Пятница, 19.04.2024, 10:44

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Главная » 2014 » Июнь » 3 » Як голосував Котовськ

02.06.2014 | 22:57
Як голосував Котовськ

Як голосував Котовськ

 


Ось і ще одні вибори для нас, українців, вже стали історією. 25 травня більшість свідомих містян прийшли на виборчі дільниці, аби не просто проголосувати за того чи іншого кандидата в президенти своєї держави, а й своїм голосом підтвердити єдність України, прискорити настання миру та спокою на її теренах. 

Як і очікувалось, в Котовську теж переміг Петро Порошенко, набравши понад 43 % голосів виборців. Ці очікування були прогнозовані, адже соціологи визначили його рейтинг ще заздалегідь. Безперечно, спрацював і заклик щодо обрання Президента України вже в першому турі, аби скоріше навернути суспільство до нормального життя і продемонструвати світові сигнал щодо єдності країни, ще й заощадити чималі кошти, які могли б бути витрачені на другий тур перегонів. 

Другим в Котовську став Сергій Тігіпко з 14,42% відсотками. Це й не дивно, бо його ще й досі окремі виборці асоціюють з регіоналами, які завжди впевнено почували себе в плані підтримки в нашому місті. Та й рекламні ролики Тігіпка випромінювали впевненість і перспективу на тлі загального відчуття страху та невизначеності щодо майбутнього держави. 

В той самий час «справжній регіонал» Михайло Добкін не набрав і 4% голосів. Такий низький результат частково може бути викликаний тим, що кандидат будував свою агітацію на негативах сьогодення, не вимальовуючи, при цьому чітких планів щодо стабілізації та стратегії майбутнього України. Місцеві регіонали теж аж ніяк не виказували Добкіну своєї підтримки, тобто практично саботували його кампанію. 

Леді «Ю», попри неоднозначне ставлення до неї навіть в таборі колишніх та нинішніх симпатиків, все-таки виборола у котовчан аж 6 відсотків. Звідки така любов до пані Тимошенко в Котовску, відразу навіть важко відповісти. Мабуть добре попрацювали її місцеві штабісти, коли, здавалось, вже півзабутий бренд знову нагадав про себе. 

Справжнім відкриттям цих перегонів безперечно вважається стрімкий злет Олега Ляшка та Анатолія Гриценка, які отримали від містян 4,17 та 4,16 відсотків відповідно. Така висока довіра пов’язана напевно з добре вибудуваною передвиборчою кампанією кандидатів, і тим, що вони не встигли себе серйозно скомпрометувати на політичному Олімпі України. Далася взнаки й радикалізація суспільства, яке вимагає від влади рішучості, нестандартних, інколи на межі фолу, кроків, аби Україна скоріш оговталась від втрат, як людських, так і територіальних. 

Сенсацією, як для нашого міста, можна сміливо вважати результати голосування за Вадима Рабіновича та Петра Симоненка. За першого проголосувало понад півтори тисячі виборців (третє місце по Котовську), в той час, як за лідера комуністів трохи більше шести сотень. Колись «червоний», потім «біло-блакитний», Котовськ сьогодні продемонстрував прагматизм та стремління жити не учорашнім днем, а прагнення до кращого майбутнього, до суспільства, в якому живе більшість цивілізованих країн. 

Та не всі котовчани скористались своїм конституційним правом обирати главу держави. З понад 31-ї тисячі зареєстрованих виборців проголосувало лише 14050 громадян. Інша половина, як це прийнято визначати, «проголосувала ногами», тобто не взяла участі у виборах. Що ж, це їхнє право, і такий їхній вибір. Не варто його засуджувати, а краще вивчити та прискіпливо розібратися, в чому причина такої ситуації, чому потенційні виборці не розгледіли серед запропонованих кандидатів того самого єдиного та спроможного стати виразником саме їх інтересів. 

Аналізуючи результати виборів по нашому 139-му територіальному округу, і, зокрема по Котовську, слід віддати належне їх організації та проведенню. Законодавство покладає організацію виборів, їх технічне забезпечення на місцях, на органи місцевого самоврядування. 

Міська влада зробила усе можливе, бо навіть більше, аби ці вибори пройшли, як того вимагає закон. Не втручаючись в їх перебіг, не виказуючи публічно чи приховано свої симпатії до кандидатів, тобто не використовуючи адмінресурс, керівництво міста через відповідальних осіб забезпечило чітку організацію волевиявлення котовчан. Всі виборчі комісії, від окружної і до дільничних, були повністю забезпечені всім необхідним. Враховувалось кожне побажання, чи пропозиція від голів комісій, аби на теренах нашого округу вибори пройшли у відповідності до чинного законодавства. Це вже встигли підтвердити, як члени комісій, численні спостерігачі,так і самі виборці. 

Добре спрацювали і правоохоронці. За інформацією прес-служби Котовського МВ міліції загальна кількість повідомлень щодо порушень в день голосування була навіть нижчою, аніж зазвичай. Зареєстровані правопорушення мали поодинокий характер та були пов’язані переважно з порушенням антиалкогольного законодавства. 

Отже, іще одні вибори вже в минулому, і Котовськ повертається до звичайного життя з його буднями та святами, зі сподіваннями на скорішу політичну та економічну стабілізацію. І кожен, хто 25 травня взяв в них участь, покладається саме на свій вибір, або ж на вподобання простої більшості, яка (так хочеться сподіватися!) цього разу не помилилась. 
Оглядач 

Спеціально для «Форпост-Котовськ»




Просмотров: 1344 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 4.3/6
Всего комментариев: 1
1 igo876988801  

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання