Пятница, 26.04.2024, 04:36

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 5
Гостей: 5
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2012 » Апрель » 27 » Де відпочити дитині?

27.04.2012 | 20:50
Де відпочити дитині?

Де відпочити дитині?


 Скоро літо. Це пора відпочинку та оздоровлення для всіх людей. Можливо не всі дорослі можуть дозволити собі літню відпустку, а от дітей кожного літа чекає купа різноманітних таборів. Починаючи зі всесвітньовідомого «Артека» і закінчуючи денним табором відпочинку при школі – всі вони працюватимуть для них.

 Як Котовськ готується до чергової оздоровчої кампанії в 2012 році, 18 квітня всі відповідальні чиновники доповідали на засіданні міської Координаційної Ради. Кожен давав свої настанови та поради педагогам, як правильно організувати літні табори для дітей. І все було гаразд для організаторів, доки не настала черга представника санітарно-епідеміологічної служби. Виявилось, що котовські школи не настільки добре готові до літнього відпочинку, як того хотілося б.

 По-перше, є проблеми організаційні. Чомусь ті табори, які організовують в Котовську, не відповідають діючому законодавству України. Наприклад, згідно Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», період перебування дітей в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку повинен тривати не менше 14 днів. А котовське Управління у справах сім’ї та молоді запланувало зміни по 10 і 11 днів. От і постає питання, чому чиновники не знають профільного закону? Інша організаційна проблема – відсутність умов для відпочинку дітей, тобто сну. Тільки у школі №8 та №9 є умови для післяобіднього сну дітей. А у таборі дитина знаходиться щонайменше 6 годин. Як відповідальні чиновники планують вирішувати цю проблему, на засіданні сказано не було. Та це лише найменші проблеми.

 А от найбільшою проблемою є якість і кількість харчів у таборах відпочинку. Наприклад, у 2011 році на харчування в таборах виділялось по 6 (шість!) гривень на дитину в день. В цьому році виділяється вже по 8 (вісім!) гривень, для того щоб погодувати дитину 2 рази в день. Тобто на сніданок та обід по 4 гривні… Чим будуть годувати школярів на таку суму, теж залишилось загадкою, оскільки перспективного меню для таборів також не розроблено. Таке харчування викликає занепокоєння, оскільки низька якість харчів сприяє поширенню хвороб органів травлення, зниженню імунітету. Також хотілося б вказати, що в останні роки знизилось споживання продуктів, багатих білками тваринного походження (м’ясо, молоко та молочні продукти, риба) і фруктів. Одночасно збільшилось споживання продуктів, які містять вуглеводи (хліб, крупи, вироби з борошна). Не дотримуються норми харчування згідно Постанови Кабінету Міністрів України №1591 від 22 листопада 2004р. «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» додаток 6. І знову питання, питання, питання… Чому фінансування начебто збільшується, а споживання тваринних білків зменшується? Чому не дотримуються законні норми по харчуванню дітей? Чому влітку для дітей бракує фруктів?

 Відповіді на всі ці питання наша газета вже друкувала в статті «Опт дороже розницы: особенности национальной закупки». Нагадаю, виявилося, що під час проведення тендерів на закупівлю харчування для закладів освіти чиновниками мерії було допущена низка кричущих помилок, внаслідок яких місто втратило 420 тис. грн.

 Після таких фактів якось дивно чути від посадовців «Немає грошей на все, що треба». Так часто буває в житті – кошти є, але витрачаються на зовсім не потрібні речі.

 А далі – такий собі «дріб’язок», на який воліють не звертати увагу керівники всіх рівнів: прибирання територій, сміттєві баки, кип’ячена питна вода (бо воду з-під крана дітям пити не можна), медичні працівники, умови для дотримання особистої гігієни. Все це має бути за законом, для того щоб зробити відпочинок дітей безпечним.

 Наші котовські чиновники займають свої пости вже не перший рік, а дехто – не перше десятиліття. Тоді чому ж за місяць до початку відпочинку дітей, який почнеться 1 червня, місто має такі проблеми з дитячими таборами? Невже кожного року доводиться починати все наново? Чи, може, ці проблеми стали хронічними для міста і чиновники вже не можуть їх вирішити?

Олександр Рудий
Котовська реклама



Категория: Новини міста | Просмотров: 2390 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання