Пятница, 03.05.2024, 21:15

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2011 » Июнь » 18 » ДИТЯЧІ ЛІТНІ ПРИШКІЛЬНІ ТАБОРИ В НАШОМУ МІСТІ, АБО ЧИМ ЗАЙМАЛИСЯ НАШІ ДІТИ В ЧЕРВНІ

18.06.2011 | 20:46
ДИТЯЧІ ЛІТНІ ПРИШКІЛЬНІ ТАБОРИ В НАШОМУ МІСТІ, АБО ЧИМ ЗАЙМАЛИСЯ НАШІ ДІТИ В ЧЕРВНІ

 
   Літо відкриває великі можливості для прилучення дітей, підлітків, юнацтва до священних сторінок історії України, традицій, звичаїв, обрядів, культури українського народу. Походи, екскурсії допоможуть розширити уявлення вихованців про Батьківщину, її минуле і сьогодення. Як відомо, однією з основних форм організованого відпочинку дітей та підлітків є літні пришкільні  табори, які  функціонують у літній період під час канікул.



    З 1 червня 2011 року, з початком літніх канікул, розпочалась робота 9 котовських пришкільних таборів денного перебування дітей і 8 таборів праці та відпочинку при загальноосвітніх навчальних закладах міста.  За словами Алли Кир’як, спеціаліста Котовського відділу освіти з питань виховної роботи та позашкільної освіти, охопила 1287 учнів: з них  1003 учнів 1-8 класів відпочивали у пришкільних таборах відпочинку та 284 старшокласники (10 класи) – у таборах праці та відпочинку. Для дітей, які відвідують пришкільні табори, в шкільних їдальнях було організовано харчування.

З метою організації повноцінного відпочинку  дітей у літній період 2011 року в закладах освіти міста було розроблено заходи щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей. Як відмітила Марія Мазур, перший заступник міського голови, канікули – це відпочинок для втомлених за весь навчальний рік наших дітей і саме  пришкільні табори відпочинку дають  невичерпані можливості для розвитку творчого потенціалу, задоволення їх особистих інтересів у процесі ігор, розваг та вільному виборі занять до душі.

Пришкільні табори відпочинку працюють за двома змінами: 1 зміна - з 1 червня по 15 червня 2011 року; 2 зміна - з 16 червня по 30 червня 2011 року. Пришкільні табори праці та відпочинку, де діти проходять ще і виробничу практику, працюють в одну зміну. У пришкільних таборах проходять оздоровлення дітей-сиріт, дітей, які позбавлені батьківського піклування, дітей-інвалідів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, а також дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей та з груп ризику.

  Кожна школа нашого міста  організувала по-своєму роботу літніх пришкільних таборів, тому кореспонденти «Котовської реклами» вирішили прослідкувати, чим зайняті учні в літніх таборах, які проводяться заходи. Найбільше привернула увагу школа № 5, де конкурси для дітей проходили декілька днів, самими цікавими з яких були «Чарівна галявина», «Книга рекордів табору», «Найсмішніший сміх», «Цирк на дроті», «Модниця літа-2011», «Україна має таланти», «Фантик» тощо. Назва табору 5-ї школи «Сонечко» було обрано невипадковою, бо саме слово «сонечко» випромінює тепло і затишок. Виховна робота в таборі забезпечує дотримання ними порядку дня, чистоти у загінних кімнатах, виконання санітарно-гігієнічних норм і правил. Особлива увага приділяється організації виховної роботи із збереження та зміцнення здоров’я дітей. В пришкільному таборі вміло обуло рганізовано роботу загонів: «Дружба», «Чебурашка», «Дивосвіт», «Антошка», «Мандарин», «Бджілка», «Здоров’я». Кожен загін мав свій девіз, обраний вихованцями. Девіз промовлявся на лінійках, зборах учнів. Також у кожного загону були стрічки певного кольору , які носили учні та вихователі загону, що придавало більшої урочистості всім заходам. Діти мали також свої загонові пісні, які булисвоєрідною візиткою колективу. Кожного ранку проходила у таборі ранкова лінійка, яка організовувала дітей на виконання путівки дня. На лінійці оголошувалось завдання та план роботи на день, заходи, які проходитимуться протягом дня. План роботи пришкільного табору було складено таким чином, що кожен день відповідав певному напрямку виховної роботи.

Цікаві в цій же 5-й школі були проведені заходи, спрямовані на розвиток моральних якостей учнів: операції «Збережемо нашу планету чистою»,  «Зелена п’ятка». Цікавими були конкурси для дітей, які викликали багато позитивних емоцій та на довго їм запам’ятаються: «Найсмішніший сміх», «Цирк на дроті», «Фантик»,  інтелектуальна гра «Найрозумніший», ігрова програма «Україна має таланти»,в яких приймали участь всі діти оздоровчого табору. В цікавій, веселій, дружній атмосфері проходив конкурс «Модниця літа-2011». Загони змагалися в умінні виготовляти наряди з різного матеріалу. Цікавими були моделі з сміттєпакетів, пластикових пляшок, газет, одноразових тарілок. Деякі заходи , що проводились в таборі вже, стали для школи традиційними: «День захисту дітей», «Свято відкриття табірної зміни», «Свято закриття зміни». Кожні заходи, змагання, конкурси відзначались певними місцями, а учні та їхні загони нагороджувались грамотами, солодкими призами. Як відзначила начальник табору відпочинку «Сонечко», Інна Кульчицька, кожен новий день, проведений дитиною в таборі приносить безліч нових вражень, нових відкриттів та нових переживань. Крім того, виховним процесом, що проходить в таборі, переймається і директор школи, Антоніна Лайтан, яку ми бачили щодня серед дітей, але не в якості суворого керівника, а в якості співучасника. Як відмитила директор 5-ї школи, така насичена програма для дітей готується щороку всіма членами педагогічного колективу, які вкладають всю душу і намагаються створити атмосферу дружби та довіри серед дітей. Впродовж кожного дня було видно, що діти йдуть додому в піднесеному стані і поділилися з нами своїми враженнями. За словами дітей, вони чекають на початок кожного дня з великим задоволенням і цікавістю того, що ж нового приготують керівники табору.

По закінченні табірної зміни неозброєним оком було видно, що багато дітей здружилось, навчилось
 доцільно проводити час відпочинку, спостерігати і досліджувати природу рудного краю, дбайливо ставитися до свого життя і здоров’я, вміли самостійно організовувати свій час.

 Виховання підростаючого покоління є безперервним педагогічним процесом, який розвивається і продовжується в літніх таборах відпочинку. Їх діяльність спрямована на організацію дозвілля і відпочинку, зміцнення здоров'я, задоволення інтересів і духовних запитів дітей, підлітків і юнацтва. 
Зміст, форми і методи їх роботи визначаються статусом і будуються на принципах самоврядування та демократії, культурно-історичних традицій, пріоритетності загальнолюдських надбань і цінностей.  Організація виховного процесу в літньому таборі відпочинку здійснюється з урахуванням специфіки життя і діяльності тимчасового дитячого колективу в період літніх канікул. Одночасно влітку продовжується розпочата в загальноосвітніх навчальних закладах робота з формування інтересів та уподобань дітей та підлітків. Правильно організований відпочинок – це гарний настрій, здоров’я, нові друзі. Це розкриття свого творчого потенціалу і заряд бадьорості на тривалий час.

Світлана Федорова

Фото: Віктор Зуєв

По материалам газеты "Котовская реклама"



Категория: Новини міста | Просмотров: 3151 | Добавил: kotovsk | Теги: ДИТЯЧІ ЛІТНІ ПРИШКІЛЬНІ ТАБОРИ В НА, АБО ЧИМ ЗАЙМАЛИСЯ НАШІ ДІТИ В ЧЕРВН | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання