Котовську. Після цього звернення міським головою було видано розпорядження про створення робочої групи щодо вивчення цього питання.

Перше засідання робочої групи, яка складається з 26 осіб (депутати міської ради, керівники місцевих ЗМІ, працівники культури та освіти, комунальних підприємств, члени ініціативної групи), пройшло під головуванням першого заступника міського голови Марії Мазур 20 березня. Першими нагальними питаннями стали: чи взагалі потрібен місту пам’ятник видатному українському діячу і на які кошти його буде споруджено. Якщо з першим питанням більшість погоджувалась, що потрібно, тому що в Котовську за 20 років незалежності так і не було споруджено національному діячеві жодного пам’ятника, то з другим питанням було дещо важко. Так, головний редактор газети «Слово и дело» взагалі зазначив, що ще не час споруджувати в нашому місті такий пам’ятник, та й необхідні гроші не будуть зібрані.

В той же час член ініціативної групи журналіст Віктор Зуєв зазначив, що в ЗМІ давно це питання піднято, і ніхто не говорить, що в цьому році його треба вирішити. Начальник управління культури Котовської міської ради Ганна Вишневська розповіла про результати зборів пропозицій за «гарячим номером»: на протязі місяця до управління звернулося біля 50 жителів міста і запропонували таких діячів, як Тарас Шевченко, Богдан Хмельницький, княгиня Ольга та Леся Українка. Член ініціативної групи Віктор Зуєв наголосив на тому, що на одному з сайтів Котовська було проведено онлайн голосування, в якому взяло участь більше 700 осіб. Згідно цього опитування, лідером виявився Степан Бандера (199 голосів), друге місце посів Тарас Шевченко (146 голосів), і третє – Богдан Хмельницький (113 голосів) Серед лідерів опитування, за словами Віктора Зуєва, опинилися також Євген Чикаленко (народився, до речі, в Котовському районі), Михайло Грушевський, князі Ярослав Мудрий та Володимир Великий, а також княгиня Ольга.

Також вже на самому засіданні розділилися думки з приводу того, кому ж встановлювати пам’ятник в місті. Так, працівники культури та освіти, разом з першим заступником міського голови Марією Мазур схилилися до того, що в Котовську потрібен пам’ятник Тарасу Шевченко. Разом з тим, частина членів ініціативної групи, що звернулася до міської ради з пропозицією, висловилася за те, що Тарас Шевченко – більше культурний діяч, тому монумент треба споруджувати Богдану Хмельницькому як творцеві і символу формування української державності. Такої ж думки і депутат Котовської міської ради Сергій Гінкул, який письмово звернувся до ініціативної групи зі своєю пропозицією.

На засіданні робочої групи виступила також Марія Мазур, яка зазначила, що створення пам’ятника – питання часу, і саме головне – провести аналіз громадської думки, щоб зрозуміти, чи дійсно це потрібно людям, а вже потім піднімати питання зборів коштів та визначення, кому саме слід спорудити монумент. Так, було вирішено, що аналізом громадської думки буде займатися молодіжний парламент в обличчі його голови Юрія Бондаря. Саме молодіжний парламент створить опитувальник, де будуть питання про те, чи готові котовчани робити грошові внески на спорудження пам’ятника, чи потрібен він місту, а також будуть відібрані ті видатні українські діячі, які були визначені під час опитування управлінням культури та в ЗМІ, щоб жителі міста змогли визначити того, кому і буде споруджено пам’ятник.



Світлана Федорова
Фото Віктора Зуєва



Категория: Новини міста | Просмотров: 1443 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання