Четверг, 25.04.2024, 02:18

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовська ОДПІ
Главная » 2011 » Декабрь » 21 » В І С Т І З П О Д А Т К О В О Ї . . . . . 21.12.2011 р. № 31-0009/10/ 23032

21.12.2011 | 20:20
В І С Т І З П О Д А Т К О В О Ї . . . . . 21.12.2011 р. № 31-0009/10/ 23032

В І С Т І    З   П О Д А Т К О В О Ї . . . . . 21.12.2011 р.  № 31-0009/10/ 23032

Котовською ОДПІ  забезпечено  надходження податків та платежів до бюджетів  усіх  рівнів   у сумі 99,1 млн.грн.
 
     Протягом 11 місяців 2011 року  Котовськом ОДПІ  забезпечено  надходження до бюджетів  усіх  рівнів податків та платежів у сумі 99,1 тис.грн., що на  6,6 млн.грн. або на 7,1 % більше, ніж у аналогічному періоді попереднього року.
     До Державного бюджету надійшло 14,6 млн.грн., або на  13,1% більше ніж очікувалося, до місцевих  бюджетів  надійшло  84,5 млн.грн., або на  2,4 млн. грн. більше ніж планувалося.
     Слід  зазначити, що по всім  основним податкам та зборам прогнозні  показники виконано.
     Основними джерелами Державного бюджету є:  податок на додану вартість – 55,9 % у загальних надходженнях; податок на прибуток підприємств – 29,2% у загальних надходженнях.
     У місцевих  бюджетах надходження  податку з доходів  фізичних осіб складає – 80,0%, плати за землю – 13,5%.
*         *        *
21 платник податків порушив законодавство при  виплаті  заробітної  плати найманим працівникам

     За  результатами проведених  перевірок щодо  дотримання платниками податків законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам у 21  платника виявлені  порушення. За результатами  перевірок  донараховано  139,0 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та 51,0 тис.грн. штрафних санкцій.
     Факти виплати заробітної  плати найманим працівникам  у "конвертах”  виявлено у  чотирьох фізичних осіб – підприємців. Донараховано податку та штрафних санкцій у сцмі 4,0 тис.грн.

*         *         *

КОЖНОМУ  ЗВЕРНЕННЮ – ВСЕБІЧНИЙ  РОЗГЛЯД

     Серед приоритетних  завдань  органів податкової  служби , є розгляд звернень громадян.
     Право на звернення є важливим конституційно-правовим  засобом  захисту  та однією із  організаційно-правових  гарантій  дотримання  прав і свобод  громадян.
      Так, з початку року  до  Котовської ОДПІ  надійшло  164  письмових  звернення  безпосередньо  від  громадян, з  них 4 – не  розглядалися, та визнані  анонімними – відсутні  підписи  авторів.
       Статтею  8 Закону України "Про  звернення громадян” передбачено, що письмові  звернення  без  визначення  місця  проживання, не підписане автором (авторами)  визначаються  анонімними і  розгляду  не  підлягають.
      Проти аналогічного періоду попередньщго року письмових звернень  збільшилася більше як у три рази. Збільшення  кількості  письмових звернень пов*язано з набранням з 1 квітня 2011 року розділу ІІІ Податкового кодексу України щодо оподаткування прибутку підприємств, фізичні особи – підприємці  звертаються  письмово щодо надання їм відомостей  про обрану систему оподаткування та види діяльності, якими вони займаються. Також,  багато звернень  надійшло від громадян – щодо питань відмови  від  ідентифікаційного номера в умовах дії Податкового кодексу України.
        Позитивним є те,  що  громадяни піклуються  за соціальний розвиток свого  міста, села, поповнення бюджету, сумлінне виконання  платниками податків  конституційного обов*язку – сплати  податків і такі  питання  вони  викладають у своїх  зверненнях.
        Слід зазначити, що ті громадяни, які  надіслали  анонімні звернення, без особистого підпису та їх  адреси, нажаль, відповіді на свої запитання не  отримають, тому що, такі  звернення не  підлягають  розгляду.

*        *        *
53  особи звернулися до Котовської  ОДПІ щодо відмови від  податкового номера облікової  картки  платника податків

     Своєчасне  реагування  на  проблемні  питання, порушені у зверненнях  громадян - одне з основних завдань податківців
     За січень-листопад 2011 року  до  Котовської  ОДПІ  надійшло  161  письмове  звернення  громадян, 53 з них - щодо відмови від  податкового номера облікової  картки  платника податків.
     Нормами  Податкового кодексу України  (стаття 70) передбачено, що фізична особа – платник податків, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, зобов’язана особисто подати відповідному органу державної податкової служби повідомлення та документи для забезпечення її обліку за прізвищем, ім’ям, по батькові і серією та номером паспорта, а також пред’явити паспорт.
     Орган  державної  податкової  служби  для фізичних  осіб, які  через  свої  релігійні  переконання   відмовляються  від  прийняття  реєстраційного   номера  облікової картки   платника податків  та офіційно повідомили  про це відповідний орган  державної податкової  служби, здійснює відмітку у паспорті такої  особи.
     Іншого  діючим  законодавством  не  передбачено.
     З метою  зменшення  кількості  звернень  громадян фахівцями Котовської  ОДПІ    щотижня  проводяться  сеанси  телефонного зв*язку "гаряча  лінія” як з  керівництвом  податкової інспекці  так і з фахівцями – щодо  питань  застосування  податкового  законодавства. Постійно  надаються консультації  платникам  податків  фахівцями  інспекції як особисто, так і по   телефону.


*          *        *

ПРОПОНУЄМО  ЗРОБИТИ  ПРОБНУ  РЕЄСТРАЦІЮ  ПОДАТКОВОЇ  НАКЛАДНОЇ З СУМОЮ  ПДВ   ПОНАД  10 ТИС.ГРН.

     Відповідно до підпункту 11 підрозділу 2 розділу ХХ  Податкового кодексу України  реєстрація  податкових  накладних  платниками  податку на додану вартість – продавцями  в  Єдиному реєстрі  податкових  накладних  запроваджується  для  платників цього  податку, у яких сума  податку  на додану вартість  в одній  податковій накладній  становить:
-    понад 1 мільйон  гривень – з 1 січня 2011 року;
-    понад 500 тисяч  гривень – з 1 квітня 2011 року;
-    понад 100  тисяч гривень – з 1 липня 2011 року;
-    понад  10 тисяч гривень – з 1 січня 2012 року.
     Податкова накладна, в якій  сума податку  на додану вартість  не перевищує  10 тисяч гривень, не підлягає включенню  до Єдиного  реєстру податкових  накладних.
     Отже, з 1 січня 2012  року  чисельна кількість платників ПДВ зобов*язана   реєструвати податкові  накладні із сумою ПДВ  понад 10 тис.грн. у Єдиному реєстрі  податкових  накладних.
     Котовська ОДПІ,  з метою  навчання, пропонує  таким  платникам ПДВ у грудні 2011 року провести пробну  реєстрацію  в Єдиному реєстрі податкових  накладних  податкової накладної (хоча б однієї)  з сумою  ПДВ понад 10 тис.грн. в одній  накладній.

*             *         *
З 1 січня 2012 року  оподаткування доходів "спрощенців”  має  бути
 за новими умовами

        Внесеними змінами до Податкового кодексу України, які набирають чинності з 1 січня 2012 року  передбачено, що суб'єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на такі групи платників єдиного податку:
       - перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 150000 гривень;
       -  друга група - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв: не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб; обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень.
       -  третя група - фізичні особи - підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв: не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб; обсяг доходу не перевищує 3000000 гривень;
      -  четверта група - юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв: середньооблікова кількість працівників не перевищує 50 осіб; обсяг доходу не перевищує 5000000 гривень.
*           *       *

ДО  УВАГИ  ПІДПРИЄМЦІВ – ПЛАТНИКІВ  ФІКСОВАНОГО  ПОДАТКУ!

     Змінами,  внесеними Законом України від  04.11.2011 р. № 4014 до Податкового кодексу України  передбачено, що з 1 січня 2012 року втрачає чинність  Декрет Кабінету Міністрів України від 26.12.1992 року № 13-92, за нормами якого сплачувався фіксований податок підприємцями, які здійснювали торгівлю на ринках.
     Отже, існування фіксованого патенту залишається   в  минулому.
     З 1 січня 2012 року набирають чинності норми  глави 1 розділу XIV, якими  встановлюються  засади  застосування  спрощеної  системи оподаткування, обліку  та  звітності та справляння  єдиного  податку.
    Фізичні особи – підприємці  можуть самостійно  обрати  спрощену  систему  оподаткування.
    Нормами  Закону  фізичних осіб – підприємців   поділено на три  групи.
     Звертаємо увагу підприємців, які здійснюють торгівлю на ринках! Підприємці, які здійснюють  роздрібний  продаж  товарів  з  торговельних  місць  на  ринках   і не використовують  працю  найманих  осіб  належать до першої  групи підприємців, а ті підприємці, які мають найманих працівників – до другої групи.
      Обсяг доходу протягом календарного  року  має бути не більше ніж 150 000 грн. – для першої  групи  підприємців    і  1 000 000 грн. – для другої  групи.
      Ставки  єдиного податку  встановлюються  сільськими, селищними та міськими радами у  відсотках  (фіксовані ставки)  до розміру  мінімальної  заробітної  плати, встановленої  законом на 1 січня податкового року в межах  від  1  до  10% - для першої  групи  підприємців  і в розмірі від 2 до  20% - для другої  групи  підприємців.
      Платники  єдиного  податку першої та другої  груп сплачують податок  не пізніше  20  числа  поточного  місяця.
      Рішення про  перехід  на спрощену систему  оподаткування, обліку та звітності  приймається  платником  самостійно  один раз протягом календарного року  шляхом подачі  заяви до податкового органу  не пізніше ніж за 15 календарних днів  до початку  наступного календарного кварталу.
      Платники податків, які прийняли рішення  застосовувати спрощену систему оподаткування з 1 січня 2012 року подають до податкового органу заяву до 25 січня 2012 року.
      Отже,  підприємцям, які здійснюють  роздрібний  продаж  товарів  з торговельних  місць  на ринках і бажають з 1 січня 2012 року  застосовувати спрощену систему оподаткування,  слід  визначитися  до якої  групи  вони належать та надати своєчасно  (до 25 січня 2012 року) податковому органу  заяву.
*         *        *
Спрощена  система оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва – юридичних осіб

Прийняття Верховною Радою України 4 листопада 2011 року Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності”  №4014-VI – важливий крок у напрямку поліпшення податкового клімату для підприємців України. Закон України №4014-VI набирає чинності з 1 січня 2012 року. З цього часу спрощена система оподаткування, обліку та звітності для суб’єктів господарювання встановлюватиметься виключно в умовах Податкового кодексу України.
Норми цього Закону чітко регламентують: критерії перебування на спрощеній системі; порядок переходу платника на спрощену систему оподаткування і навпаки; порядок визначення доходу; ведення обліку та складання звітності; порядок видачі та анулювання свідоцтва платника єдиного податку; відповідальність платника єдиного податку за недотримання норм кодексу, безумовно підтримуються ДПС України.
Внесеними змінами передбачено:
     збільшення обсягів річного доходу  для  юридичних осіб , що дає право перебувати на спрощеній системі;
     скасування обмеження віднесення на витрати платника податку на прибуток витрат на придбання товарів (робіт, послуг) у фізичних осіб - платників єдиного податку.
    обмеження сфери застосування спрощеної системи оподаткування для окремих видів господарської діяльності;
встановлення відповідальності платника податку за застосування іншого способу розрахунків, провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві, перевищення граничного обсягу доходу тощо;
встановлення підстав для анулювання органами податкової служби свідоцтва платника єдиного податку, тощо.
СГД – юридичні особи: доходи до 5 млн.грн., кількість працівників до 50 працівників
Відбулися зміни у визначені ставок єдиного податку для юридичних осіб. Так, ставки податку - 6 % суми виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (у разі сплати ПДВ у загальному порядку) та 10 % суми виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (без сплати ПДВ) змінено на ставки податку - 3 % доходу (у разі сплати ПДВ у загальному порядку) та 5 % доходу (без сплати ПДВ).
Основні умови перебування на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності для суб’єктів господарювання - юридичних осіб (4 група платників єдиного податку) полягають у наступному:  
– вказані особи можуть бути будь-якої організаційно-правової форми та  протягом календарного року повинні відповідати сукупності таких критеріїв:
1) середньооблікова кількість працюючих не перевищує 50 осіб;  
2) обсяг доходу не перевищує 5 млн. гривень.
Тобто, платник єдиного податку – юридична особа може перебувати на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, за умови дотримання обсягу доходу, який не перевищує 5 млн. гривень. До прийняття Закону України №4014-VI такий критерій становив не більше 1 млн. гривень.
Змінами, також,  передбачено перелік податків і зборів, від яких  звільняються платники єдиного податку.
Із запровадженням цих змін  буде усунуто вади нормативного поля податкової системи та інші неузгодженості чинного законодавства, а також створено можливості для розширення кола платників єдиного податку з юридичних осіб та переходу суб’єктів господарювання на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

*         *       *

ОСББ не є платниками екологічного податку за розміщення відходів

      Про це йдеться в наказі ДПС №258 від 16 грудня 2011 року «Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо екологічного податку, що справляється за розміщення побутових відходів».
     Визначено, що екологічний податок за розміщення побутових відходів утримується лише з тих суб’єктів господарювання, що розміщують їх у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах. Відповідно до цього, у об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, ЖЕКів, ЖБК відходи не є об’єктом та базою оподаткування.

*        *       *

Вартість  подарунка  75 гривень   – не оподатковується

      З 15 листопада  розпочався підготовчий  період до Новорічних та Різдвяних  свят. Законом України "Про звільнення від  оподаткування коштів, які спрямовуються на проведення  новорічно-різдвяних свят для дітей та на придбання  дитячих  святкових подарунків" з урахуванням змін,  внесених Законом України  від  19.12.2008 р. № 779, які набрали чинності з 1 січня  2009 року передбачено, що  у період с 15 листопада  до 15 січня  вартість  святкових подарунків  і квитків  на новорічніо-різдвяні  заходи не ключаються до  загального оподатковуваного доходу  фізичних осіб – батьків тих дітей, які отримали їх від органів влади або місцевого самоврядування, громадських  організацій, загальноосвітніх закладів, закладів охорони здоров*я,  та ін.
     При цьому,  дитячими  святковими  подарунками слід вважати набори товарів, до складу яких входять тільки кондитерські  вироби, іграшки  вітчизняного виробництва і фрукти, загальна вартість яких складає  не більше ніж  8% прожиткового  мінімуму для  працездатних.
     Тобто, на період  15 листопада – 31 грудня  неоподатковувана вартість  подарунка складає  941 х 8% = 75,28 грн., а на період 1 січня - 15 січня  цей  показник буде залежити від прожиткового мінімуму, який буде встановлено  Законом України "Про Державний бюджет України на 2012 рік".
     Якщо вартість подарунка буде більшою ніж передбачена сума,  то сума перевищення оподатковується податком за ставкою  15% (17%).




Категория: Котовська ОДПІ | Просмотров: 1938 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання