Четверг, 18.04.2024, 15:51

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 5
Гостей: 5
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини України
Главная » 2013 » Сентябрь » 19 » ЦЕНА ЗАГРАНПАСПОРТА - ОТКРОВЕННЫЙ ПРОИЗВОЛ ВЛАСТИ

19.09.2013 | 13:22
ЦЕНА ЗАГРАНПАСПОРТА - ОТКРОВЕННЫЙ ПРОИЗВОЛ ВЛАСТИ

  

  Півтора роки назад кілька активістів в Миколаєві прийшли робити закордонні паспорти і побачили неприховану корупцію в приміщенні паспортних столів. Так розпочалася кампанія ДемАльянсу "Стоп свавіллю в паспортних столах".

  За цей час було багато боротьби: десятки рейдів по паспортним столам, пікети, звернення в прокуратуру, суди тощо. І ось нарешті, пройшовши всі судові інстанції і отримавши заяви прокуратури вдалось довести, що ціна закордонного паспорта складає 170 гривень.
  Однак, Державна Міграційна Служба (ДМС) продовжує своє свавілля, цього разу навіть не ховаючись.

  Афера  національних масштабів

  Фактична  вартість закордонного паспорту, яку нав’язують громадянам, коливається від одного регіону до іншого, але середня по Україні близько 600 гривень.

  На дошках оголошень можна побачити купу платежів, які є незаконними, та біля кас стоять черги на їх сплату. Зрозуміти масштаби афери допоможе проста арифметика.
  За 2012 рік громадянам України виготовлено понад 1 мільйон паспортів. Корупційний заробіток становить близько 200 гривень для підприємств-прокладок та ще 200 для ДМС на кожному паспорті. Тож за 2012 за рік сума здирництва склала 400 мільйонів гривень.
  Схема отримання цих прибутків вже відома і доволі проста. Українці сплачують корупційні збори підприємствам-прокладкам, таким як "Інформ-Ресурси", "Документ", "ВУСО" та іншим, чиї представники сидять безпосередньо в приміщенні паспортного столу.
  Всі працівники ДМС чітко розуміють завдання пріоритетності отримання доходу саме підприємствами-прокладками.
  Для цього створені всі умови: відсутність бейджів, які повинні були б ідентифікувати держслужбовця, находження посередників в одних кабінетах з службовцями, відсутність табличок на кабінетах в яких ведуть прийом посередники та, врешті-решт, свідоме переадресування громадян саме до працівників прокладок.
  Для них скрізь зелена дорога: роздають платіжки, всі необхідні бланки, "консультують громадян", не надаючи повної інформації, працюють з персональним даними, не будучи уповноваженими на те, фактично відбирають хліб у працівників ДМС.
  Та ніхто не ображається – наказ такий. Це лише формально ДМС є державною установою для  обслуговування громадян з паспортних питань, насправді ж обслуговує вона інтереси декого іншого.
  На допомогу забезпечення цієї масштабної афери приходять інші відомства.
  Міліція, прокуратура, Уповноважений з прав людини не те, що не помічають порушень. Вони відверто виступають з заявами про те, що в ДМС все нормально, а якщо і мають місце якісь порушення, то вони мізерні і не суттєві.
  На думку правоохоронців та службовців, громадяни, які мають на руках рішення суду, нічого не розуміють в законодавстві, як і судді, які їх виносили.

  Перемогти
систему можна! Доведено громадянами України


  Потрапивши  в кабінет паспортиста доведеться розчаруватись у своїх знаннях законодавства.

  Хамство, грубість, відчуття безкарності та безмежних повноважень так і брижче від службовців найменшого рангу, вже не кажучи про керівництво установи.
  Коли ти ставиш загату потоку корупції та свавіллю, цей потік намагається тебе потопити.


  Активіст Іван Фурлет на собі відчув машину паспортистів. Отримавши незаконні відмови виготовити йому паспорт за ціною 170 гривень, він звернувся до суду, де отримав підтвердження незаконності вимог працівників паспортного столу.

  Ще одне підтвердження надав апеляційний суд, але в ДМС і надалі відмовляються видавати документ громадянину. Цей випадок не поодинокий.
  По справі громадянина Ігора Блюменталя було пройдено ще далі. Незаконність вимог працівників ДМС було доведено у всіх 3х інстанціях.
  На сьогоднішній день є рішення ВАСУ, в якому чітко аргументовано незаконність вимог держслужбовців сплати якихось інших платежів окрім державного мита – 170 гривень.
  Всі інші послуги можуть надаватися лише за письмовою заявою громадянина, який бажає їх отримати.
  Та в ДМС навіть оком не моргнули. Місцеві керівники не беруть на себе ініціатив жодних рішень – прослідковується чітка диктатура в умовах кризового менеджменту.
  Всі питання по "занадто розумних громадянах" вирішуються в телефонному режимі з київським керівництвом.
  Кожна така ситуація на контролі самого начальника ДМС України. Диктатура визначає навіть радіо-хвилю, яка має грати в кабінетах ДМС, бо саме на цій хвилі крутять промо-ролик ДП "Документ".

  Свавілля  прикриває Сім’я?

  Очевидно, що таке відверте беззаконня мусить мати за собою серйозну "кришу". Одна справа, коли корупція кулуарна, і зовсім інша, коли державний орган публічно плює на рішення судів.
  Можливо наступні логічні ланцюжки розставлять все на свої місця.
  Голову Державної міграційної служби призначає президент України. За дивним збігом обставин, чинний голова ДМС – Ковальчук почав свою кар’єру з управління МВС в Донецькій області та так стрімко почав "розвиватися", що опинився в кріслі керівника новоствореної Міграційної служби.
  Не так давно ДМС почала встановлювати у своїх відділеннях платіжні термінали для начебто спрощення оплати. Цікавим фактом є те що договір про співпрацю в цьому прояві покращення було підписано з маловідомим "УкрБізнесБанком".
  Як вже повідомлялось, саме в "УкрБізнесБанку" відкриті рахунку всіх підприємств, які задіяні в схемах відчуження, обслуговування та забудови "Межигір'я".
  Тут мають рахунки і "Дом Лесника", що володіє землею в мисливському господарстві в Сухолуччі, будує там готельно-розважальний комплекс, і "СПС-Груп", яка постачає в "Межигір'я" німецьку "обналічку", і "КиївУніверсалСервіс", що надає послуги ЖЕКа на території "Межигір'я", і "Танталіт", який володіє 127 гектарами в "Межигір'ї", будує там гольф-, яхт- і кінний клуб, і "Девелоперська компанія АВК", замовник всіх будівельних робіт в "Межигір'ї".
  Ситуація із закордонними паспортами – це важливий індикатор еволюції режиму Януковича. Якщо в багатьох інших випадках влада хоч якось намагається зберегти обличчя, знаходячи крайніх чи змінюючи закони, то у випадку ДМС ніхто навіть не переймається такими банальностями.
  Закон законом, а їм "сім’ю" годувати потрібно. Це тільки перший приклад, коли публічна корупція залишається безкарною, і цей "успішний" досвід скоро запозичать інші відомства.
 Відмовити одному громадянину можна, ігнорувати мільйон не вдасться. Ми багато пройшли і йтимемо до кінця!

  Дмитро Ткачук, голова житомирського осередку Демократичний Альянс, для УП: pravda.com.ua

P.S.

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

05.06.2013 р.     N К/800/10107/13

  Колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі: 

  Весельської Т. Ф., Мойсюка М. І., Ситникова О. Ф., 

 провівши в порядку письмового провадження касаційний розгляд адміністративної справи за позовною заявою ОСОБА_4 до служби громадянства і реєстрації фізичних осіб Орджонікідзевського районного відділу Запорізького міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України (далі - СГІРФО Орджонікідзевського РВ Запорізького МУ ГУ МВС України) про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, провадження в якій відкрито за касаційною каргою Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області, до якої приєдналася Державна міграційна служба України (далі - ДМС України), на постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 5 лютого 2013 року (Постанова N 0870/6614/12, 9101/148531/2012), 

встановила:

  У липні 2012 року ОСОБА_4 пред'явив у суді позов до СГІРФО Орджонікідзевського РВ Запорізького МУ ГУ МВС України, в якому просив визнати протиправними дії щодо відмови в оформленні йому паспорта громадянина України для тимчасових поїздок за кордон, зобов'язати оформити йому такий паспорт на підставі поданих документів, відповідно до Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, посилаючись на те, що відповідач вимагає від нього оплату додаткових платежів, не передбачених зазначеними Правилами.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 1 серпня 2012 року (Постанова N 0870/6614/12) ОСОБА_4 відмовлено в задоволенні позовних вимог.

  Постанова суду першої інстанції мотивована обґрунтованістю відмови СГІРФО Орджонікідзевського РВ Запорізького МУ ГУ МВС України в оформленні ОСОБА_4 паспорта громадянина України для виїзду за кордон, оскільки останній не оплатив послуги з питання оформлення та видачі такого паспорта та вартість його бланку, що передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року N 1098 "Деякі питання надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг" (Постанова N 1098).

  Під час апеляційного розгляду справи апеляційний суд замінив відповідача у справі з СГІРФО Орджонікідзевського РВ Запорізького МУ ГУ МВС України на Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області (далі - УДМСУ в Запорізькій області), у зв'язку з передачею останньому повноважень з питань оформлення і видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон та проїзних документів дитини, згідно з наказом МВС України від 27 грудня 2012 року за N 1200.

  Постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 5 лютого 2013 року (Постанова N 0870/6614/12, 9101/148531/2012) постанову суду першої інстанції скасовано та ухвалено нову, про задоволення позову. Визнано неправомірними дії СГІРФО Орджонікідзевського РВ Запорізького МУ ГУ МВС України щодо відмови в оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон ОСОБА_4 Зобов'язано УДМСУ в Запорізькій області оформити та видати ОСОБА_4 такий паспорт на підставі поданих ним документів.

  В обґрунтування касаційної скарги УДМСУ в Запорізькій області та ДМС України, яка до неї приєдналася, посилаються на неправильне застосування апеляційним судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, у зв'язку з чим ставлять питання про її скасування та залишення в силі постанови суду першої інстанції.

  В запереченні на касаційну скаргу ОСОБА_4 просить залишити без змін рішення суду апеляційної інстанції, посилаючись на його законність і обґрунтованість.

  Заслухавши доповідь судді, обговоривши доводи касаційної скарги, перевіривши матеріали справи та рішення, що приймалися під час її розгляду, колегія суддів вважає, що касаційна скарга підлягає частковому задоволенню з огляду на таке.

  Порядок здійснення права громадян України на виїзд з України і в'їзд в Україну, порядок оформлення документів для зарубіжних поїздок і порядок розв'язання спорів у цій сфері визначені Законом України від 21 січня 1994 року за N 3857-XII "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" (далі - Закон N 3857-XII).

  Статтею 7 цього Закону передбачено, що Правила оформлення і видачі паспортів, їх тимчасового затримання та вилучення визначаються відповідно до цього Закону Кабінетом Міністрів України і підлягають опублікуванню.

  Такі Правила затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 1995 року за N 231 "Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення" (далі - Правила).

  Як зазначалося вище, підставою для відмови ОСОБА_4 в оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон (далі - паспорт) стало неподання ним додатково, до пакета документів, визначених пунктом 10 Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 1995 року за N 231, двох квитанцій - про оплату послуг з питання оформлення та видачі паспорта громадянина для виїзду за кордон та про оплату вартості бланку паспорта.

  Відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

  Скасовуючи постанову суду першої інстанції та задовольняючи позовні вимоги ОСОБА_4, апеляційний суд обґрунтовано виходив з того, що порядок оформлення та видачі паспортів, визначений Законом N 3857-XII та Правилами, а тому СГІРФО Орджонікідзевського РВ Запорізького МУ ГУ МВС України не мав права вимагати від нього подання інших, не передбачених цими Законом та Порядком, документів і платежів.

  Окрім того, провівши правовий аналіз положень постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року N 1098 "Деякі питання надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг" (Постанова N 1098), на яку послався відповідач в обґрунтування спірного рішення, апеляційний суд дійшов правильного висновку, що такі послуги можуть надаватися особі лише за її письмовою заявою, тобто за наявності у неї бажання їх отримати, і не мають обов'язкового характеру. В іншому ж разі, ця постанова суперечитиме статті 7 Закону N 3857-XII, яка чітко визначає, що правила оформлення і видачі паспортів визначаються Кабінетом Міністрів України відповідно до цього Закону і підлягають опублікуванню.

  Також, як вірно зазначив апеляційний суд, особа, яка звертається за оформленням паспорта, зобов'язана відповідно до пункту 10 Правил оплатити державне мито за оформлення і видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон у розмірі 170 гривень і, оплачуючи послугу відповідача "оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон" у розмірі 87 гривень 15 копійок, у такий спосіб сплачує вартість одних і тих же його дій (послуг) вдруге.

  Суті такої послуги не пояснив і представник УДМСУ в Запорізькій області під час апеляційного розгляду справи, а відповідно до частини другої статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

  Не доведено відповідачем під час розгляду справи і правомірності своїх вимог зі сплати послуги, що передбачає видачу бланка.

  Так, пунктом 4 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року N 1098 (Постанова N 1098), визначено, що у разі надання послуги, що передбачає видачу бланка, розмір плати за її надання визначається з урахуванням витрат, пов'язаних з придбанням відповідної продукції.

  На вимогу суду надати докази вартості бланку паспорта представник відповідача надав лист ДМС України, адресований його територіальним управлінням, про те, що відносини між нею та консорціумом "ЄДАПС" (виробником персоніфікованих документів) є конфіденційною інформацією.

  Таким чином, при вирішенні даного спору апеляційний суд надав правильну юридичну оцінку обставинам у справі та дійшов обґрунтованого висновку, що постанова Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року N 1098 (Постанова N 1098), на яку послався відповідач в обґрунтування своїх заперечень на позов, правовідносини у сфері оформлення та видачі паспортів громадян України для виїзду за кордон не регулює, а тому не підлягає застосуванню до спірних правовідносин.

  Разом із тим, задовольнивши позовні вимоги в частині зобов'язання УДМСУ в Запорізькій області оформити та видати ОСОБА_4 паспорт громадянина України для виїзду за кордон, апеляційний суд втрутився в дискреційні повноваження цього органу державної влади, що є недопустимим, а тому його рішення в цій частині підлягає зміні.

  Відповідно до статті 225 КАС України суд касаційної інстанції має право змінити судове рішення, якщо у справі немає необхідності досліджувати нові докази або встановлювати обставини, а судове рішення, яке змінюється, є помилковим лише в частині.

  Керуючись статтями 222, 225, 232 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів 

постановила:

  Касаційну скаргу Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області, до якої приєдналася Державна міграційна служба України, задовольнити частково.

  Постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 5 лютого 2013 року (Постанова N 0870/6614/12, 9101/148531/2012) змінити.

  Викласти абзац четвертий її резолютивної частини в такій редакції:

  "Зобов'язати Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області повторно розглянути питання щодо оформлення та видачі ОСОБА_4 паспорта громадянина України для виїзду за кордон на підставі поданих ним документів".

  В іншій частині постанову суду апеляційної інстанції залишити без змін.

  Постанова набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії сторонам та оскарженню не підлягає.

  

  Судді: 

  Т. Ф. Весельська

  М. І. Мойсюк

  О. Ф. Ситников

 





Категория: Новини України | Просмотров: 4149 | Добавил: bacha | Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 26
1 spartak  
Этих чинуш из ДМС нужно давить как клопов!


5 Андрей  


2 spartak  


3 spartak  

7 osaul62  
Уважаемый спартак. прежде чем выставлять этот бред на сайт, поинтересуйтесь последними событиями в Державе, решениями Высшего суда Украины, а не будоражите народ. Честь имею!

4 spartak  


6 osaul62  
Самое интересное в этой статье, то что автор написал самую, что ни наесть чепуху и бред, а так же снял на видео бред заказчика загранпаспорта. Во первых решением Высшего суда Украины все расценки по оформлению загранпаспорта гражданина Украины для выезда за границу признаны как законные и в общей сумме стоимость оформления паспорта составляет около 500 грн. Во вторых - где это видео снимали, случайно не в психушке (извините за выражение) Гражданин, который обратился по вопросу оформления загранпаспорта по всей видимости неадекватен так как для оформления загран паспорта предъявляются такие документы: паспорт гражданина Украины (внутренний), индификационный код. С паспорта снимаются две ксерокопии 1,2 и страничка со штампом регистрации по месту жительства и копию кода. Фотографии не сдаются - это в прошлом. Лица призывного возраста имеющие право на отсрочку от действительной срочной службы представляют форму " с военкомата. В случае если гражданин имел ранее загранпаспорт и его сроки истекли, то тогда он сдаётся работнику оформляющего новый загранпаспорт. Всю необходимую документацию после сдачи указных документов оформляет работник ДМС, а не как гражданин ссылается на законы о милиции и так далее. ДМС не является структурным подразделением МВД пора это знать. Справку о наличии или отсутствии уголовного преследования при оформлении загранпаспорта делать обязательно. Советую всем кто решит оформить загранпаспорт лучше обратитесь к работнику ДМС, который всё Вам доходчиво разъяснит. Учредителям сайта совет - не размещайте не проверенную информацию, она вводит граждан в заблуждение.

8 Yurec  
Высшего суда в Украине не существует - это точно бред (есть Верховный Суд)! И еще товарищ осаул или как Вас там, ДМС, является органом исполнительной власти деятельность которого направляется и координируется МВС. Так что свои ля-ля оставьте при себе, ДМС подчиняется КМУ через МВС!!!

9 spartak  
Цитата: "...стоимость оформления паспорта составляет около 500 грн....". Это неконкретно. В этом и кроется элемент коррупции!!!
Cтруктура
Міністерства внутрішніх справ України
(станом на 06.09.2013 р.)

1. Керівництво
2. Департамент забезпечення діяльності Міністра, стратегічного аналізу та прогнозування
3. Радники МВС
4. Департамент внутрішньої безпеки

Кримінальна міліція
5. Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю
6. Департамент карного розшуку
7. Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю
8. Департамент оперативної служби
9. Департамент оперативно-технічних заходів
10. Департамент боротьби зі злочинами, повязаними з торгівлею людьми
11. Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків
12. Управління боротьби з кіберзлочинністю
13. Робочий апарат Укрбюро Інтерполу

Міліція громадської безпеки
14. Департамент громадської безпеки
15. Департамент Державної автомобільної інспекції
16. Відділ ветеринарної міліції
17. Управління кримінальної міліції у справах дітей

18. Головне слідче управління
19. Департамент транспортної міліції
20. Головний штаб (на правах департаменту)
21. Департамент інформаційно-аналітичного забезпечення
22. Департамент кадрового забезпечення
23. Департамент фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку
24. Департамент матеріального забезпечення
25. Департамент внутрішнього аудиту
26. Департамент режимно-секретного та документального забезпечення
27. Управління зв’язків із громадськістю
28. Управління юридичного забезпечення
29. Управління міжнародних зв’язків
30. Управління медичного забезпечення та реабілітації
31. Управління взаємодії з центральними органами виконавчої влади та органами військового управління

Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр

Державний науково-дослідний інститут

Державна міграційна служба України
(центральний орган виконавчої влади, діяльність якого координується Міністром внутрішніх справ)


Головне управління внутрішніх військ (орган військового управління)
Департамент Державної служби охорони (функціонує при Міністерстві)

При використанні матеріалу гіперпосилання на mvs.gov.ua обов`язкове


Это с официального сайта МВД Украины

10 osaul62  
Для неграмотных:Высший специализированный суд Украины по рассмотрению гражданских и уголовных делПредседатель:Фесенко Леонид ИвановичКонтактная информацияАдрес:01043, г. Киев, ул. Пилипа Орлика, 4-аТелефон(ы):044 363-41-50Веб-сайт:http://sc.gov.ua/График работыПонедельник - четверг:c 9:15 до 17:45Пятница:c 9:15 до 16:30Обеденный перерыв:c 13 до 14.  Если Вы такой образованный, то напомню, что курировать и руководить это две больших разницы.

18 Yurec  
Так вот так нужно и писать, грамотный Вы наш... а не высший суд и номер решения не мешал бы! А направлять - это как по Вашему не руководить, умник Вы наш и просветитель! И не курирует, а координирует, а это две большие разницы, если я Вас начну координировать, то Вы такую чепуху писать не будете, поскольку координация это прежде всего контроль и влияние на отклонение от политического курса соответствующего министерства.

11 osaul62  
Уважаемый "спартак" выясните для себя вопрос по ГУ ГМС. Министр МВД Украины координирует действия миграционной службы, но никах ней не руководит.

12 osaul62  
По вопросу стоимости загранпаспорта написал, что около 500 грн. и это Вы считаете некорректно. Нет всё правильно я написал и никакой коррупции здесь нет. объясняю непонятливым почему около: зайдите в банки г. Котовска: Имексбанк, Укргазбанк, Пивденный, Ощадбанк и поинтересуйтесь сколько стоят их услуги при оплате не только загранпаспорта, а просто госпошлину за регистрацию. При 85 копейках за регистрацию по месту жительства Имексбанк изымает за услуги 7 или 8 грн. то есть услуга банка в 10 раз превышает платёж. почему Вы здесь не возмущаетесь. Укргазбанк и Пивденный изымают за услугу банка 5-6 грн., Ощадбанк 3,5 грн. это за каждую квитанцию, а не в общем. Вот и подумайте, как конкретно определить твердую стоимость паспорта или Вам расписать конкретно по банкам: тогда по Имексбанку посчитайте вдобавок 32 грн., по Пивденному 20 грн., Сбербанк 14 грн., Вот почему написал "ОКОЛО" Наброситься на любую государственную структуру очень просто, а почему не бросаетесь на коммерчиские - те же банки. Согласен с тем, что может быть услуга банка стоить тех же 8 грн., но при условии, что платёжка тоже не 85 копеек, а хотя бы на 1500 грн. А то абсурд выходит госпошлина менье чем услуга банка. Паспорт получает человек на 10 лет, а оплату разного рода в банках производит каждый месяц: комуналку, свет, воду, газ и так далее.понятно, что тому же приславутому Климову нужны деньги - имекбанк это его же детище, а как простому гражданину - хлеба покупать не надо. Одним словом не всё так просто и спорить можно много и долго, ведь у каждого есть свои мнения и понятия, а до строго и бесприкосновенное соблюдения законов ох как далеко и вообще я не вижу этого правового поведения людей и близко на горизонте..

13 spartak  
Оформлення закордонного паспорта. Оплата вартості послуги і бланка є законними - рішення Вищого адмінсуду України

Оформлення закордонного паспорта. Оплата вартості послуги і бланка є законними - рішення Вищого адмінсуду України
Вищий адміністративний суд України ухвалив, що до обов'язкових платежів при оформленні закордонних паспортів належить не тільки державне мито, але і вартість державної послуги і вартість бланка паспорта. 

Як повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України, 17 вересня Вищий адмінсуд повністю задовольнив касаційну скаргу управління ГТС України в Запорізькій області та скасував постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 19 лютого 2013 року за позовом жителя Запорізької області щодо оплати послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким заявнику було відмовлено в задоволенні позову. 

Основною вимогою позивача було оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з сплатою тільки 170 грн (державне мито), тоді як постановами Кабінету міністрів України передбачена сплата, крім державного мита, вартості державної послуги та вартості бланка паспорта. 

"Суд підтримав позицію Державної міграційної служби України і поставив логічну крапку в суперечках з приводу обов'язкових платежів при оформленні закордонних паспортів", - підкреслили в прес-службі. 

Джерело: Інтерфакс - Україна


http://uaonline.com.ua/

14 spartak  
Закордонний паспорт тепер можна замовити через Інтернет

Закордонний паспорт тепер можна замовити через Інтернет, незалежно від місця реєстрації. Послугу "швидко та без черг" обіцяє надавати Міжрегіональний центр видачі паспортних документів при МВС. 
Аби потрапити на прийом, необхідно спочатку подати заявку.
1. Для того, щоб подати попередню заявку на прийом, необхідно зареєструватися на сайті.
2. Під час реєстрації слід вказати адресу електронної пошти для отримання повідомлення про підтвердження реєстрації.
3. Після підтвердження реєстрації необхідно увійти на сайт за своїм логіном і паролем.
4. Для подачі попередньої заявки на прийом необхідно ввести персональні дані та обрати дату і час прийому.
5. Подану попередню заявку буде розглянуто і, в разі підтвердження заявки, на вказану при реєстрації адресу електронної пошти буде відправлено повідомлення. Вказаний у повідомленні номер заявки слід зберегти.

Далі на визначений для заявки час слід прийти до Міжрегіонального центру видачі паспортних документів (м. Київ, мкр-н Бортничі, вул. Леніна, 64) з документами, необхідними для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
Треба мати на увазі, що при запізненні на прийом попередню заявку буде скасовано, і прийом буде можливий тільки у порядку живої черги.

Виготовлення паспорту обійдеться:
- у 343 грн. 38 коп. у термін до 30 календарних діб (ціни вказані без комісії банку);
- у 862 грн. 08 коп. у термін до 10 календарних діб;
- у 1205 грн. 75 коп. у термін до 3 робочих діб.

Громадянин України може оформити до двох паспортів для виїзду за кордон. При отриманні нового паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна здати старий паспорт. За наявності двох паспортів громадянина України для виїзду за кордон, один старий паспорт необхідно здати при отриманні нового паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

http://www.kyivpost.ua/

15 spartak  
Вищий адміністративний суд України визнав законними платежі при оформленні закордонного паспорта.

Як повідомляє Державна міграційна служба, відповідне рішення суд ухвалив 17 вересня, повністю задовольнивши касаційну скаргу Міграційної служби у Запорізькій області.

Відтак ВАСУ скасував постанову Дніпропетровського апеляційного адмінсуду від 19 лютого 2013 року у справі за позовом мешканця Запорізької області Ж. (Руслана Жирова - ред.) з питань оплати послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон та залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким заявнику було відмовлено у задоволенні позову.

"Основною вимогою позивача було оформлення паспорта для виїзду за кордон зі сплатою лише 170 грн. (державне мито), тоді як постановами Кабінету міністрів передбачено сплату, окрім державного мита, вартості адміністративної послуги та вартості бланку паспорта", - сказано у повідомленні.

"Суд підтримав позицію Державної міграційної служби України та поставив логічну крапку у суперечках з приводу обов’язкових платежів при оформленні закордонних паспортів", - повідомляє прес-служба Державної міграційної служби.

Водночас, Іван Фурлет, який також судиться з ДМС за законну вартість закордонного паспорта, уточнив "Українській правді", що, поки немає повного тексту рішення ВАСУ, не можна стверджувати, що суд визнав законною встановлену плату за закордонний паспорт.
"Слід розуміти, що є 2 платежі: 1-й, обов'язковий, законний – державне мито на суму 170 грн.; 2-й, необов'язковий, законний – за послуги ДМС на суму 87,15 грн. ДМС вважає що 2-й є також обов'язковий. У суді не ставиться питання про законність 2-го платежу, а про законність примушування до його сплати в обов'язковому порядку", - пояснив він.

"Стверджувати, що суд визнав цей платіж обов'язковим без тексту ухвали неможливо. Заява ДМС є маніпулятивною.
 
"Послуги ДМС", суть яких не може пояснити сама ДМС, можуть надаватися громадянину лише за її заявою. Про це чітко написано як в рішеннях судів, так і в п. 2 ПКМУ 1098, на яку посилається ДМС", - наголосив Фурлет.

Він уточнює, що бланки паспортів закуповуються за рахунок держбюджету, "тому з громадян ДМС неправомірно стягує додаткові 120 грн.".


За даними Відділу централізованого оформлення паспортів, оформлення закордонного паспорта у термін до 30 календарних діб коштує загалом 377 грн. 15 коп. (держмито 170 грн , послуги ДМС – 87 грн. 15 коп., послуги з реалізації бланку – 120 грн.), а у термін 10 робочих діб – 634 грн. 30 коп. (мито 340 грн , послуги ДМС – 174 грн. 30 коп., бланк – 120 грн.).

Читайте також колонку Віктора Тимощука на УП "Закордонний паспорт за 170 гривень"
http://www.pravda.com.ua/

16 spartak  
Если есть, выложите решение Вищого спеціалізованого суду України  по обсуждаемому вопросу. Тогда будут сняты все вопросы. А пока ВССУ подобное дело не рассматривал и решения нет. На сегодняшний день есть только решение ВАСУ!

Керівництво ВССУ:

Голова

СОЛОДКОВ Андрій Андрійович

тел. приймальні: 363-40-00

inbox@sc.gov.ua


Заступник Голови

МІЩЕНКО Станіслав Миколайович

тел. приймальні: 363-40-02

inbox@sc.gov.ua


Заступник Голови  

ЛІТВІНОВ Євген Володимирович

тел. приймальні: 363-40-03

inbox@sc.gov.ua


Заступник Голови  

ГВОЗДИК Павло Олександрович

тел. приймальні: 363-40-01

inbox@sc.gov.ua


Керівник апарату 

КАПУСТИНСЬКИЙ Віктор Анатолійович

тел. приймальні: 254-00-76, 363-41-11

inbox@sc.gov.ua

Заступник керівника апарату

СЕРДЮК Валентин Васильович

тел. 363-41-03

inbox@sc.gov.ua

17 osaul62  
По вопросу оформления и получения загранпаспорта граданин Украины имеет право и возможность не зависимо от регистрации места проживания обратиться в любой отдел где оформляют загранпаспорта, но чтобы заказать загран паспорт через интернет это новость из разряда фантастики, так как при сдаче и оформлении документов на загранпаспорт производится фотографирование гражданина работником ДМС. Через интернет можно узнать только адрес и часы приёма, а так же стоимость услуг. Не вводите граждан в заблуждение. вот и Вы "СПАРТАК" сами убедились, что существует вищий суд Украины.

20 Yurec  
Не существует вищого суда Украины, существует Вищий спеціалізований суд... ну и так далее!

19 osaul62  
Зачем мне определятся с вопросом оформления загранпаспорта. Если человек регистрируется по интернету это только лишние хлопоты и трескотня ГУ ДМС. В Котовске человек тратит максимум 30-35 минут на эту процедуру. Больше времени он тратит на очередь в банках при оплате за паспорт.

22 spartak  
Не уводите дискуссию в сторону. Я еще раз обращаю внимание на юридическую грамотность и конкретность. Внимательно прочитайте мой предыдущий комент. Я не просил определяться со способом подачи документов для оформления загранпаспорта. Я обращаю внимание на то, что  в Украине не существует такого органа судебной власти как "Вищий суд", который Вы упорно упоминаете. Это говорит о юридической безграмотности или юридическом невежестве. Сегодня в систему судебной власти Украины входят три высших суда: Верховний суд України (ВСУ), Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) і Вищий спеціалізований суд України (ВССУ). Поэтому я и прошу определиться, какой орган высшей судебной власти Вы имели ввиду в своих коментах? Где текст решения соответствующего органа судебной власти?

21 Yurec  
Вот если бы товарищ осаул читал законы, то он бы удостоверился, что в ст. 17 Закона Украины "О центральных органах исполнительной власти" написано, что одним із завдань таких органів, ДМС в тому числі, є "внесення пропозицій щодо забезпечення формування державної
політики на розгляд міністрів, які спрямовують та координують їх
діяльність", то есть разумному человеку понятно, что все решения ДМС проходят и утверждаются с разрешения МВС!!!

23 osaul62  
Система судов общей юрисдикции согласно Конституции Украины строится по принципам территориальности, специализации и инстанционности.

Систему судов общей юрисдикции составляют:

1) местные суды;

2) апелляционные суды;

3) высшие специализированные суды;

4) Верховный Суд Украины.

Высшим судебным органом в системе судов общей юрисдикции является Верховный Суд Украины. Высшими судебными органами специализированных судов являются соответствующие высшие специализированные суды.

Суды общей юрисдикции специализируются на рассмотрении гражданских, уголовных, хозяйственных, административных дел, а также дел об административных правонарушениях.

Местными общими судами являются районные, районные в городах, городские и горрайонные суды.

Местными хозяйственными судами являются хозяйственные суды Автономной Республики Крым, областей, городов Киева и Севастополя.

Местными административными судами являются окружные административные суды, а также другие суды, предусмотренные процессуальным законом.

В системе судов общей юрисдикции действуют апелляционные суды как суды апелляционной инстанции по рассмотрению гражданских и уголовных, хозяйственных, административных дел, дел об административных правонарушениях.

Апелляционными судами по рассмотрению гражданских, уголовных дел, а также дел об административных правонарушениях являются: апелляционные суды областей, апелляционные суды городов Киева и Севастополя, Апелляционный суд Автономной Республики Крым.

Апелляционными судами по рассмотрению хозяйственных дел, апелляционными судами по рассмотрению административных дел являются соответственно апелляционные хозяйственные суды и апелляционные административные суды, которые образовываются в апелляционных округах согласно указа Президента Украины.

В системе судов общей юрисдикции действуют высшие специализированные суды как суды кассационной инстанции по рассмотрению гражданских и уголовных, хозяйственных, административных дел.

Высшими специализированными судами являются: Высший специализированный суд Украины по рассмотрению гражданских и уголовных дел, Высший хозяйственный суд Украины, Высший административный суд Украины.

Верховный Суд Украины является высшим судебным органом в системе судов общей юрисдикции.

24 osaul62  
Вот Вам уважаемый "спартак" структура суда в Украине. Что высший административный, что высший специализированый суд стоят на одном уровне и в утверждении решений друг друга не нуждаются, так же и в отмене этих решений. Они равнозначны в своих полномочиях.

25 Yurec  
Ну прям юридический ликбез обрисовался, каким учебничком или сайтом воспользовались, спасибо, но есть одно "но", может и не большое, однако верное - по поводу одинаковых полномочий. Должен Вас разочаровать, но они явно не одинаковы по полномочиям, по статусу и месту в судебной системе - это да, тут Вы правы, но термин полномочия вообще к суду не применим. Ст. 124 Конституции нашей говорит о юрисдикции судов, можете сказать, что это мелочи, а вот и нет - у нас когда были созданы админсуды, как раз главная проблема была в определении их юрисдикции. Так что с полномочиями Вы перестарались...

26 spartak  
Тут уже применима пословица: "Я ему про Кузьму, а он мне про Ерёму!". Опять уходите от прямого ответа на прямой вопрос. Не путайте следы как заяц. Я только обратил внимание на Вашу, заметьте, ВАШУ фразу: "Вищий суд". Это что за суд такой? Такого суда не существует в природе! Вы путаетесь или не разбираетесь в категориях. Или просто "тупите". Как говорится, обладаете поверхностными знаниями, путаетесь в собственных мыслях. Если у Вас с логическим мышлением всё  в порядке, Вы адекватный и вменяемый человек, то перед всеми читателями, в конце концов, дайте мне конкретный и не двузначный ответ на два моих конкретных и не двузначных вопроса:
1. Какой суд Вы имели ввиду в своих предыдущих коментах, назовите правильное юридическое название конкретного суда?
2. Где можно прочесть полный текст решения этого суда по вопросу дискуссии, укажите источник?

Если опять не будет конкретного ответа, то дальнейшая дискуссия с Вами бесполезна! Всё равно, что разговаривать со слепо-глухо-немым!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання