Пятница, 19.04.2024, 07:51

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини району
Главная » 2011 » Сентябрь » 28 » ДЕНЬ ВЧИТЕЛЯ В КОТОВСЬКОМУ РАЙОНІ

28.09.2011 | 20:24
ДЕНЬ ВЧИТЕЛЯ В КОТОВСЬКОМУ РАЙОНІ

ДЕНЬ ВЧИТЕЛЯ В КОТОВСЬКОМУ РАЙОНІ:
ВШАНОВУВАННЯ ВИДАТНИХ ТА НАГОРОДЖЕННЯ ГІДНИХ ОСВІТЯН


   Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано міжнародною організацією ЮНЕСКО в 1994 році. В Україні День працівників освіти згідно з Указом Президента України від  11 вересня 1994 року відзначається в першу неділю жовтня. В 2011 році Український День вчителя припадає на 2 жовтня, але в Котовському районі для зручності вирішено було його святкувати в середу, 28 вересня. Саме в цей день і вітали та вшановували тих праівників освіти, котрі за останні роки зробили внесок в розвиток освіти в нашому регіоні. Сам захід проходив в домі культури села Коси.
   Багато громадян України, які отримали освіту в той час, коли країна входила як республіка до складу СРСР, пам’ятають святкові букети айстр і хризантем, які вручали за традицією або з щирою подякою викладачам в День учителя. Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, навчають більше п’яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни. Котовський район також відомий своїми досягненнями в галузі освіти в Одеській області і нашим освітянам є чим пишатися. Саме тому в цьому році на святкування Дня вчителя в нашому районі зібрався повний зал освітян Дому культури села Коси. Сам захід організовувався та проводився також працівниками відділу освіти Котовської райдержадміністрації (РДА).
   Сам урочистий захід для працівників освіти Котовського району був проведений на високому рівні. Ведучі, теж працівники освіти, Алла Натіна та Оксана Колпакова, розпочали своє вступне слово з того, що жодного вченого, жодного поета, мислителя тощо не було б на нашій землі, якщо б не професія вчителя. Після оголошення тих освітян, які запрошені на свято, першим привітав вчителів голова Котовської РДА Володимир Павлович Синько. Володимир Павлович не забув як про "ветеранів” викладацької діяльності, так і про "піонерів”, тобто тих вчителів, які прийшли працюювати в школу перший рік. І таких в Котовському районі немало, але для всіх є спільна проблема — немає житла. Саме цю проблему пообіцяв вирішити голова Котовської райдержадміністрації. Вітали вчителів і начальник відділу освіти Котвоської РДА Віктор Герасименко, та голова райкому профспілки працівників освіти Оксана Біслічук.
   Самими першими привітали ветеранів педагогічної праці, які хоч і на заслуженому відпочинку, але душею і серцем завжди з колективами своїх шкіл. Так, привітали Мазур Галину Андріївну – колишнього директора, вчителя Олексіївської ЗОШ І-ІІ ст.,  Черепаніну Юлію Іванівну – вчителя географії, методиста районного центру дитячої творчості; Єжель Любов Броніславівну – вчителя початкових класів Соболівської ЗОШ І-ІІ ст.; Спінула Володимира Івановича – вчителя математики, фізики, трудового навчання Липецької ЗОШ І-ІІІ ст. та Рачинську Таїсію Іванівну – методист дошкільної освіти Котовського РМК. Вшанували і пам'ять всіх колег, яких уже немає,  хвилиною мовчання.
   З кожним роком на освітянському обрії Котовського району з'являються нові імена молодих учителів, які вирішили присвятити своє життя дітям. Не забули також привітати і відмитити учорашніх випускників педагогічних навчальних закладів, йкі в цьому році поповнили ряди вчителів. Таких в нашому районі аж 5.
   Цього року була започаткована  нова традиція – вшанування вчительських династій. Продовжувачами наших мрій, надій і сподівань є діти, які нерідко стають і продовжувачами та носіями професії своїх батьків. Котовський районний педагогічний загал багатий на такі династії. Із 480 педагогів налічується близько 35 династій. Серед прізвищ педагогів, які виховали та долучили до праці вчителя своїх найближчих родичів, називали династію Сай, зокрема Олексія Михайловича, загальний стаж роботи на освітянській ниві становить аж 42 роки, Тамару Макарівну, котра віддала наймолодшим учням 24 роки вчительської праці; Оксану Олексіївну, яка є представником династії великої педагогічної родини і вже 16 років крокує педагогічною стежкою. Відзначили і династію Біслічуків, зокрема Ганну Іванівну ті її  сина Олександра Анатолійовича, династію Першегуб, зокрема Миколу Федоровича, його дружину Ніну Василівну та доньку Ярославу Миколаївну. Не менш відомими та працьовитими є представники вчительських династій Іскрових, Мельниченків, Думбрав, Остапенків, Іванюків, Мойсенеців, Ворон,  Булатів,  Контузорових, Нечепуренків, Токанів Доди, Дроздових Степових, Івасюків, Петрухіних та Шаларів. Який ще район Одеської області може пишатися таким розмаїттям вчительських династій?
   Цікавим моментом освітянського свята було привітання і нагородження тих вчителів, які стали пеереможцями щорічнрого конккурсу "Вчитель-року”. Нагороджував цих відомих вчителів району начальник віділу освіти Віктор Герасименко. Саме ці вчителі дають іншим приклад як треба викладати в школі свій предмет. Це вчителі Крецул Олена Іванівна, вчитель початкових класів Куяльницької ЗОШ І-ІІІ ст., Хаунова Наталя Володимирівна, вчитель російської мови та світової літератури Борщівської ЗОШ № 1 І-ІІІ ст., Штогрін Олена Анатоліївна, вчитель початкових класів Бочманівської ЗОШ І-ІІ ст., Чебан Олеся Валентинівна, вчитель світової літератури Гидеримської ЗОШ І-ІІІ ст., Шершун Людмила Миколаївна, вчитель початкових класів Нестоїтської ЗОШ І-ІІІ ст., вчитель Качурівської ЗОШ                І-ІІІ ст. Самошина Алла Сергіївна, вчитель Борщівської ЗОШ-садка №2 І-ІІІ ст. Лукомська Леся Георгіївна.
   В кінці заходу ведучі виловидли слова вдячності всім, хто допоміг в організації та проведення такого чудового заходу для працівників освіти. Цікаво, що жодної копійки з місцевого бюджету не було виділено на цей захід. Це свято вдалося провести завдяки матеріальній підтримці народного депутата України від ПР Леоніда Клімова, який постійно підтримує культурні та спортивні заходи, які проходять в нашому регіоні. Крім Леоніда Клімова, слова подяки лунали і керівництву Котовського району, Володимиру Синьку та Олегу Бордюжі, начальнику відділу культури Котовської РДА Ользі Шапран та голові районного будинку культури Михайлу Іванову, завдяки якім була надана можливість в музичній підтримці заходу, голові Районній профспілковій організації працівників освіти і науки в особі Оксані Біслічук. Небайдужмими до свята вчителів виявилися і підприємці Котвоського району, які виступили спонсорами заходу. Ці підприємці — відомі в районі меценати Микола Перлій та Іван Думбрава.
   Жоден з учасників свята не пішов додому без посмішки на обличчі.  І добре, що на сьогоднішній день існує така величезна підтримка працівників освіти і з боку депутатів, і з боку підприємців, і з боку місцевої влади! Все це вселяє надію, що освіта в нашій країни таки буде на самому високому рівні!

Зуєв Віктор
Фото: Зуєв Віктор, Наталія Жук



Категория: Новини району | Просмотров: 1571 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання