Суббота, 27.04.2024, 00:49

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Різне
Главная » 2011 » Октябрь » 15 » Громадські ради Одеської області – крок до становлення громадянського суспільства

15.10.2011 | 20:50
Громадські ради Одеської області – крок до становлення громадянського суспільства

Громадські ради Одеської області – крок до становлення громадянського суспільства

   На початку року в містах та районах одеської області були створені Громадські ради. Створені вони були при районних державних адміністраціях та при міськвиконкомах за ініціативою Президента України та за вимогою КМУ. Пройшло вже більше півроку, як діють громадські ради. Для того, щоб пройти навчання та поділитися досвідом, представники більш ніж 20 громадських рад Одеської області зібралися 8-9 жовтня в Одесі.
   8-9 жовтня 2011 Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» спільно з Одеським суспільним інститутом соціальних технологій (ОСІСТ) за сприяння управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Одеської обласної державної адміністрації провели в Одесі тренінг «Організація діяльності громадських рад» для представників громадських рад (ГР) Одеської області. Протягом двох днів двадцять шість представників інститутів громадянського суспільства з двадцяти трьох громадських рад Одеської області під керівництвом досвідченого тренера, кандидата політичних наук, Андрія Крупника, розбирали питання оптимальної структури, нормативно-правової бази та організації діловодства діяльності громадських рад, а також дізналися про механізми взаємодії ГР з органами публічної влади і громадськістю та способах їх застосування.
   Крім корисних знань і навичок, представники ГР змогли також познайомитися і налагодити зв'язки зі своїми колегами з інших рад регіону. Адже на тренінгу зібралися представники ГР практично з усіх районів Одеської області - від Кодимського на півночі, до Ренійського на півдні. Таким чином, тренінг став ще й унікальним комунікаційним майданчиком, в рамках якого його учасники обмінювалися досвідом, розповідали про проблеми і досягнення своїх ГР, що, за їхніми словами, було дуже корисно, оскільки, на даний момент, кожна рада "вариться у власному соку" і зв'язку з колегами навіть з сусіднього району, зазвичай, не має.
   Отримали учасники тренінгу й комплекти методичних матеріалів, за допомогою яких найближчим часом проведуть аналогічні навчальні семінари в своїх громадських радах. В наступному році ля членів ГР знову проведуть навчання, і за можливістю – зустріч з губернатором області Едуардом Матвійчуком. Весь цей комплекс заходів покликаний підвищити потенціал громадських рад Одещини і допомогти їм ефективно налагодити свою роботу.
   На тренінгу, що проводився для членів ГР, була присутня і Анна Орлова, заступник начальника управління внутрішньої політики Одеської облдержадміністрації (ООДА). Анна Орлова зазначила, що діяльність громадських рад знаходиться на постійному контролі Віктора Януковича, і до Секретаріату Президента щодня надходить інформація про ГР. Але головне завдання ГР, за словами представника ООДА, в тому, що саме цей орган, який складається з керівників громадських організацій регіону, є одним з головних в формуванні громадянського суспільства.
   В Котовську створені 2 ГР: при голові Котовської РДА та при Котовському міськвиконкомі. Про перші кроки громадських рад ми вже писали на сторінках нашої газети. Так, в ГР при міськвиконкомі, яку очолює Степан Бацура, нараховується 24 члени, і ця ГР вже провела декілька засідань, були створені постійні комісії та розроблений план роботи на рік.. В громадській раді при голові Котовської РДА всього 7 членів, але вона також є достатньо активною і на одному з останніх засідань розглядалось питання про заходи запобігання та протидії корупції. Цю громадську раду очолює Галина Іванюк, яка була учасницею тренінгу і розказала, що вже в жовтні проведе навчальний семінар для членів ГР при голові Котовської РДА. Треба зазначити, що громадські ради, що створені і діють в Котовську та Котовському районі, є достатньо активними, тому що в Одеській області є такі ГР, які провели 1-2 засідання, а подальшу роботу налагодити не можуть.
   Тренінг «Організація діяльності громадських рад» відбувся в рамках проекту «Підвищення спроможності громадських рад Одеської області», який виконує Одеська обласна організація ВГО «КВУ» спільно з ОСІСТ за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Проведення таких занять – не тільки можливість членам ГР навчитися, як правильно організувати свою роботу, а й крок до активізації діяльності та співпраці самих громадських рад.

 

 

Марина Сергіїва
Фото автора



Категория: Різне | Просмотров: 1279 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання