Суббота, 20.04.2024, 14:47

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

УПСЗН
Главная » 2013 » Июнь » 17 » До уваги інвалідів з обмеженими фізичними можливостями

17.06.2013 | 14:44
До уваги інвалідів з обмеженими фізичними можливостями

Управління праці та соціального захисту населення

Котовської міської ради повідомляє:


До уваги осіб з обмеженими фізичними можливостями

 

 

            Управління праці та соціального захисту населення Котовської міської ради доводить до відома мешканців нашого міста - осіб з обмеженими фізичними можливостями,  що в приміщенні управління можливо ознайомитися з  каталогами технічних та інших засобів реабілітації (візки, милиці, ходуни, палиці, меблі, протезно – ортопедичні вироби). Адреса управління:  вул.50 років Жовтня 229,  1 поверх,  кабінет № 4,  телефон 3-00-35.

 

       Також, ще раз нагадаємо, що технічні засоби реабілітації, це устрої, що мають певною мірою компенсувати людям із обмеженими можливостями їхні фізичні недоліки. Які це засоби реабілітації? Хто з громадян підпадає під забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації? Куди звертатися за їх отриманням? 

 

          Почнемо із засобів пересування. До них належать інвалідні візки (коляски) кількох цільових модифікацій: механічні кімнатні та для пересування по вулиці (дорослі й дитячі), а також такі, що оснащені електродвигуном. Засоби пересування - це також милиці, палиці, ходунки тощо.

      До технічних засобів реабілітації віднесено й спеціалізовані меблі, підставки та сидіння для ванни, санітарні стільці, надставки для унітазу, поручні. Є допоміжні засоби для особистої гігієни та додаткове оснащення, наприклад, протипролежневі подушки (тільки постійно лежачим).

        Слід назвати ще засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією, такі як магнітофони, диктофони, плеєри, годинники, мобільні телефони тощо.

До  засобів реабілітації належать, також, протезні вироби (включаючи протезно-ортопедичні, ортопедичне взуття).

КОМУ НАДАЮТЬСЯ ТАКІ ЗАСОБИ?

          До категорії осіб, які забезпечуються вказаними засобами, належать: інваліди та діти-інваліди; діти віком до 18 років із вадами слуху, зору, опорно-рухового апарату; ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ і ветерани державної пожежної охорони (забезпечуються протезно-ортопедичними виробами і спеціальними засобами для самообслуговування та догляду, які є обов'язковими для застосування у разі забезпечення протезними виробами); жінки після мастектомії (протези молочних залоз, ліфи, компресійні рукави); особи похилого віку (протези верхніх та нижніх кінцівок, спеціальні засоби для самообслуговування й догляду, які є обов'язковими для застосування у разі забезпечення протезними виробами).

        Інваліди, діти-інваліди та діти віком до 18 років забезпечуються технічними засобами реабілітації без права їхнього продажу, дарування й передачі протягом строку, на який видається такий засіб. Тобто, засоби реабілітації видаються неназавжди. Засоби, що не повертаються. - палиці, милиці, універсальна коляска (санітарний стілець) та засоби особистої гігієни.     

       Звертатися за отриманням технічних та інших засобів реабілітації потрібно до управлінь праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації (проживання). 

ЗІБРАТИ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ

       Для забезпечення технічними засобами реабілітації необхідно надати такі документизаяву, заповнену інвалідом, іншою особою (наприклад, похилого віку) або їхнім законним представником за встановленою формою. Із заявою про прохання взяти на облік пред'являються такі документи інваліда чи іншої особи: паспорт або свідоцтво про народження (для осіб віком до 16 років); висновок МСЕК про встановлення інвалідності для інвалідів) для дітей-інвалідів - висновок ЛКК) у разі, коли особа звертається вперше або змінюється група та причина інвалідності; індивідуальна програма реабілітації (для інваліда та дитини-інваліда) або висновок ЛКК щодо забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (інвалідів, група інвалідності яких установлена до 1 січня 2007 року); посвідчення про взяття на облік (для бездомних громадян); довідка про присвоєння ідентифікаційного коду для осіб, які досягли 18-річного віку (за наявності номера). Особам, які через релігійні переконання відмовилися від присвоєння ідентифікаційного коду, необхідно пред'явити паспорт із позначкою про наявність права здійснювати платежі без нього; довідка про реєстрацію місця проживання для дітей-інвалідів, дітей віком до 16 років та осіб, паспорти яких не містять відомостей про реєстрацію місця проживання (крім бездомних громадян); посвідчення, що підтверджує статус особи, котра має право на пільги, відповідно до законодавства (для ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і ветеранів державної пожежної охорони), довідка з місця проживання - для дітей.Законний представник інваліда чи іншої особи подає документи, що підтверджують його особу та повноваження законного представника.

      Наведений вище пакет документів необхідно подавати в повному обсязі  на  всі засоби реабілітації. Відмінностей немає, він однаковий. Оформити його не складно. А при виникненні питань щодо будь-яких технічних засобів реабілітації, спеціалісти управління праці та соціального захисту населення   готові надати вичерпні роз'яснення й сприяти вирішенню проблем осіб із обмеженими фізичними можливостями.

  

        Начальник управління        І.К. Коломейчук

 




Категория: УПСЗН | Просмотров: 1797 | Добавил: УПСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання