Пятница, 03.05.2024, 16:58

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовське «КОЗАЦТВО»
Главная » 2011 » Май » 29 » 29 травня в Україні відзначається Міжнародний день миротворців ООН.

29.05.2011 | 11:32
29 травня в Україні відзначається Міжнародний день миротворців ООН.



  У 2002 році Генеральна Асамблея оголосила 29 травня Міжнародним днем миротворців. Цей день покликаний віддати належне самопожертвуванню і самовідданості миротворців, що несуть службу по всьому світу. Він знаменує собою те, що було зроблено ООН в різних країнах для полегшення страждань і примирення ворогуючих сторін. Коли цього дня в 1948 році Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй заснувала першу місію з підтримки миру, мало хто з присутніх в залі Ради міг уявити, до якої міри зміниться миротворча діяльність Організації Об'єднаних Націй.
  Час легко озброєних миротворців, що здійснюють піше патрулювання уздовж лінії припинення вогню між суверенними державами, давно пішло у минуле. Нинішні миротворчі операції Організації Об'єднаних Націй набувають усе більш складного і багатопланового характеру, і не обмежуються перевіркою дотримання режиму припинення вогню, а фактично вирішують завдання відновлення країн, що виявилися на межі краху, частенько після конфліктів, що тривали десятиліттями.
  Військовослужбовці в блакитних касках і їх цивільні колеги спільними зусиллями організовують вибори, активно беруть участь в реформуванні поліції і судової системи, займаються заохоченням і захистом прав людини, розмінуванням, утверджують принципи рівності чоловіків і жінок, організовують добровільне роззброєння колишніх комбатантів і підтримують заходи з повернення біженців і переміщених осіб в їх рідні місця. Ця безцінна робота зв'язана з ризиком.
  Сьогодні в 18 операціях, керованих Департаментом операцій з підтримки миру, служать більш 72 000 військовослужбовців і 15 000 цивільних осіб.
Таким чином, Організація Об'єднаних Націй є найбільшою у світі багатосторонньою організацією, що вирішує завдання постконфліктної стабілізації.
Україна за майже двадцять років незалежності зробила вагомий внесок у справу збереження миру в європейському регіоні та у світі в цілому. Зміцнення сучасної європейської безпеки неможливе без тісного військового співробітництва з іншими державами в галузі міжнародної миротворчої діяльності.
Після оголошення незалежності Україна вважає участь у міжнародних миротворчих операціях важливою складовою своєї зовнішньої політики та згідно з відповідними Постановами Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та керуючись статтею 2 Закону України "Про Збройні Сили України”, з 15 липня 1992 року бере участь у миротворчій діяльності силами військових підрозділів.
В Україні Міжнародний день миротворців встановлений Указом Президента України від 30 квітня 2003 роки № 374/2003 і відзначається щорічно 29 травня.
  Сьогодні понад 600 кращих синів України – військовослужбовців, працівників органів внутрішніх справ беруть участь у 14 міжнародних миротворчих місіях та операціях. Ризикуючи своїм життям, вони з честю виконують доручену їм відповідальну місію, допомагають гасити збройні конфлікти, утверджувати, підтримувати мир і налагоджувати життя у країнах перебування.
  Ми шануємо тих, хто не повернувся живим на рідну землю, віддав своє життя, рятуючи людей.
  Ми пишаємося нашими миротворцями, які сьогодні виконують завдання із встановлення миру і злагоди у гарячих точках планети. Служба в миротворчих контингентах та місіях стала суворим іспитом та почесною справою для тисяч військовослужбовців Збройних Сил України.
  Серед них і наші земляки, котовчани: Олександр Кухарчик, Олександр Терещенко, Олександр Чорний, Борис Турчак, Анатолій Чашурін, Олександр Берко та багато інших.
  Сьогодні міжнародний день миротворця, тобто Ваше професійне свято. Ви завжди і для всіх є прикладом мужності і відваги, зразком людини з "великої літери". Ваші надзвичайно високі моральні якості дозволили Вам свого часу обрати цю благородну, але на жаль дуже небезпечну професію. Захищаючи мирний спосіб існування у самих найвіддаленіших куточках світу саме Ви забезпечували існуючий у світі рівень розвитку та стабільності.
  Низький уклін Вам за Вашу благородну справу і на знак нашої поваги та вдячності прийміть від нас щирі побажання здоров'я та довголіття, хай Вам щастить!



Отаман козацького товариства
Міжнародної Асоціації «КОЗАЦТВО»
Командир Котовського козацького полку
імені Великого Князя Ярослава Мудрого

полковник УК С.А. ЯРОВИЙ




Категория: Котовське «КОЗАЦТВО» | Просмотров: 1717 | Добавил: bacha | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання