Четверг, 28.03.2024, 14:22

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовська ОДПІ
Главная » 2012 » Февраль » 27 » 27.02.2012 р. № 31-009/10/924

27.02.2012 | 13:55
27.02.2012 р. № 31-009/10/924

27.02.2012 р.  № 31-009/10/924

ВІСТІ  З  ПОДАТКОВОЇ . . . . . . .  .


Головним завданням для податкової  міліції  визначено переорієнтування її роботи виключно на забезпечення економічного ефекту

  Як наголосив перший  заступник  голови комісії з проведення  реорганізації Котовської  ОДПІ Чорний Ігор Борисович,  головним завданням для податкової міліції керівництвом Державної податкової служби України визначено переорієнтування її роботи виключно на забезпечення економічного ефекту.
  На виконання цих завдань та відповідно до Концепції діяльності податкової міліції Державної податкової служби України на 2012 рік основні зусилля податкової міліції спрямовуються на детінізацію економіки та забезпечення додаткових надходжень до бюджету.
  За результатами проведеної роботи в поточному році за участю підрозділу податкової міліції у взаємодії із іншими підрозділами податкової служби за рахунок відшкодування збитків по кримінальних справах та стягнень за результатами ініційованих перевірок до бюджету спрямовано 320 тис. гривень, проводиться робота щодо упередження незаконного відшкодування ПДВ, припинено незаконний обіг товарів на суму майже 360 тис. грн., виявлено один суб’єкт господарювання з ознаками фіктивності, порушено кримінальну справу щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах з сумою збитків нанесених  державні 2 млн. 342 тис. грн.  
  З перших днів року одним з першочергових завдань податкової міліції було визначено захист соціально незахищених громадян шляхом забезпечення надходження коштів тіньової економіки до бюджету, недопущення розкрадання із бюджету коштів та їх легалізації. Акцентується увага на протидії розкраданню державних коштів при проведенні закупівель.
  На сьогодні продовжується процес реорганізації підрозділів податкової міліції.
  Керівництво ДПС України зосереджує увагу підрозділів податкової міліції на активізації діяльності з протидії злочинам у сфері оподаткування.

*           *          *

ДПСУ   затверджено 11  Узагальнюючих  податкових  консультацій

     Проти неоднозначного тлумачення норм  Податкового Кодексу  України ДПС України  своїми наказами  затверджено 11 Узагальнюючих податкових консультацій для платників  податків.
     Цими наказами затверджено чіткий та прозорий алгоритм дій для підприємців по 35 актуальним та дискусійним напрямам, що найчастіше ставали приводом для звернень до органів ДПС. Зокрема, це питання з приводу застосування спрощеної системи оподаткування, адміністрування податку на прибуток, ПДВ тощо.

*          *        *

Запити на проведення спеціальної перевірки надсилаються до органів ДПС за місцем податкової адреси кандидата!

      З 28 січня поточного року набрав чинності Указ Президента України від 25.01.12 №33/2012 „Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування”.
     Згідно з цим Порядком спеціальній перевірці підлягають відомості щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зазначених у пункті 1 частини першої статті 4 Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції”, у тому числі відомості, подані особисто.
     Відповідно до пункту 7 Порядку органами ДПС України проводиться спеціальна перевірка щодо достовірності відомостей, зазначених такими особами у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік.
     Згідно зі статтею 13 Закону України „Про державну службу” та статтею 13 Закону України „Про службу в органах місцевого самоврядування” особа, яка претендує на зайняття посади державного службовця, посади в органах місцевого самоврядування, подає за місцем майбутньої служби довідку органу державної податкової служби про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію).
     Звертаємо увагу, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування повинні надсилати запити на проведення спеціальної перевірки відомостей щодо такої категорії осіб до територіальних державних податкових інспекцій за місцем податкової адреси (реєстрації) кандидата. Спеціальна перевірка здійснюється відповідним органом ДПС протягом 7 днів із дати надходження запиту.
     Адреси місцезнаходжень державних податкових інспекцій ДПС України розміщені на WEВ сайті ДПС України (www.sta.gov.ua) у меню „Органи ДПС України”, „Карта регіональних ОДПС”.

*         *        *

Підприємства, які застосовують  нульову ставку  податку на прибуток, будуть надавати  декларації по спрощеній формі

      Спрощена  декларація  розроблена  щодо виконання  норм статті 154  Податкового кодексу України , яка  регламентує  застосування  податкової  пільги у вигляді  нульової  ставки  податку на прибуток.
      Декларація буде подаватися за кожен  звітний  квартал, у якому  застосовувалася  нульова ставка податку на прибуток. Форма спрощеної  декларації  затверджена  наказом Мінфіну України  від 15.02.2012 року № 98.
     У разі, якщо  за  результатами  звітного  періоду  відсутні  підстави  для  застосування  нульової ставки  податку на прибуток, платникам податку необхідно надавати  загальну  декларацію  по податку на прибуток підприємств.

*           *           *

Якщо  Ви отримали від двох або більше податкових агентів за будь-який місяць 2011 року дохід понад  9 410 гривень…

Згідно п.п. "є" п.176.1 ст.176 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платники податку зобов'язані подавати податкову декларацію за результатами звітного року, якщо протягом календарного року вони отримували дохід у формі:
- заробітної плати,
- інших заохочувальних, компенсаційних виплат і винагород, які виплачуються (надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами,
- виплат за цивільно-правовими договорами;
- виграшу у державну та недержавну грошову лотерею,
- виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри;
- інших доходів,
- від двох або більше податкових агентів, і при цьому загальна сума такого доходу за будь-який календарний місяць перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, тобто - 9 410 грн.
Законом України від 23.12.2010 № 2857-VI "Про Державний бюджет України на 2011 рік" мінімальна місячна заробітна плата з 01.01.2011 року встановлена в розмірі - 941 гривня.
Наказом Міністерством фінансів від 07.11.11 №1395 (із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 03.02.2012р. №84,  затверджена нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи та 7 додатків до неї . Наказ набрав чинності з 01.01.12 року.
Згідно п.3 Наказу №1395 фізична особа - платник податку подає декларацію за звітний податковий період в установлені Кодексом або законом строки до органу державної податкової служби за своєю податковою адресою (місцем проживання фізичної особи, за яким вона береться на облік як платник податку в органі державної податкової служби).
Декларацію про майновий стан і доходи платники податків зобов'язані подати до 1 травня 2012 року.
Відповідно до ст. 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 року № 8073-Х (КпАП) неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи, коли подання є обов'язковим, чи включення до декларацій перекручених даних тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 51 грн. до 136 грн.).
Дії передбачені ч. 1 цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за теж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 грн. до 136 грн.).
Ця відповідальність не розповсюджується на випадки добровільного подання декларації ( в т.ч. при реалізації права на податковий кредит).

*         *        *

Радіочастотний збір: ставки збільшені на 8,9 %

 Нові ставки радіочастотного збору  необхідно  застосовувати  з 13 січня  2012 року, тобто,  з дати опублікування Закону від  22.12.11 р. № 4235, яким  переглянуті  розміри ставок деяких  податків і зборів, у тому числі і ставки  радіочастотного  збору.   Оскільки ставки збору  змінилися  у  середині   січня, а звітний  період  для  радіочастотного збору -  календарний місяць, то платникам радіочастотного  збору пропонується  у  Податковому  розрахунку   радіочастотного   збору   за січень місяць 2012  року проставляти ставки  збору як суму ставок, діючих   до 13 січня 2012 року та після цієї  дати. Роз*яснення по заповненню Податкового  розрахунку збору  за  січень 2012 року, а також  нові  розміри ставок  збору наведені  у листі ДПС України від 07.02.2012 року  №3629/7/15-2117.

*          *         *

Критерії  для  позитивної  податкової  історії

     Кабінет Міністрів  України  затвердив критерії, у разі  відповідності  яким  платник ПДВ  вважається  таким, що має  позитивну  податкову історію.
     Встановлено, що  платники  ПДВ  вважаються  такими, якщо  протягом попередніх 36   послідовних  місяців  вони  відповідають  усім  зазначеним  критеріям:
     - відсутність  рішення  органу ДПС  про анулювання  реєстрації  платника ПДВ;
     - своєчасність подання  платником звітності з ПДВ;
     - відповідність критеріям, установленим п.200.19 статті 200 Податкового кодексу України  ( у разі  подання  податкової  декларації  та заяви про  повернення  суми бюджетного  відшкодування, відображеної у такій  декларації).
     Постанова  набрала чинності з 16.02.2012 року.

*          *           *

ДО  П*ЯТИ   РОБОЧИХ  ДНІВ ЗМЕНШЕНО ТЕРМІНИ  ОТРИМАННЯ  ДОВІДОК  ДЛЯ  ПЛАТНИКІВ  ПОДАТКІВ

     З метою  підвищення  рівня  обслуговування  платників  податків, зокрема  під  час   видачі  платникам податків  документів, довідок  з питань  реєстрації  та обліку  в  органах  державної податкової  служби, за  ініціативою ДПС України  спрощено  отримання  платниками податків  документів  щодо  обліку  в податкових органах.
     Так, забезпечено:
      - видачу (заміну)  фізичним  особам  карток  платників  не пізніше 5 робочих  днів  з дня  подання  до  органу  ДПС  відповідної   заяви  (повідомлення)  про реєстрацію  (внесення  змін);
     -  видачу  довідки  про  зміну  реєстраційного номера  облікової  картки  або про отримані  доходи  протягом  5 робочих днів з дня звернення  до органу  ДПС  за  місцем  реєстрації  або  протягом  5  робочих  днів  з дня  звернення  до органу  ДПС  за  новим місцем  проживання, місцем  отримання  доходів чи  місцезнаходженням  іншого  суб*єкта  оподаткування  фізичної  особи;
     -  видачу  платникам  податків  повідомлень, довідок  з питань  реєстрації  та обліку  платників  податків із  дотриманням  строків, визначених  Порядком обліку  платників податків і зборів, затвердженим наказом  МФУ  від 09.12.2011 року № 1588, а у випадках, коли такі строки не визначені – у термін до 5 робочих  днів.
     Скорочено до 5 робочих  днів термін  видачі  довідок:
- про  проведення  декларування  валютних  цінностей, доходів  та майна, що  належать  резиденту  України  і знаходяться  за  її  межами, затвердженої  наказом Мінфіну  України від 25.12.95 р. № 207;  
- про відсутність   за  межами  України  валютних  цінностей  та  майна, затверджених спільним листом Нацбанку України, ДПА  України та Держмитслужби України від 09.01. 98р. № 206/10/22-0117.

*          *        *

Шановні громадяни! Подайте Декларацію та отримайте податкову знижку!

Громадяни, які бажають отримати податкову знижку подають річну податкову Декларацію про майновий стан і доходи  до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації в паспорті) за наслідками 2012 року.
Податкова знижка може бути надана резиденту, що має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту - фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний орган державної податкової служби і має про це відмітку у паспорті.
Податкова знижка нараховується тільки в межах розміру заробітної плати, одержаної протягом звітного 2011року. Інші суми доходів, одержаних платником податку, в розрахунок для визначення сум податку, що підлягає поверненню у зв'язку з наданням податкової знижки, не приймаються.
Фізичні особи-суб'єкти підприємницької діяльності та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю (само зайняті особи), не мають права на отримання податкової знижки з податку на доходи фізичних осіб щодо свого річного оподатковуваного доходу, одержаного у межах провадження їх діяльності, тому що такий дохід не є заробітною платою. Цього права також не мають всі інші особи, які одержують виключно доходи, відмінні від заробітної плати.
Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.
Строк подання податкової Декларації для платників податку на доходи фізичних осіб з метою отримання податкової знижки встановлено до 31 грудня (включно) 2012 року.
Отже, скористуйтесь наданим Вам законодавством України правом на податкову знижку! Це - реальність!
*          *         *

ТОРГІВЛЯ   ЧИ   ОТРИМАННЯ    ПОСЛУГИ   ЗА   ГОТІВКУ:
ЯКИЙ ДОКУМЕНТ ОФОРМЛЯТИ?

      Це може бути розрахункова квитанція, товарний чи  касовий чек.        
      Зауважемо, що питання актуальне. Адже підприємці на спрощеній системі давно помітили: їм дозволено не використовувати реєстратор розрахункових операцій (п.6. ст.9 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” від 06.07.95 р.№265/95-ВР. Однак це не означає, що їм можна отримувати готівку від покупців, не оформляючи жодного  документа. За загальним правилом п.3.1 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою правління НБУ від 15.12.2004р. № 637, касові операції мають бути оформлені документами, що підтверджують факт продажу продукції (надання послуг) та отримання готівки. Ця норма працює для всіх без винятку суб’єктів підприємницької діяльності. Окрім того, п.11 ст. 8 Закону України ”Про захист прав споживачів” від 12.05.91р. №1023-ХІІ визначає, що підчас продажу товару продавець зобов’язаний видати споживачеві розрахунковий документ установленої форми, що засвідчує факт купівлі. Аналогічну норму прописано й у п.18 Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, затверджених наказом Мінекономіки від 19.04.07р. №104. Тож, підприємець-"єдинник”, отримавши готівку від покупця, повинен виписати один із таких документів:
     - РОЗРАХУНКОВУ КВИТАНЦІЮ.  Її типову форму РК-1 затверджено наказом ДПАУ від 01.12.2000р. №614. Підприємці, які торгують пивом у пляшках та бляшанках, за умови, що в продажу немає інших підакцизних товарів, використовують розрахункові книжки в обов’язковому порядку(п.1 Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових операцій, затвердженого постановою КМУ від 23.08.2000р.№1336).Квитанції виписують під час продажу будь-якого товару, а не лише пива. Разом із тим розрахункову книжку слід зареєструвати в податковій. Якщо ж пиво відсутнє серед товарів "єдинника”, то цю процедуру проходити  не потрібно – підприємець просто виписує розрахункову квитанцію, використовуючи бланк.
      - ТОВАРНИЙ ЧЕК.  Його оформляють у довільній формі, оскільки типову не встановлено, головне, аби він мав реквізити розрахункового документа. Які саме – пояснює ДПАУ  в листі від 30.12.05р. №13365/6/23-8019. В ньому наголошено, що товарний чек повинен містити напис "Товарний чек” та реквізити касового чека(за винятком відповідної назви та фіскального номера).Нагадаємо, до них належать: назва, адреса, ідентифікаційний номер підприємця; кількість, вартість придбаного товару(отриманої послуги); вартість одиниці виміру та найменування товару, загальна вартість придбаних товарів.   
     - КАСОВИЙ ЧЕК. Попри те, що підприємців – "єдинників” звільнено від використання РРО, вони можуть застосовувати касовий апарат, не переводячи його у фіскальний режим (ст.13 Закону про РРО). Тобто його не потрібно реєструвати в податковій. Відповідно, "єдинника” оминають клопоти щоденно друкувати Z –звіт та подавати до податкової інспекції звіти  про використання РРО.
     Підприємцю – "єдиннику” надано вдосталь варіантів, який розрахунковий документ оформляти, торгуючи чи надаючи послугу за готівку. Кожен обирає оптимальний, ураховуючи специфіку своєї діяльності.

*         *       *



Категория: Котовська ОДПІ | Просмотров: 2542 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання