Суббота, 27.04.2024, 03:22

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2011 » Август » 24 » 20 років із дня проголошення Незалежності України: над чим змушує замислитись ювілей країни?

24.08.2011 | 17:36
20 років із дня проголошення Незалежності України: над чим змушує замислитись ювілей країни?

 24 серпня 2011 року український народ відзначає 20-річчя Дня Незалежності України – головне державне свято на честь прийняття верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України, підтвердженого всенародним референдумом 1 грудня 1991 року, що прийнято вважати датою утворення держави України в її сучасному вигляді. Підбиваючи підсумки 20-річчя незалежності України, в даній статті  ми розповімо про здобутки та перспективи.

 Незалежність  нашої держави стала реальністю: Україна має свій  герб, прапор, гімн і державну мову. Проте боротьба за національну культуру, за українську мову, а отже, і за державу – ще попереду. За час  своєї незалежності Україна подолала шлях від формальної республіки у складі колишнього СРСР до відомої у світі держави – і її визнали понад 120 країн, а майже з 90 країнами встановлено дипломатичні відносини. Також Україна має своїх постійних представників у таких міжнародних організаціях як ООН, ЮНЕСКО, МАГАТЕ.

 Перед кожним президентом є певна політична та історична місія. Відповідно, кожен політичний діяч краще чи гірше виконує ті завдання, які стоять перед країною. Тому що посада президента – це не стільки особисте покликання, скільки визначення певної відповідності тієї політики, яка проводиться, до завдань, які стоять перед країною та суспільством. Перший Президент України – Леонід Кравчук (роки президентства – 1991-1994) – не впорався з економічною кризою, що виникла внаслідок виходу країни зі складу колишнього СРСР, і склав з себе повноваження у скрутні для українців часи.

 Перед наступним президентом, Леонідом Кучмою (роки президентства – 1994-2004), стояло завдання формування державної бюрократичної системи, з чим він достатньо успішно впорався. А також перехід до ринкової економіки та перерозподіл власності, з чим він впорався дещо гірше, оскільки в період другого терміну його президентства він вже не зміг контролювати баланс між різними фінансово-промисловими та економічними угрупованнями і поступово передавав владу найпотужнішому з цих угруповань. Леонід Кучма нічого позитивного не зробив, крім того, що було прийнято Конституцію та введено гривню, відмінив смертельну кару. За час президентства Кучми в країні стрімко збільшилась кількість олігархів: Україна на кінець 1990-років була в лідерах серед європейських країн за кількістю мільярдерів. А більшість населення нашої держави в той час була бідною…

 Прихід до влади «помаранчевої» команди населення України зустріло з оптимізмом. На Майдані Незалежності  вийшли сотні тисяч людей і добились того, що Президента було переобрано, і у «керма» став Віктор Ющенко (роки президентства – 2004–2010). За період президентства Віктора Ющенка були створені музеї, піднято питання голодомору, відроджено українську мову. А також були внесені зміни в Конституцію, і з президентсько-парламентської держави було зроблено парламентськор-президенстьку республіку. Президент Ющенко мав визначити основний вектор розвитку країни та знайти їй місце в сучасному світі, в балансі основних центрів сили та впливу. Він, мабуть, найгірше впорався із цим завданням. Питання, які були на початку його президентства, залишилися невирішеними і наприкінці його каденції, а в дечому – значно ускладнилися. Ющенко обіцяв бандитів посадити за грати, проголосити низку реформ та змінити в кращу сторону життя українців. Віктор Ющенко проголосив початок низки реформ, але всі вони не були реалізовані. Д о того ж, всі обіцянки третього Президента України так і залишились не реалізованими та лише на папері.

 Єдиним позитивним моментом в останні роки розвитку України стало те, що до влади прийшла команда Віктора Януковича (Президент нашої країни з 2010 року). Крім проголошення реформ, він разом зі своєю командою взявся за їх реалізацію, незважаючи на супротив чиновництва на місцях та нерозуміння народом, що від нього хоче Президент. Так, в 2010 році розроблено і розпочато  пенсійну, земельну, у тому числі соціальну реформи, реформи судової системи, податкової та адміністративної, перетворення, спрямовані на боротьбу з корупцією. На початку свого правління він повернув назад  стару Конституцію, і знову режим в країні став президентсько-парламентським. Що стосується Президента Віктора Януковича, то він, мабуть, прийшов до влади у найскладніший період розвитку, в умовах глобальної фінансової та економічної кризи. І перед ним стояла задача визначення характеру і напрямків діяльності держави та виживання народу й країни в умовах загострення міжнародної конкуренції. Відповідно, це потребувало поєднання різних аспектів і зовнішньої, і внутрішньої політики. В цьому сенсі до певної міри можна порівнювати характер зовнішньої політики з підсумками першого року діяльності у сфері внутрішньої та економічної політики. Не було забуто про людей і на місцях: для порозуміння з народом, задля донесення сенсу започаткованих реформ, в областях України було прийнято і розпочато реалізацію партійних програм в 2011 році («Патріот», «Громадянська освіта», «Народний контроль», «Антикорупція»).

 В Одеській області, зокрема у місті Котовськ та Котовському районі, на сьогоднішній день більшість депутатського складу належать до Партії регіонів, яка підтримує курс Президента України, і які саме слідкують за тим, щоб реформи, реалізація яких вже розпочата, були не тільки донесені до людей, а й безболісно втілені в життя. За словами голови Котовської міської організації ПР Миколи Вишневського, в партії на рівні міста та району діє жорстка партійна дисципліна: кожен депутат від ПР чітко слідкує партійній програмі і знає, що нинішня влада має все робити на благо людей. Крім партійного керівництва та депутатів місцевих рад, за тим, щоб виконувалась лінія Президента, слідкує в нашому регіоні і народний депутат України Леонід Клімов, який часто ініціює вирішення тих чи інших проблем на місцевому рівні, надає матеріальну допомогу спортивним, культурним організаціям.

 Базовими ознаками майбутнього нашої країни мають стати висока професійність, творчість, комунікативна духовність, які формуватимуть у різних верств і груп населення виважені духовні та моральні орієнтири, життєві цінності закладатимуть підвалини відповідної соціальної поведінки. Не менш важливим є і національно-патріотичне виховання, яке є основою стабільного розвитку суспільства. Якщо ми  проаналізуємо і зрозуміємо всі ті надбання, що маємо на сьогоднішній день і зробимо для себе певні висновки, то наступні 20 років наша країна буде розвиватися не по спадаючій, а, навпаки, по наростаючій спіралі розвитку цивілізації.

Світлана Федорова, Олександр Українець

КОТОВСКАЯ РЕКЛАМА
KOTOVSKINFO.COM



Категория: Новини міста | Просмотров: 2479 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/6
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання