Пятница, 26.04.2024, 06:47

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 5
Гостей: 5
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

ЦБС Котовського району
Главная » 2012 » Январь » 24 » До 80-річчя утворення газети "Котовські вісті"

24.01.2012 | 20:14
До 80-річчя утворення газети "Котовські вісті"

до 80-річчя утворення газети "Котовські вісті"

В гостях у друзів - ювілярів!


 20 січня в святково прибраному приміщенні управління сільського господарства зібралися журналісти, позаштатні кореспонденти, робсількори, постійні читачі, друзі та поціновувачі газети, щоб відзначити знаменну дату в суспільно-політичному і культурному житті району. 80 років для друкованого видання – не малий термін, який можна назвати цілою епохою. Великий і тернистий шлях пройшла наша районна газета «Котовські вісті» з того часу, як в далекому 1932 році, 21 січня був надрукований перший номер газети «Довдиря».  

 Одними з самих широко представлених груп гостей свята були  бібліотекарі району, які є не тільки її передплатниками, а і активними популяризаторами.  Кожен номер газети не тільки перечитується бібліотекарем і відвідувачами бібліотек, підшивається, а і старанно зберігається.  Любий мешканець району може завжди звернутися до бібліотеки і знайти матеріал, який його цікавить за всі роки.  Котовська ЦРБ і бібліотеки району плідно співпрацюють з редакцією, адже на шпальтах газети оперативно і об’єктивно висвітлюються всі новини, в тому числі і культурне життя району. Часом джерелом такої інформації стають сільські бібліотекарі. Саме вони є активними дописувачами до газети. В своїх статтях вони розповідають про роботу бібліотек, про народні традиції, обряди та звичаї, краєзнавчі пошуки, про визначні події, які відбуваються в селі, про життя місцевих громад тощо.  





 Газетярів вітали представники адміністрації, трудові колективи, голови сільрад, колектив відділу освіти. Кожен знайшов теплі слова і підготував цікаві подарунки. Відділ культури до подарунку підійшов творчо: презентував картину – дружній шарж на працівників редакції, підготовлену методистом РЦКД Шапраном О.С., який з доброю посмішкою вручила начальник відділу культури та туризму Ольга Михайлівна Шапран, а директор ЦБС Котовського району  – настільну лампу у вигляді ліхтаря «Летюча миша», яка, за її словами, на цьому ювілеї символізує запалений редакторами газети в тридцятих роках творчий вогник, який палає і сьогодні, в час сучасних комп’ютерних технологій та інформаційних систем.  

 Одним з подарунків на святі  стала і підготовлена краєзнавчим відділом центральної районної бібліотеки виставка-експозиція «Корифеї котовської журналістики». Познайомитися з цією виставкою можуть всі бажаючі на сайті ЦБС Котовського району.
 Вшановуючи гостей свята, ветеранів та найкращих сількорів, редакція нагородила грамотами та сувенірами і  найкращих сільських дописувачів-бібліотекарів. Серед них: В.М.Рудик – с. М.Фонтан, неодноразовий переможець серед кращих сількорів, лауреат премії імені Н.Федоровича, В.І.Христич – с. Станіславка, Л.Б.Денисенко – с. Любомирка, О. А. Перебітюк – селище Борщі, а також колектив Котовської центральної районної бібліотеки за багаторічну співпрацю з районною газетою та з нагоди її 80-річчя.  
 Чудова концертна програма від працівників культури району, її живе дотепне ведення, кольорові кульки, щирі посмішки,  сльози на очах ветеранів газети, які ніхто не стримував, святковий номер улюбленої газети  в руках кожного з гостей  створили атмосферу піднесеного, душевного настрою всім присутнім.
 Бібліотеки району ще раз щиро вітають улюблену газету з таким поважним ювілеєм, бажають творчої наснаги, фінансового здоровʼя, інформаційного довголіття. І ще побажаємо, щоб в газеті зʼявилась нова рубрика: «Культура і життя», де будуть висвітлюватись всі події культурного життя району. Переконані, така рубрика додасть популярності газеті, а бібліотекарі зі свого боку будуть її активними дописувачами і зберігачами.



 З історією створення та становлення газети «Котовські вісті» ви можете ознайомитись на сайті Котовської ЦБС в розділі «Краєзнавчий гід»





Категория: ЦБС Котовського району | Просмотров: 1774 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання